Reklama

Reklama

Rodina Addamsova

(seriál)
  • USA The Addams Family (více)
Komedie / Rodinný / Horor
USA, (1964–1966), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

David Levy

Hudba:

Vic Mizzy

Hrají:

Carolyn Jones, John Astin, Jackie Coogan, Ted Cassidy, Marie Blake, Lisa Loring, Ken Weatherwax, Vito Scotti, Don Rickles, Rolfe Sedan, Felix Silla (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Addamsovi vážně nejsou typická rodina. Naopak mají požitek ze spousty věcí, které by 'normální' lidi zděsily. Gomez Adams je abnormálně zámožný muž a je schopen splnit každé přání své choti Morticie: ať je to pěstování jedovatých kytiček, nebo večeře při svíčkách na hřbitově. Ale lidé, kteří Addamsovi navštíví, nevypadají zrovna nadšeně z více jak dvoumetrového, smrtelně bledého komorníka Lurche, či jeho pomocné ruky (doslova), ale vůbec z celé téhle povedené rodinky... (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (153)

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Pokud mám být upřímná tak jsem trošku, trošičku zklamaná...Addamsovu rodinu jsem nikdy dřív neviděla a byl to pro mě pojem. Když mi byli čtyři roky a chodila jsem do školky, dívali jsme se na nějakou kreslenou ptákovinu a hned po ní začínali Adamsovi :) na ty jsme ale bohužel nekoukali. Úplně mě učarovala Morticie a její dlouhé černé vlasy...a úvodní titulky bylo všechno co jsem tenktrát stíhala zaregistrovat. Teď jsem měla konečně možnost podívat se na víc než jen titulky. Představovala jsem si hororovou komedii, a vyšel obyčejný americký sitcom, který horor připomíná jen tím, že se odehrává ve starém domě. Neříkám, že nestojí za shédnutí, ale čekala jsem něco jiného. Zkrátka a dobře sitcom o trochu podivné rodince ale po hororu ani stopa. ()

Reklama

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

PUGSLEY: "Otecko, môžem ísť do cirkusu?" GOMEZ: "Čo ťa to pochytilo? Prečo by chcel ísť zdravý a normálny chlapec do cirkusu?" /// Pamätám si, že už ako malý chlapec som veľmi rád sledoval seriál o rodine Addamsovcov. Vôbec mi neprekážalo čiernobiele spracovanie a nesmierne som sa pri ňom bavil. Dnes, s odstupom mnohých rokov, som seriál opäť našiel v TV ponuke. Je to úžasné! Ten humor je veľmi milý, nevtieravý a čierno čierny. Jednu bizarnú situáciu strieda ešte bizarnejšia. The Addams Family je so svojím neopakovateľným šarmom absolútnym kultom medzi seriálmi! LUSK... LUSK... ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Klasika z detstva, keď som sedával pred slovenskou televíziou (tenkrát ešte celkom pozerateľnou) a užíval som si tento čiernobiely seriál. Gomez a Morticia u mňa na dlhé roky zostali najlepším seriálovým párom. Tento slovenský dabing by si zaslúžil ocenenie a mali by ho dávať za vzor súčasným dabérom. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 1 = 19.2.1993+SLOVENSKÁ (obnovená) TELEVÍZNA PREMIÉRA: FOOOR = 3.9.2013, réžia slovenského znenia (STV Bratislava) = ETELA BALGOVÁ - HARANTOVÁ - TECHNICKÁ POZNÁMKA: V slovenskom dabingu uvedené v 90-tych rokoch aj na ČT. A verili by ste, že legendárneho - na slovo pomerne skúpeho - Lurcha daboval Michal Dočolomanský ? :-) (30.3.2012) ()

Galerie (77)

Zajímavosti (43)

  • Carolyn Jones hrála nejen Morticii, ale i její starší sestru Ophelii. (Kulmon)
  • John Astin původně absolvoval konkurz na sluhu Lurche. (topr harley)
  • Jackie Coogan byl původně odmítnut jako strýc Fester. Odešel domů, oholil si hlavu, udělal vlastní "festerovský" makeup a role byla jeho. (Kulmon)

Související novinky

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Reklama

Reklama