Reklama

Reklama

The Walking Dead: World Beyond

(seriál)
  • USA Monument (pracovní název)
Trailer 1
USA, (2020–2021), 16 h 32 min (Minutáž: 44–58 min)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alexa Mansour, Aliyah Royale, Hal Cumpston, Nicolas Cantu, Nico Tortorella, Annet Mahendru, Julia Ormond, Joe Holt, Aaron Snyder, Christina Marie Karis (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

The Walking Dead: World Beyond je seriál, který se odehrává 10 let po pádu civilizace v Nebrasce. Hlavní postavy Iris a Hope žily bez větších problémů, dokud se do jejich osady nedostala tajemná zástupkyně Občanské republiky. (Doomcourier)

Recenze uživatele Najt k tomuto seriálu (21)

The Walking Dead: World Beyond (2020) 

Seriál u kterého jsem měl obavy si ho pustit. První díl mě moc neuchvátil. Druhý a třetí taky ne, ale zjistil jsem, že v seriálu jsou vynikající kulisy, trip skrze usa a dokonalý makeup zombii ve mě evokoval zvláštní pocit toho, že to přecejen bude zajímavý.al Atmosféra byla dobrá a pěkně postapokalyptická. Zhruba od půlky 1 série se seriál začal rozjíždět a gradovat až do konce série a ve druhé přesně tak pokračoval až do konce. Zkrátka od půlky 1 série byla každá epizoda lepší a lepší až to bylo na takové úrovni, že mě některé části bavily snad i více než u puvodního twd. Z nemastného a neslavného začátku se vyklubalo prvotřídní postapo drama ze zombie světa. A moje obavy byly zcela zbytečné, naopak mě mrzí že není další řada, protože věřte, nebo ne, seriál se tak našlápne, že potenciál pro pokračování je obrovský a věřím že 3 série by byla nářez. Škoda. Rozhodně se vyplatí začít sledovat. Kdo nemá očekávání bude překvapen. ()

Season 1 (2020) (S01) 

Takže, začátek byl opravdu hodně pomalý, pilot mě nijak nenadchnul, ale ani neurazil. 2 a 3 epizoda byla víceméně příběhové o ničem, ale ty kulisy byly boží a parádně se na to koukalo. No a od půlky série mě to vtáhlo, respektive začalo bavit, začal se rozjíždět i příběh a konec mě krásně motivoval na další sérii. Vůbec nechápu to hodnocení, nejde o to porovnat s statnimi twd seriály, ty jsou jasně lepší. Proto world beyond neprirovnavam a beru jen jako dalsi zombie seriál který je tentokrát o něčem trochu jiném. A já byl spokojen. Prostředí bylo nádherný make-up neskutecnej, a postavy a survival prvky mě bavily, takže jsem byl spokojen i na úkor příběhu. Konec už byl pak zase spíše o příběhu, takže se i něco zacalo dít. Když to shrnu, tak jsem překvapen,  rozhodně jsem čekal daleko horší sérii a díky tomu hodnocení se rozhodoval, jestli vůbec začít sledovat. Teď už ale vím, že by to byla fakt chyba, a série si zaslouží určitě lepší hodnocení. ()

Brave (2020) (S01E01) 

Tak úplně špatný to není. Ono zase treti seriál twd musi byt v něčem jiný. Tady je aliance na scéně jsou děti apokalypsy a vypadá to, že se jedná o tripshow, což by mohlo znamenát zajimave prostředí a hutnou zombie atmosféru. Tak uvidíme ()

The Blaze of Gory (2020) (S01E02) 

Vůbec to není špatný. Když jsem viděl hodnocení, čekal jsem něco horšího, ale tohle se dá. Jasně level je někde jinde než u původní Twd a ftwd, ale i tak. Tento seriál se zaměřuje na z.a. z jiného úhlu a pohledu. Takže je třeba předchozí seriály nějak odlišit a neporovnávát. Co se týče čistě twd wb tak ano, hodne dialogů, málo akce, a příběh se sune vrlice pomalu, ale jsme na začátku a trip zombie apokalypsou a parádní kulisy a ten makeup zombie, to je paráda, je vidět, že už mají neco zasebou, tak to celé mě, jako fanouška z.a. celkem uspokojuje. Je to sice nuda, ale zajimava nuda s překrásným prostředím. ()

The Tyger and the Lamb (2020) (S01E03) 

Tak tady se nám ukázala u druhá stránka mince. Plukovnice bude asi kravka i když s emocemi. Tým se rozrostl a vydává se dál. Tenhle díl nebyl vubec špatný a docela tech 50 min uteklo. Takže zatím celkem dobré v rámci možností. ()

The Wrong End of a Telescope (2020) (S01E04) 

Tenhle seriál má jednu neskutečnou výhodu. Opravdu parádní kulisy, vynikající makeup zombie a trip po usa v zombie apokalypse, to už samo osobě zní lákavě. A při spojení těchto faktorů vznikají pro milovníky zombie apo. žně. Všichni tady plácají jak se to twd a ftwd nevyrovná, to je pravda, ale taky je nutno si přiznat, ze tam už jde z.a. do pozadí a vznikají intriky, problémy v mezilidských vztazích apod. Vzpomeňme si na twd a 3 řadu. Proto se mě toto celkem líbí. Je to nudnější málo akce, ale ty priority, který jsem vyjmenoval na začátku tvoří parádní atmosféru. Takovou tu realisticky pojatou, zajímavou. Zkrátka jakejsi opuštěnej svět, kde v pekle už není místo a tak mrtví bloudí po zemi. Proto to vůbec není špatný. Proto 3* i když by si to prostředí zasloužilo víc a proto jsem zvědav na dalsi díly. Tenhle 4 utekl jak víno a kdyby nebylo tolik, koukám dál. Na postavy jsem si zvykl, není nikdo oblíbený ale ani nemám nikoho nerad, takovy průměr. Takže ted už můžu koukat bez obav, že to bude utrpení. Není je to cajk. ()

Madman Across the Water (2020) (S01E05) 

No tohle začíná vypadat zajímavě. Rozhovory byly zajímavý poprvé jsme se dozvěděli docela blbou nahodnou informaci a spolupráce na voru s bouřkou a zombiky v zádech to byly opět atmosférické žně. Tady něco litá ve vzduchu. ()

Shadow Puppets (2020) (S01E06) 

Na scéně se objevuje Percy Jackson zlodej baglů a prednese svoje blafacke představení spolu se svým strýcem. Bylo to oživení, ale v tomto díle mě překvapily vztahy mezi členy týmu. A finální scéna evokovala uvědomění si toho, že svět je v prdeli. Zajímavý díl a zvyšuji hodnocení na slabší 4* ()

Truth or Dare (2020) (S01E07) 

Další dobrej díl. Tady se me dost libila Huck ze ktery se stává pro mě osobně nejlepší postava zatím, hned v závěsu je Hope. Silas se ukázal jako idiot a za konec musim dát 4*. Jsem zvedavěj jak to půjde dál, ale pokud to je tak, jak to na první pohled vypadá tak Silas musí jít. Tohle je neomluvitelné. ()

The Sky Is a Graveyard (2020) (S01E08) 

Nevím který vocasové to hodnotí, ale tohle byla celkem hustá epozoda. Příběhově jsme se neposunuli, ale silasova vsuvka byla obstojná ()

The Deepest Cut (2020) (S01E09) 

A je to tu. Začíná intrikářství ala game of thrones.. zombici jdou do pozadí a začíná se utvářet příběh. Na jednu stranu fajn na druhou survivalove prvky a trip jdou v tomto seriálu vynikající. Kdyby se scénář držel více survivalu než intrikám, bxl by to slušnéj origoš. Takhle to nakonec půjde ve stylu twd a ftwd. Ale pokud ten příběh bude promyšlenej tak i tak to bude zajímavý. Teď zacina seriál chytat ducha značky twd. ()

In This Life (2020) (S01E10) 

Konec byl fajn a nalákal na další sérii. Nevím ale me se tahle série začala líbit uz nekde od 3 dílů. Vůbec to nebylo špatný. ()

Konsekans (2021) (S02E01) 

Holy shit..  tady půjde do tuhého ()

Foothold (2021) (S02E02) 

Tenhle díl byl taky dobrý, ale to toulání po občanské republice, podplukovnice a jejich území to mě doslova irituje, tak nesympatická ženská... Fuj... Takže to pro mě nebylo tak záživné. Ale neco mi říká, ze to bude ješte masakr. Z twd world beyond se stane vynikající seriál, který klidně mohl pokračovat, a který má přehnaně nízký hodnocení, jen proto, že vsichni namlsaní z twd seriálu čekali zázraky. Přitom propracovanost světa je zde mnohem lepší a reálnější než v obou twdeckach dohromady. Trošku paradox ()

Family Is a Four Letter Word (2021) (S02E04) 

Ale jo napětí se začíná zvedat a příběh zamotávat. Ale porad si nemůžu pomoci. Ten trip napříč usa z první řady mi byl sympatičtější. Každý seriál potřebuje příběh a zvraty, ale ať se nevytraci atmosfera z.a. ()

Quatervois (2021) (S02E05) 

Ty kráso, teď se to začalo opravdu rozjíždět a bude to nejspíše solidní masakre ala twd. Jsem zvědav jak to skončí, nicméně už teď mě mrzí, že toto je poslední řada. Seriál začal úplně nevinně a pomalu zraje do masakru. Tohle vůbec není špatný !! ()

Who Are You? (2021) (S02E06) 

Tady to začíná smrdět průserem a špagát napětí se tu natahuje díl od dílů vic a víc. Tohle fakt zkončí neskutečnou peckou. Opět si začínám říkat jaká je škoda, že nebude další řada. ()

Blood and Lies (2021) (S02E07) 

Neskutečný. Seriál se rozjel a ten level je uplne někde jinde. Ale ja to řeknu naplno, serial je luxusní od ZAČÁTKU. Ten trip napříč USA v zombie apo. je neskutečně atmosférická záležitost, a ty kulisy ty zombíci, to je top. ()

Returning Point (2021) (S02E08) 

Už to chápu. Celý seriál začíná nevinně jak 18 léta panna, a postupně to chyta grády až se to rozjede v gradiozní drama a finále. Posledních 5 dílů je opravdu top a tohle byl nejlepší díl celého seriálu. Ta strelnice na konci mohla být delší, ale ta audiovizualni stránka to je fantazie. Kulky lítají jen se od nich práší, žádná roztřesená kamera, fantastické nazvučení, žádné heroické pobíhání. Proč to končí, tenhke seriál má pozlátko ze zlata od začátku jen v orvni řadě chyběla náplň, od druhé řady je i náplň a ke konci se už ta náplň vervomocí dere ven a to musí končit ? ()

Death and the Dead (2021) (S02E09) 

Tenhle seriál zraje jak víno. Každá dalsi episoda je lepsi a lepší, a tenhle konec až na pár detailů je luxusní, že by možná mohl v některých situací předčit i twd. Jen se bojím zakončení, protože tam je tak 5 věcí který jsou rozjednaný a bylo by fajn je dokončit. ()

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Reklama

Reklama