Reklama

Reklama

Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) tak dlouho utíkala před tichým vraždícím monstrem jménem Michael Myers, až se rozhodla změnit taktiku. Přestala utíkat, začala bojovat. Nalákala Michaela do dokonalé pasti. Ta sklapla, jenže… Příběh filmu Halloween zabíjí začíná v okamžiku, kdy předchozí film skončil. Těžce zraněná Laurie odjíždí v doprovodu dcery a vnučky do nemocnice a v protisměru se k jejímu hořícímu domu řítí hasiči. V jeho útrobách je v ohnivém pekle uvězněný zabiják, který ji pronásledoval celý život. Bohužel, nejen kočky mají sedm životů. Uběhne pár minut a Michael Myers už zase chodí ulicemi města, které se připravuje na halloweenskou noc, a úspěšně zvyšuje počet svých obětí. Zpráva o tom, že z její pasti unikl, se dostane i k Laurie, která si je jistá, že když Michaela porazila jednou, porazí ho i podruhé. Jen bude potřebovat pomoc. Bude ale nutné přesvědčit obyvatele městečka, aby se Myerse přestali bát. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 6

Recenze (363)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Chápem, že Green chcel trochu zariskovať a v závere je jasné, kam celá nová trilógia smeruje a o čom bude jej zakončenie. Mike vážne vraždí jedna radosť, avšak film by bol účinnejší ako priamočiary slasher, než dramaturgicky rozháraná cesta do minulosti a späť, kedy riešime traumy z Halloweenu roku 1978. Ako to už teda pri nových návratoch býva, po ľahkom nadšení z H 2018 prichádza sklamanie a ďalšia časť asi bude pre mnohých už peklom, pretože film proste skončil tak ako skončil a ani ja s takýmto nožíkom do chrbta nie som stotožnený. 5/10 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Freddy s Jasonem se ve svých sériích dočkali hravosti a odlehčení, Michael hrál prakticky vždy na vážnou notu. Asi nejzábavněji jej pojal Rob Zombie. David Gordon Green pak v roce 2018 natočil důstojnou poctu, o tom žádná. A u ní mělo zůstat. Dvojka hned od začátku jede v naprosto jiných kolejích a deformuje přímočarý slasher do psychologizujícího  komunitního příběhu o zmučeném Haddonfieldu. Nutno podotknout, že zcela neuvěřitelnému, nudnému a hloupě působícímu. Michaelovy vstupy, čti vražedné epizody, jsou sice zase moc fajn a kydlení  má svůj nezpochybnitelný krvavý půvab a náhodností a nesmyslností útoků báječně připomene osmdesátkové slashery, stejně jako Myersova nezranitelnost.  V závěru se pak Green vcelku originálně pustil jinou cestou než jeho vzory a místo zmrtvýchvstání v posledním díle volí vzpouru monstra ještě v tomto. No, jsem zvědavý, co má nachystáno na závěr. Nebýt těch kokotmunitních odstínů zůstal bych zase na čtyřech hvězdách. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Určitě všichni známe ty situace, kdy se v hospodě s partou přátel ožerete jako hovada a domů se vám jaksi nechce, takže s radostí uvítáte, když nějakou chytrou hlavu napadne, že by nebylo špatné popadnout baseballové pálky a jít zmasakrovat nějakého masového vraha. Tímhle tvůrci udělali ze snímku neskutečně lacinou frašku. Celý děj na pozadí je tedy znovu extrémně ubohý a debilní. Na druhou stranu oceňuji, že si je toho snímek zřejmě do určité míry vědom a nebojí se prokládat děj velmi vítanými komickými vsuvkami. Ať už je řeč o zmasakrování důchodců, páru teplých bratrů, nejzbytečnějšího černého šerifa v celé historii kinematografie, či úžasné trojici vysíračských dětských koledníčků. Jednotlivé vraždičky jsou poměrně kreativní a oku líbivé. Do příště bych si žádal, aby děti neumíraly výhradně mimo kameru. Je to škoda. Kromě vražd, je třeba ocenit i tradiční hudbu. Jako zdejší filmový expert napříč všemi žánry, musím uznat, že zdejší průměrné hodnocení je naprosto odpovídající. Za mě [42 %] ()

kiddo odpad!

všechny recenze uživatele

Všechno, co člověk o nových Halloweenech potřebuje vědět, se dozví hned z úvodních titulků. V tom prvním máme shnilou hromadu beztvarého, do mrtě vydojeného bleh, z níž vypučí krásná sexy mňamka. No a než do té mimořádně mrdatelné mňamky stačíte zaklesnou zubama, tak vám ji v tom druhém sežehnou jak haldu odpadků. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Film hodnotím podľa toho, kde a ako som ho videl - v údajne najmodernejšom multiplexe na Slovensku. Kde sú tie časy, keď ste v kinách mohli sledovať film bez toho, aby ste sa báli, že vám od ohlušujúceho rachotu odletia uši! A ak k tomu prirátam zvukovú stopu pri jump scares... 9 z 10 otorinolaringológov neodporúča návštevu súčasných kín (no a ten desiaty do nich chodí preto, lebo je hluchý ako poleno). Keďže diskotéková verzia mi znemožnila normálny vnem filmu, hodnotenie môže byť skreslené. Takže... Ten nesmrteľný panáčik s bodnými, sečnými i rôznymi ready-made zbraňami ma baví od chvíle, keď som ho uvidel prvýkrát, lebo je príjemne strašidelný. Ani to najslabšie filmové spracovanie tú strašidelnosť nestratí, lebo toho panáka proste postaví pred kameru a efekt sa okamžite dostaví. Takže príjemné zimomriavky boli. Čo ďalej? Máme tu narážku na covidovú dobu ("nepodceňovať nebezpečenstvo") i na Trumpov útok na Kapitol (lynčujúci dav, ktorý "chce dobre"). Aj podozrivo podivne formulovaný názov odkazuje na covid. Možno som si to zle vyložil, ale zatiaľ moju domnienku nikto nevyvrátil. Uzavriem - ďalší z radu cash grab movies, pri ktorom za svoj cash dostanete (približne) presne to, čo očakávate, takže s príliš nízkym alebo príliš vysokým hodnotením pri takejto koncepcii kinematografie nikdy nemožno reálne pracovať. PS: S odstupom krátkeho času dávam hviezdičku navyše za odvahu autorov prejsť od teenagerskej vyvražďovačky k hororu, kde vekový priemer účinkujúcich je asi 39 rokov a kde tzv. kozy nie sú povinnou jazdou. Lovecraftovi by sa to páčilo. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (17)

  • V domě homosexuálního páru hraje z gramofonu píseň „Could I Have This Dance“ od Anne Murray. (Duoscop)
  • Věta: „Evil dies tonight,“ je ve filmu vyslovena přesně 29krát. (Takeshi666)

Související novinky

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

18.10.2021

Poslední souboj, nový film režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Vetřelec), měl minulý týden v zámoří premiéru a jestli se někdo těšil, že se v budoucnu dočká více podobných historických velkofilmů,… (více)

O čem bude pokračování Halloweenu?

O čem bude pokračování Halloweenu?

30.07.2020

Režisér David Gordon Green nedávno poskytl rozhovoru serveru Total Film, ve kterém odhalil pár detailů týkajících se chystaného pokračování Halloweenu s podtitulem Kills. První zásadní informací je,… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno