Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 1

(série)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1989, 8 h 24 min (Minutáž: 47–52 min)

Předloha:

Agatha Christie (povídka), Agatha Christie (kniha)

Hrají:

Brian Poyser, Dermot Crowley, David Suchet, Frank Vincent, Nicholas Coppin, Pauline Moran, Phillip Manikum, Hugh Fraser, Jona Jones, Danny Webb, Richard Bebb (více)
(další profese)

Epizody(10)

Zajímavosti (11)

  • V 1. sérii v Poirotově (David Suchet) bytě visí nad pohovkou obraz mostecké věže Karlova mostu při pohledu od Malostranského náměstí. (Ezis)

Hercule Poirot (1989) (seriál)

  • První díl seriálu Dobrodružství claphamské kuchařky (1989) měl v Anglii premiéru 8. ledna 1989. Seriál se stal velmi žádaným a oblíbeným. Je reprízován v mnoha státech už bezmála 20 let a rozrostl se tak do nejoblíbenějšího televizního projektu čerpajícího z díla Agathy Christie v historii, spolu s televizními filmy se slečnou Marplovou s Joan Hickson. (Agatha)

Agatha Christie's Poirot - Rhodský trojúhelník (1989) (epizoda) (S01E06)

  • Exteriéry jsou opravdu točené na Rhodosu – typické jsou sloupy u vjezdu do přístavu. Nyní jsou zakončeny laní a jelenem, ale na jejich místě stávala obrovská socha hlídající přístav i město. Zřítila se do moře. Několik scén se odehrálo ve starobylých lázních vzdálených několik kilometrů od rhodského předměstí. Nyní jsou upraveny jako památka a restaurace byla přesunuta na pobřeží u zátoky. (Brtniik)

Reklama

Reklama