Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 019)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Takže asi takhle - bři.Wachovští neměli vůbec točit žádné pokračování, to je můj názor. "Matrix" byl naprosto precizní dílo, vlastně bez jakékoliv chyby...A musel by se stát zázrak, aby se mu další dva díly alespoň vyrovnaly. Takže sám za sebe v podstatě "Reloaded" i "Revolutions" do jisté míry ignoruji a tvářím se, jakoby nikdy nevznikly. Na druhou stranu jsou tu a pokud se na ně podívám v rámci celé série (jinak to ani nejde), není to až tak strašné. Poznámky většiny uživatelů o pseudodialozích mi připadají přinejmenším zcestné, smysl v nich je. "Reloaded" trpí "syndromem prostředního filmu" - jednička mě strašlivě nabudila a nemohl jsem se dočkat, jak to všechno dopadne, tudíž už se těšil na "Revolutions". Ale teď k samotnému filmu - vizuální stránka je opět dokonalá (až na tvář Nea v souboji s agenty Smithy), hudební doprovod skvělý a ani scénář výrazněji nepokulhává. Navíc si myslím,že mnoha lidmi tolik odsuzovaná část v Sionu byla výborná - Morpheův projev a následná dance party s prostřihy na milující se Trinity s Neem byla jednou z nejhypnotičtějších scén uplynulého roku. A to mi nikdo nevymluví...Po konci filmu se sice neopakoval ten silný pocit, jaký jsem měl po odchodu z "jedničky", ale spokojen jsem byl nadmíru. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// První Matrix byl fajn. Třetí taktéž. Druhý Matrix je ale naprostý *mind-blowing*, *ass-kicking* a *brain-fucking* zážitek, který si povinně (a s radostí) dopřávám minimálně, co půl roku, protože něco takového se na svět nevyklube jen tak. Matrix - 90 % / Matrix Reloaded - 100 % / Matrix Revolutions - 90 % ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Jsem naprosto spokojený. Bratři Wachovští to opět dokázali. A můžu upřimně řict, že se mi Reloaded možná libilo dokonce více, než původní Matrix. Jednička přišla s geniálním nápadem, který je zde brilantně rozveden dál. První vlažnější polovina mi vůbec nevadila. Ba naopak, je to příjemný rozjezd před peklem, které se rozpoutá zhruba po 40 minutách. Vizuální stránka je dokonalá, snad jen ten Zion mohl být opravdu vytvořen ještě o něco lépe. Ale to bych možná byl až moc náročný. Automobilová honička je fantastická a jedná se zde o další redefinici akčního žánru. Sakra ať už je listopad. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Wachowští prohlubují svůj svět a servírují ještě epičtější akční scény než minule, to celé v luxusním audiovizuálním hávu. Ale zatímco jednička byla perfektní a nevystřihl bych z ní snad jediný záběr, tady bych si zastříhal s chutí (Link doma, bitka se Seraphem). A taky dopekl některé efekty (hlavně bitka se stovkou Smithů) a charaktery vedlejší postav (Niobe - milostný trojúhelník mezi ní, Morpheem a šéfem obrany Zionu na mě působil legračně). A tolik nemudroval o vlastně jich učiněných volbách, účelech a důvodech všech a všeho. A zkusil trochu lépe zamaskovat, že příběh je do značné míry tour de matrix po starých (Vědma, Smith) a nových (Merovingian, Architekt) známých prokládaná akcí. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Často se říká, že sequely úspěšných filmů nedosahují kvalit prvního dílu. U Matrixu Reloaded si ale troufám tvrdit opak. Naopak si myslím, že museli režiséři prokázat ještě větší talent, aby to do sebe zapadalo, když točili dvojku a trojku dohromady. Mě se Reloaded hodně líbilo. Perfektní byl, jako vždy, Keanu Reeves, který celý film táhnul. Navíc se objevilo mnohem více akčních pasáží, které bylo radost sledovat. Pokud někoho zasáhl příběh, nevidím důvod, proč by se do něj nechtěl zamotat ještě více ve druhém dílu...90% ()

Galerie (148)

Zajímavosti (97)

  • Na začátku filmu příjíždí agent Smith (Hugo Weaving) v Audi A8 s poznávací značkou IS 5416. Jedná se o biblický odkaz - konkrétně Isaiah 54:16: "Behold, I have created the smith that bloweth the coals in the fire, and that bringeth forth an instrument for his work; and I have created the waster to destroy." Izajáš 54:16: "Hle, to já jsem stvořil kováře, jenž dmýchá uhlí ve výhni a vyrábí zbraně k jejich účelu; tentýž já jsem stvořil také zhoubce, aby působil záhubu." (Snake.Charmer)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama