Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 019)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Andy Wachowski, Larry Wachowski .. Po skončení filmu jsem cítil obrovské zklamání, ale na druhou stranu touhu vidět i třetí část, kde se to konečně smysluplně dořeší. Co tento snímek drží hodně nad vodou je vizuální a zvuková stránka, ikdyž slíbená super dálniční honička mě moc nebrala.. Takže čekám na trojku a ... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Co nám bylo v prvním (kéž by zůstal posledním!) dílu trilogie lehce naznačeno, je nám v druhém podáno s razancí rány do nosu. Ano, Neo je spasitel, tudíž se nedivme davu, jenž ho v Sionu vítá po způsobu malomocných, k nimž zavítal Kristus. Lehké náboženské metafory se stávají těžkotonážními, Morfeus se odsouvá do pozadí, Trinity slepicovatí, Vědma pochybuje a Smith se množí před očima. Neo, tohle by potřebovalo podstatně schopnějšího a charismatičtějšího Vyvoleného, aby zabránil katastrofě. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Takže asi takhle - bři.Wachovští neměli vůbec točit žádné pokračování, to je můj názor. "Matrix" byl naprosto precizní dílo, vlastně bez jakékoliv chyby...A musel by se stát zázrak, aby se mu další dva díly alespoň vyrovnaly. Takže sám za sebe v podstatě "Reloaded" i "Revolutions" do jisté míry ignoruji a tvářím se, jakoby nikdy nevznikly. Na druhou stranu jsou tu a pokud se na ně podívám v rámci celé série (jinak to ani nejde), není to až tak strašné. Poznámky většiny uživatelů o pseudodialozích mi připadají přinejmenším zcestné, smysl v nich je. "Reloaded" trpí "syndromem prostředního filmu" - jednička mě strašlivě nabudila a nemohl jsem se dočkat, jak to všechno dopadne, tudíž už se těšil na "Revolutions". Ale teď k samotnému filmu - vizuální stránka je opět dokonalá (až na tvář Nea v souboji s agenty Smithy), hudební doprovod skvělý a ani scénář výrazněji nepokulhává. Navíc si myslím,že mnoha lidmi tolik odsuzovaná část v Sionu byla výborná - Morpheův projev a následná dance party s prostřihy na milující se Trinity s Neem byla jednou z nejhypnotičtějších scén uplynulého roku. A to mi nikdo nevymluví...Po konci filmu se sice neopakoval ten silný pocit, jaký jsem měl po odchodu z "jedničky", ale spokojen jsem byl nadmíru. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// První Matrix byl fajn. Třetí taktéž. Druhý Matrix je ale naprostý *mind-blowing*, *ass-kicking* a *brain-fucking* zážitek, který si povinně (a s radostí) dopřávám minimálně, co půl roku, protože něco takového se na svět nevyklube jen tak. Matrix - 90 % / Matrix Reloaded - 100 % / Matrix Revolutions - 90 % ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Matrixu si pamatuju jako něco, co mě zklamalo, protože součástí propagace bylo mmj. i výrazné zacílení na Monicu Bellucci, která skutečně nemůže být hlavním důvodem, proč Matrix Reloaded vidět. Nicméně zpětně to zas takový propad od jedničky není. Jen ten party time na úvodu pořád působí hrozně anorganicky. Zvlášť, vzhledem k tomu, jak je vztah Nea a Trinity napsaný jako byl z pohádky. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (97)

  • Klíčník (Randall Duk Kim) říká Neovi (Keanu Reeves), že budou muset vyhodit 27 bloků elektřiny, načež budou mít přesně 314 vteřin, než se napájení obnoví. Ve 27. knize "Nového zákona", v části "3:14" se píše o svědectví zázraku stvoření. Tím je v Matrixu Architekt (Helmut Bakaitis), s nímž se Neo chystá setkat. (PROCESOR)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama