Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 019)

POMO 

všechny recenze uživatele

Úplne iný film než prvý Matrix, ktorý akoby ani nenatočili Wachowski, ale skôr James Cameron v spolupráci s Paulom W.S. Andersonom. Camerona pripomína bombastická výprava v Zione, Andersona niektoré predigitalizované vizuálne efekty (Neova tvár v súboji so Smithmi je zlý vtip). Obsah nulový - tam, kde predošlé dialógy čerpali kúzlo zo zaujímavého nápadu paralelného sveta, sa tieto akurát pseudointelektuálne zahrávajú so slovíčkami. Veľmi elegantné sú pästné súboje v kombinácii s exotickým techno-soundtrackom a fantastická je celá akcia na dialnici. A potešia tiež parádne kostýmy a humorný nadhľad (Francúz Lambert Wilson a jeho vagínoskopia). Mimo to je ale The Matrix Reloaded iba syntetickou formálnou hračkou a fashion bublinou. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ještě před dvěma hodinama jsem dával 2 hvědičky.. Jenže na potřetí to nějak konečně do sebe zapadá... Jistě..některé aspekty jako herci, triky, a závěrečný titulek stáe kazí dojem, ale celkově v tom již vidím hlubší útvar, než jen film, snažící se připravit si jakousi půdu pro završení trilogie.. Konečně vnímám Matrix Reloaded jako nedílnou součást trilogie, byť se stále jedná o nejslabší článek. A hudba je také skvělá... ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ani zdaleka ne tak špatné, jako jsem po záplavě rozporuplných názorů čekal. Je pravda, že oproti jedničce přibylo triků na úkor příběhu, ale přesto se nejedná o typickou "nastavovanou kaši". Zajimavý byl souboj Nea s namnoženými Smithy. Taky jsem si nevšiml nějakých vyloženě nepovedených triků, ale to může být i mou vrozenou slepotou. :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Stalo sa to presne tak, ako sa to stať malo.“ – „Ako vieš?“ – „Lebo žijeme.“ Panenkaskákavá, to sú ale hňupovské dialógy! Takto to vyzerá, ak niekto povie, že to myslel ako trilógiu - a nemyslel. Úžasný MATRIX mal taký dobrý príbeh, postavy a akciu, že dvojka mohla mať o koľkokoľvek vyšší rozpočet a ambície, nemohla ho dobehnúť ani keby po peniazoch túžiaci producent Joel Silver chcel aj niečo iné, než len sa vizuálne predvádzať. Nevraviac o tom, že kvôli dialógom á la Monty Python, bohužiaľ mysleným smrteľne vážne, je snímka miestami až smiešna. Samozrejme, zlý film vyzerá inak: Wachowskí vedia budovať atmosféru a vizuálna stránka (kostýmy, výprava, počítačové triky) a bojové scény sú úchvatné (no napríklad konkurenčná automobilová naháňačka z T3, tiež z roku 2003, ma bavila viac). Avšak z hercov sa vytratil život a v príbehu nevidím ani štipku niečoho, čo by ma prinútilo zamyslieť sa a čo je v podstate len smršť hlúpostí, aby sa panáčikovia pobili. Kino Považan NMnV 2003 ()

woody 

všechny recenze uživatele

Tohle že jsou Wachowští?Tohle že je pokračování Matrixu(kterému jsem však na poprvé dal taky tři hvězdičky)?Bohužel ano!Po trikové stránce bravurní,akční scény(až na tu s Neo a Smithem)jsou také výborné ale příběh je na tom hůř.Neo superman,Smith naklonovaný a nejhorší jsou ty rádoby filozofické dialogy jako z Cimrmana,jen jsem čekal kdy přijde vichr z hor aby se alespoň něco zachránilo.Suma sumárum:Z očekávaného hitu roku 2003 je jen popcornový,bezduchý akčňák s nejhorší techno párty všech dob prolínající se s nejhorší souloží všech dob. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (97)

  • Celých 97% kulis, použitých při natáčení Matrix Reloaded a Matrix Revolutions (2003) bylo zrecyklováno. Z tun dřeva byly postaveny domovy pro chudé v Mexiku. (Duoscop)
  • Film se zapsal do "Guinnessovy knihy rekordů" jako film s nejvyšším počtem kopií nasazených do kin, což znamená, že do biografů bylo doručeno ve stejnou dobu 8517 kopií snímku. (HellFire)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama