Reklama

Reklama

Kufr

(pořad)
Soutěžní
Československo, 1992, 35 min

Scénář:

Aleš Ulm

Účinkují:

Pavel Zedníček, Aleš Ulm, Jiří Sovák, Stella Zázvorková, Jan Skopeček, Lubomír Lipský st., Heidi Janků, Sabina Laurinová, Taťjana Medvecká, Ivo Pešák (více)

Tento zábavný soutěžní pořad se za léta svého vysílání stal oblíbenou stálicí televizní obrazovky. Pět soutěžících se utká v několika disciplínách. Nebude chybět hádání slov nebo pantomimické ztvárnění pořekadel. Soutěžícím bude pomáhat a napovídat pět slavných osobností. (Česká televize)

Recenze (145)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Jedním z mála pořadů, který jsem si dovolil ohodnotit, je tato zábavná soutěž s výborným Pavlem Zedníčkem. Vzpomínám si, že jsem nadšeně jako menší hádal předměty, obrázky či pantomimu pospolu se soutěžícími. Je škoda, že takové pořady se už dnes nevysílají a ustupují novým slabším formátům. Zde navíc nemusím psát, že hodnocení je z nostalgie, protože jsem viděl i vzpomínku v pořadu "To byl..." a velmi se mi Kufr líbil i tehdy, jelikož takovou originalitu v zábavné tvorbě dnes postrádám. 70% ()

J. K. Lister 

všechny recenze uživatele

Byl to dobrý název zábavného pořadu, jen já jsem si představoval kufr plný peněz....? Hm. Vystřídala se tam spousta skvělých herců, někteří uměli zahrát brilantní pantomimické kreace, aby soutěžící uhádl správné slovo třeba jako vibrátor, někteří v tom byli na čtíru, neboť se uplatnili v jiných disciplínách jako je např dabing a jiné... No, ne každý herec musí umět všechno. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vďaka svojráznemu, chvíľami nemiestne familiárnemu, sem tam skoro až sexistickému, moderátorovi Pavlovi Zedníčkovi je to pre mňa nezabudnuteľná relácia. Inak samotná súťaž bola tiež vcelku zaujímavá a čo je najhlavnejšie aj zábavná. To potvrdzuje fakt, že sa udržala na obrazovkách Českej televízie celých dvanásť rokov. ** ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ne zcela povedený pokus o navázání na tradici kvalitních a oblíbených soutěží s křečovitým moderátorem, který bohužel nedokázal nikdy zamaskovat svůj primitivismus. Ovšem ve srovnání s dnešními trapnými akcemi "Hurá, pojďte všichni soutěžit, jestli bude zítra pršet", které doprovází upoceným pseuhumorem nějaký rádobymoderátor, byl Kufr ještě dost dobrý. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Jo, to byly časy, když se tato soutěž vysílala. Klídek a leháro, které jsem prožíval u TV. Viděl jsem hodně dílů a velmi mě bavily. "Kufr" považuji za legendu mezi soutěžemi. Na obrazovkách se držel neuvěřitelných 12 let a to je co říct. Škoda, že už se nevysílá, myslím si, že by tato soutěž měla pořád úspěch. Líbily se mi i Silvestrovské speciály. Jeden zvlášť, jak tam Srstka s Bubeníkem soutěžili, kdo dřív vypije půllitr piva. Vyhrál myslím Bubeník (budiž mu země lehká). Silvestrovský speciální "kufr" byl mnohem lepší než estrády na NOVĚ. Výborný Pavel Zedníček v roli moderátora, kterého jinak moc nemusím. Přišlo mi zajímavé, jak tzv. "asistenti" soutěžících přicházeli v nějakých kápích a divák byl do poslední chvíle napjat, kdo že se to pod tou kapucí skrývá. Soutěž byla nezvyklá v tom, že se nehrálo o miliony, nýbrž "jen" o 10 000. Bavila mě pantomina, hádání slov a předmětů (žasnul jsem nad věcmi, které lidé do pořadu posílali, našlo se jich hodně, které jsem viděl úplně poprvé v životě), ale i odkrývání obrázků. Mimochodem, to bylo velmi zajímavé. Ale já bych v hádání obrázků úplně pohořel. Vždycky jsem hodně přemýšlel, když se nám daný obličej postupně odkrýval, o koho jde, ale nikdy se mi to nepodařilo uhodnout dříve, než soutěžícím. Dávám jasné 4 hvězdičky a basta. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama