Reklama

Reklama

Kufr

(pořad)
Soutěžní
Československo, 1992, 35 min

Scénář:

Aleš Ulm

Účinkují:

Pavel Zedníček, Aleš Ulm, Jiří Sovák, Stella Zázvorková, Jan Skopeček, Lubomír Lipský st., Heidi Janků, Sabina Laurinová, Taťjana Medvecká, Ivo Pešák (více)

Tento zábavný soutěžní pořad se za léta svého vysílání stal oblíbenou stálicí televizní obrazovky. Pět soutěžících se utká v několika disciplínách. Nebude chybět hádání slov nebo pantomimické ztvárnění pořekadel. Soutěžícím bude pomáhat a napovídat pět slavných osobností. (Česká televize)

Recenze (145)

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Výborná zábava pro nudné večery. Jen škoda, že mi Kufr evokuje jméno Pavel Zedníček. Taťka vyprávěl, jak byl Zedňa trapnej, když uváděl jeden firemní ples a já si to dost dobře dokážu představit. Ale i svět showbyznysu potřebuje trapáky jako Zedníček nebo Šteindler. Co na tom, že se z nich občas zvedá Kufr, když celkový dojem vyzní z obrazovky televizoru čtyřhvězdičkově. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ne zcela povedený pokus o navázání na tradici kvalitních a oblíbených soutěží s křečovitým moderátorem, který bohužel nedokázal nikdy zamaskovat svůj primitivismus. Ovšem ve srovnání s dnešními trapnými akcemi "Hurá, pojďte všichni soutěžit, jestli bude zítra pršet", které doprovází upoceným pseuhumorem nějaký rádobymoderátor, byl Kufr ještě dost dobrý. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Jo, to byly časy, když se tato soutěž vysílala. Klídek a leháro, které jsem prožíval u TV. Viděl jsem hodně dílů a velmi mě bavily. "Kufr" považuji za legendu mezi soutěžemi. Na obrazovkách se držel neuvěřitelných 12 let a to je co říct. Škoda, že už se nevysílá, myslím si, že by tato soutěž měla pořád úspěch. Líbily se mi i Silvestrovské speciály. Jeden zvlášť, jak tam Srstka s Bubeníkem soutěžili, kdo dřív vypije půllitr piva. Vyhrál myslím Bubeník (budiž mu země lehká). Silvestrovský speciální "kufr" byl mnohem lepší než estrády na NOVĚ. Výborný Pavel Zedníček v roli moderátora, kterého jinak moc nemusím. Přišlo mi zajímavé, jak tzv. "asistenti" soutěžících přicházeli v nějakých kápích a divák byl do poslední chvíle napjat, kdo že se to pod tou kapucí skrývá. Soutěž byla nezvyklá v tom, že se nehrálo o miliony, nýbrž "jen" o 10 000. Bavila mě pantomina, hádání slov a předmětů (žasnul jsem nad věcmi, které lidé do pořadu posílali, našlo se jich hodně, které jsem viděl úplně poprvé v životě), ale i odkrývání obrázků. Mimochodem, to bylo velmi zajímavé. Ale já bych v hádání obrázků úplně pohořel. Vždycky jsem hodně přemýšlel, když se nám daný obličej postupně odkrýval, o koho jde, ale nikdy se mi to nepodařilo uhodnout dříve, než soutěžícím. Dávám jasné 4 hvězdičky a basta. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Kufr, to je jednoduchý, ale funkční a docela zábavný pořad, který se snad asi jako jediná TV soutěž hrává i normálně mezi lidmi na různých (nejen) alkoholových posezeních. Úroveň pořadu mnohdy závisela spíš na konkrétních účastnících, než na konceptu hry, nebo pořadatelích. Alespoň o tom svědčilo těch pár dílů, co jsem viděl, ale občas se člověk tím ujetým ztrapňováním při pantomimě dokázal i pobavit... A Zedíček? Nemohu si pomoct, ale z jeho specifického projevu se mi zvedal kufr :) 4/10 ()

aniabo 

všechny recenze uživatele

Highlight večera - kategorie "uhodni předmět" kde Zedníček přinese tyč a jedná se za a) o přenosnou mrazničku na jeseteří potravu, za b) o zubařsko-ortopedické kleště na extrakci zubů z chodidel za c) o součást atomové bomby a ano, je to mraznička. Kufr je pro mě veliká nostalgie a debilita pořadu je zastíněna vzpomínkami na rodinné večery u televize, v době, kdy si člověk pod nápisem "výkup palet" představoval spoustu vodovek... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama