Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

bourec 

všechny recenze uživatele

Zase o kousek horší. Tyhle druhy horůrků měly vždy problém s logikou. Navíc Joseph Zito je král béček a i céček. Takže probodlej člun na vodě drží, zřejmě Jason  ve dne líta na kole, a měl sebou lepení. Rejža je navíc mamlas, takže Jason je všude, kde je potřeba. Konec už byl takovej trochu blázinec, ale strašidelný to moc není. Tahle série je důvod, proč tenhle druh hororů příliš rád nemám. Ale jedeme dál. 30%. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Ani výraznější herecké obsazení nezachránilo čtvrtý díl série od průměrnosti. Věčně se vynahacující teenageři, kteří se vzápětí stávají potravou pro Jasonovu mačetu, mě nějak extra nebavili a kdovíjak líto mi jich ani nebylo. Za zmínku stojí dvě dobré scény - ta hned na začátku, kde Jason zdrhne z márnice, a pak finále, kde se docela překvapivě ukáže, kdo že to vlastně Jasonovi nandá nejvíc. Celkově se dá říct, že zklamaná jsem nebyla, ale extra zážitek jsem si z toho rozhodně neodnesla. ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tady to vypadá, že se víc nadává uživateli POMO:). No já se nechci moc zapojovat, ale já ho taky moc nechápu. Má víc určitě rozumu, než Golfista, ale nevím, proč pořád sleduje horory, když ho to očividně nebaví a jenom tu kazí jejich procenta. Tak a co se tohoto pátku týče, tak podle mě je to nejhorší díl z prvních čtyř. Není na tom nic špatného, ale není to už taková zábava a ani známí herci jako Crispin Glover nebo Judie Aronson to nezachranují. Jason by se měl zase začít víc snažit a opět vymýšlet originální vraždy. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Pátek třináctého 4 pěkně navazuje na trojku a jako vždy Jason ožije a vrací se. Zase jsem poprvé tenhle díl viděl na videokazetě od kamaráda táty a tenhle díl už měl rychlodabing a překladatel zněl jak buzna :D Tento díl režíroval Joseph Zito a v podstatě film nepřináší nic novýho. Opět parta mladých u kempu Křišťálové jezero a Jason může začít další jatka. Překvapil mě tady mladej Crispin Glover v roli Jimmyho. Známej hlavně z komedie Návrat do budoucnosti. Nová postava ve filmu a bude i v dalších dílech, se jmenuje Tommy (Corey Feldman). Ve filmu má dobrý masky a na konci filmu rozmrdá Jasona mačetou. Jasona tu hraje Ted White a jeho masku udělali zase trochu jinačí a vypadá dobře - Jason je čím dál tim víc hnusnější a to mě na týhle sérii taky baví. Gore dobrý a podílel se na nich zase vynikající Tom Savini. Dal jsem tři protože jak jsem psal, díl nepřináší nic novýho a furt se ten děj stejně opakuje ale atmosféra pořád v pohodě. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Konečně se dá celý film vydržet,aniž bych si u něj stačil uvařit večeři,vyvenčit psa a vyžahnout 5 ležáků.Konečně se objevují ve filmu dobří herci a film má konečně celkem slušný příběh.Jason má tempo a jeho epesní kilovačky šťávu,hlavně dívka ve člunu,týpek v koupelně a letájící okenní Čestmírka mi polechtali mé úchylné bránice.Corey Feldman s děsivou hrůzou připomíná moji fóbii z dětí a nakonec musim ocenit i hudbu,konečně mě nenutila vrazit si do uší vidličku.Jeden z mála sledovatelných dílů téhle série a konečně malý důvod koukat na sérii dál,i když jak všichni víme.....zcela zbytečně :-) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Film bol zakázaný vo Švédsku. (Paldiny)
  • Herec Peter Barton (Doug) původně ve filmu nechtěl hrát. Nechtěl mít nic společného s horory, protože nesnášel práci na filmu Pekelná noc (1981). Ale herečka Amy Steel, která hrála Ginny ve druhém díle Pátek třináctého 2 (1981) a s Bartonem hrála v sitcomu The Powers of Matthew Star (od r. 1982), herce přesvědčila, aby roli vzal. Zmíněný sitcom byl navíc v roce 1983 zrušen a Barton se tak mohl natáčení filmu zúčastnit. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama