Reklama

Reklama

Resident Evil: Apokalypsa

  • Velká Británie Resident Evil: Apocalypse (více)
Trailer 1

Alice (Milla Jovovichová) bola jedným z dvoch ľudí, ktorí vyviazli z katastrofy, čo premenila podzemné laboratóriá mamutej biochemickej korporácie Umbrella Corporation na smrtiacu pascu. Druhým bol Matt Addison (Matthew G. Taylor) – muž, ktorý chcel pôvodnr odhaliť nekalé machinácie mocnej firmy. Spolu s Alice unikol z tajného centra Umbrelly zamoreného hladnými zombie a bleskurýchlymi mutantmi. Sám sa však stačil nakaziť nebezpečným T-vírom a vedci z Umbrelly sa rozhodli zneužiť ho na ďalšie experimenty. Teraz sa Alice znovu ocitá na prahu zlého sna. Spustošené Racoon City sa zmenilo vinou T-víru na mesto živých mŕtvych. Bývalí zamestnávatelia mladú ženu aj tentoraz vháňajú do súboja, v ktorom musí bojovať a zabíjať, alebo bude sama zabitá. Jej hlavným protivníkom je teraz monštrum Nemesis. A nie je to nikto iný ako hrozne premenený Matt… Boj na život a na smrť v meste mŕtvych – to je úloha skúsenej a novými schopnosťami obdarenej Alice, odvážnej Jill Valentineovej (Sienna Guilloryová) a ich spoločníkov – Carlosa Oliveru (Oded Fehr), Nicholaia Ginovaeffa (Zack Ward) a L. J. (Mike Epps)... (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (612)

tombac 

všechny recenze uživatele

Jsem fanda videoherní série RE, takže mi to nedá, abych se po dlouhé době, jež uplynula od jediného (a posledního) zhlédnutí Resident Evil: Apocalypse, nevyjádřil k této odpornosti, bezostyšně špinící dobré jméno RE. Už první díl mě zklamal, že měl máloco společného se světem RE (kromě zombies, Umbrelly, psů a nechutně digitálního Lickera). Ale aspoň byl solidně zpracován a jako popcornová zábava celkem ušel. Dvojka se vydala opačným směrem. Režisérské kopyto Witt chvályhodně nacpal do filmu spoustu postav a scén z jednotlivých herních dílů RE, avšak natočil to takovým způsobem, že jsem v kině nevěděl, jestli se mám smát či brečet. Film je mišmaš chaoticky a zrychleně sestříhaných, přitom ještě mizerně natočených akčních scén, směšných monster a hereckých nemehel, až se mi z toho místy dělalo blivno. To afektované poleno Sienna Guillory že je neohrožená a sympatická Jill Valentine?! A kam se podělo to ve hře nesmírně děsivé monstrum, setkání s nímž většinou znamenalo pro hráčem ovládanou postavu smrt, supersilná a hrozivá Nemesis, ve filmu legrační gumový paňáca?! Ó hrůzo!! O Mille Jovovich je i škoda mluvit.. Na filmu mi byly sympatické jen scény přenesené z her, i když mizerně provedené (na dramatický souboj výsadkového komanda Umbrelly a policejní jednotky s přesilou zombíků ve fantastickém intru ke třetímu videohernímu RE nikdy nezapomenu, ve filmu to vypadá směšně), Carlos Oliveira a dvě málo zmršené akce (tedy v intencích žánru průměrné). Za to dávám tu jednu hvězdu. Jinak všechno ostatní fuj, fuj a ještě třikrát fuj!!! Za tohle "veledílo" by tvůrci filmu zasloužili hodit do klece plné hladových zombíků. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

To ze u akcniho filmu chybi scenar by mi vubec nevadilo, ale kdyz absentuje i akce je to hodne divny. Ne ze by tu nebyly pokusy, ale jsou vzdy ubity zbesilou kamerou a chaotickym strihem. Co se nepodarilo dokurvit reziserovi (vazne uz toho moc nezbyvalo) s prehledem nici herci. Obligatni cernoch vtipalek a cernoch tvrdak mi uz v americkym filmu ani tak nevadej, ale to co predvadi Sienna Guillory jako Jill prekonava snad i Michelle Rodriguez z prvniho dilu. No a pak je tu jeste Milla, obcas se znicehonic objevi, pokusi se vyskocit, kopnout, bouchnout nebo tak neco a zas zmizi. Chvile, kdy neni na platne patri k nejlepsim, takze jsou jenom hrozne. Fanousky miniatur by mozna mohlo potesit, ze na chvilku ukaze i spuntiky, ale normalniho cloveka to jen nuti k smichu. Sracka. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Apokalypsa už není tak stylová jako Andersonovo dítko, posun k videoklipu je naprosto jasně zřetelný. Původní herní námět se opět využívá jako osnova, kolem které se rozjíždí zběsilá jízda, která už ale působí dost překombinovaně - scénář je pěkně děravý a v závěru už mu silně dochází dech - a Milla, i když je to velice hezká (a poněkud křehce působící) žena, nemůže cedit mezi zuby hlášky příslušící nabušenému chlapákovi v motorkářských hadrech - právě proto, že vypadá tak jak vypadá. Navíc, Jill Valentine vládne v srdcích všech hráčů Residenta, a Sienna Guillory je v její roli naprosto úžasná. Gratulace castingovému oddělení;) S tmavými vlasy a šedomodrohnědýma očima působí v některých záběrech jako oživlá kráska ze skutečného anime. Silnou stránkou filmového Resident Evilu byla hudba, tak jak jsme na tom v téhle oblasti ve druhém dílu? Už to není Marilyn Manson, ale jde to...vlastně, je to spíš jako John Powell, takže je to velmi vhodné a odlišuje to oba snímky při zachování křivky kvality - dvojka je slabší jedničky. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Neviem k RE2 napisat nic "inteligentne", tak ani nic nepisem... snad len tolko, ze scenar, rezia a herecke vykony by boli slusne v PC hre, nie vsak v kine. Ked niekto pristupi na hru (zatial neznameho a podla mna aj v buducnosti neznameho) rejzu, moze sa vytesovat pri brutalne preexponovanych akcnych scenach (pozliepanych bez rozmyslu), na krcovitych vyrazoch kvazihercov a neskutocnych logickych zhovadilostiach a moze sa celkom dobre zabavit. Ja sa vsak po tejto skusenosti uz nikdy s Wittom na jednom piesocku hrat nebudem. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Toto pokračovanie natočil oveľa menej zručný režisér ako jednotku no ale koľko je tu akcie a stále sa niečo deje a k Mille sa tentoraz pridala aj Sienna – takže ja na čo pozerať. Čo už ten film je natočený tak ako je, po prvom zhliadnutí absolútne neprehľadná akcia a nejaký tý nemŕtvy tu hrajú už len druhé husle ako aj samotná Milla. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (29)

  • L.J. (Mike Epps) drží dvě zlaté pistole Desert Eagle Mark XIX ráže .44 Magnum, ale Nemesis (Matthew G. Taylor) nesprávně vidí, že se jedná o model VII. (dc125)
  • Film měl být původně pojmenován podle PS hry "Resident Evil 3: Nemesis" (1999). Po uvedení a kasovním neúspěchu filmu Star Trek X: Nemesis (2002) tvůrci ale podtitul změnili. (viperblade)

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

AVP 2

AVP 2

05.05.2005

VOTRELEC VS. PREDÁTOR, filmové stretnutie mimozemských tvorov z dvoch legendárnych sci-fi sérií (Votrelec a Predátor), zožal aj napriek záporom, o ktorých by vedel rozprávať snáď každý, kto film… (více)

Reklama

Reklama