Reklama

Reklama

Bitva o Británii

  • Česko Bitva o Anglii (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film Bitva o Anglii režiséra Guye Hamiltona rekonstruuje proslulou kapitolu z dějin druhé světové války, v níž Velká Británie dokázala odolat německým leteckým útokům. Snímek se soustředí na různé britské vojenské osobnosti, řada z nich je inspirována skutečnými lidmi. V červenci roku 1940 německé vzdušné síly bombardují Anglii v rámci příprav na invazi. Když začne Německo, zřejmě nedopatřením, útočit na civilní oblasti v Londýně, Britové začnou v odvetě nečekaně iniciovat nálet na Berlín. Rozlícený Adolf Hitler nařídí Luftwaffe, aby své útoky spíše než na vojenské cíle zaměřila na Londýn a další velká města. Jeho špatný úsudek však umožní Britům obnovit zničené letecké základny. Statečný boj vyčerpaných anglických pilotů Královského letectva a odolnost britské veřejnosti nakonec dohnaly Německo k tomu, aby se vzdalo svých pokusů o invazi. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nebudu si tady nalhávat nesmysly, jakože dnes může takový film plnohodnotně vizuálně obstát, přičemž jsem se opravdu nahlas smál při scénách bombardování alá série záběrů na jeden statický objekt široko daleko (auta, letadla, stodoly,..), který načež exploduje. No na druhou stranu se na daný roky hodně lítá, což je kolikrát i slušně napínavé, vyloženě poteší jakási historická přesnost se slušným odkazem na Poláky a Čechoslováky. V průběhu jsem přemýšlel nad třema, ale nakonec jsem s přihlédnutím ke stáří spokojený. 70% ()

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

Když zohledníme rok vzniku tohoto snímku, musíme tvůrce velice pochválit...Leteké souboje jsou krásně zpracovány bez větších chyb..Historická fakta jsou na slušné úrovni..jen jedna připomínka pro fajnšmekry..Luftwaffe používá ve filmu pouze jeden typ bombardéru (He 111) a celkově tam máme možnost spatřit pouze tři typy německý letadel..to jen na okraj..;) ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený válečný film,který je o čtyři roky mladší,než Bitva v Ardenách,ale co se věrnosti techniky týká,je nesrovnatelně lepší.Pravda,Messerschmitty Bf 109 by potřebovaly doladit v oblasti od vrtule po kabinu,ale i tak jsou k poznání.Film je navíc výborně obsazen,takže by musel těžce selhat scénář nebo režisér,aby se nepovedl.Nic z toho se naštěstí nestalo a výsledkem je parádní podívaná,u které se člověk nestačí divit,co všechno se dalo natočit bez počítačových triků. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Letecké súboje, plánovanie, logistika - na toto všetko sa veľmi dobre pozerá. V momente keď nastáva nejaká civilná rovina, alebo sa do popredia dostávajú konkrétne postavy, už sa to trochu drhne a pravdupovediac som sa tešil na moment, kedy sa zase pôjde do akcie. V globále ale určite spokojnosť. 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kterak pýcha nadutého Hermanna předcházela pádům jeho letadel.. Zub času pochopitelně udělal své (některé výbuchy letadel vypadají jako by na filmový pás někdo típnul vajgl), ale jako malá historická přehlídka toho, jak byla operace Seelöwe uložená k ledu, je to pořád třída. Prošpikovaná leteckými souboji, věrnou bojovou technikou (pochopitelně až na vzácné Messerschmitty Bf 109) i zmínkami o méně známých aspektech památné bitvy, která sebevědomé Hitlerově armádě nastavila jeden z prvních drsných nárazníků (síť pozorovatelů Observer Corps, bombardování Berlína). Nějaké souvislý příběh, heroické gesta či chvástání ala lord Flashheart („..tak jsem proletěl skrz okno v ložnici, hodil jí bonboniéru na toaletní stolek, kulometem vystřílel svoje telefonní číslo na zeď a pak jsem vypadl a ojel její sestru..“) rozhodně nečekejte, spíš jen malé střípky tvořící obraz hrstky hrdinů bojujících za svobodu nás všech. Pokud však přeci jen hledáte nějaká esa, je tu peruť ve složení Caine, Olivier, Shaw a Plummer.. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (25)

  • Obrovské množství letadel, které bylo kvůli natáčení filmu sehnáno, dalo na 35. největší leteckou sílu na světě. (Javert)
  • V závěrečných titulcích jsou uvedeni piloti státu Izrael, což je nesmysl, protože Izrael vznikl až v roce 1947, tedy 7 let po bitvě o Británii. (Jirka_Globus)
  • Obdobně jako u Messerchmittů, i filmové bombardéry Heinkel 111 pocházejí od španělského letectva. Bylo použito 32 kusů bombardérů CASA 2,111 (licenční Heinkel 111 H-16 s motory Merlin namísto Junkers Jumo 211). (ryba443)

Související novinky

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Reklama

Reklama