Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Rudi a vášnivý kuřák Martin se setkávají v nemocničním pokoji. Oba přišli do nemocnice na testy a dozvěděli se černou zprávu. Diagnóza: čekatelé na smrt. Láhev propašované tequily jim připomene, že jim i přesto zůstává ještě trochu času žít - tak intenzivně, bláznivě, tak vášnivě jako nikdy předtím. A protože Rudi chce alespoň jednou v životě vidět moře, je pro Martina velkou ctí mu ho ukázat: „Protože všichni na nebesích mluví jen o moři a o tom, jaké je krásné. A kdyby jsi tam nikdy nebyl, nemohl by jsi se potom zúčastnit debaty.” V ukradeném autě a nemocničních pyžamech tedy vyrážejí k moři splnit Rudiho sen. Má to ale jeden háček - netuší, že auto patří gangsterům, v jeho přihrádce leží zbraň a v kufru rovný milión marek. A tak se vydávají prožít svoje poslední velké dobrodružství, a vše nechávají za sebou: zabijáky, policajty, luxusní prostitutky i strach ze smrti... (Butterfly E.G. s r.o.)

(více)

Diskuze

Skytavka

Skytavka (hodnocení, recenze)

Podle mě skvělý příběh srazili úplně dutým humorem. Ale jasné, že jsou tu lidi s jiným názorem. Tak já jdu počítat ty rajčata a vajíčka..:D

Radekk

Radekk (hodnocení, recenze)

Martin741

Film je super, ale co je za logiku natočit druhý díl ? Když je něco dobrý, nemusí se hned nasekat dalších 20 pokračování..

Hoyt

Hoyt (hodnocení, recenze)

Koukat na něco v dnešní době na televizi je za trest. Nejlepší scéna na konec s výbornou písní a oni to střihnou........

cress

cress (hodnocení, recenze)

 Chyba ve filmu: Ve chvíli, kdy Rudi (Jan Josef Liefers) a Martin (Til Schweiger) kupují Cadillac, stojí na parkovišti Mercedes, který ale Abdul (Moritz Bleibtreu) a Henk (Thierry van Werveke) již vrátili. 


Veď ale ten Mercedes, ktorý bol v bazáre nebol ten istý ktorý ukradli, len rovnaký model, pretože keď si ho obzeral Abdul s Henkom tak v tú istú chvíľu v ňom jazdil Rudi s Martinom.

Vikess

Vikess (hodnocení, recenze)

Nejsem fanoušek Německých filmů a už vůbec toho jazyka , ale Tento film mě nemálo dostal viděl jsem jej poprvé řed 14 dny a pořád ho nemůžu dostat z hlavy a ten závěr a pak ten song knocking on heavens door masterpiece.

astra1d

astra1d (hodnocení, recenze)

pokazdy kdyz na tento film koukam tak ten konec me opravdu dostane ..kdo nevidel tnto film vrele doporucuji opravdu

martas11

martas11 (hodnocení, recenze)

Takovouhle "šílenost" už jsem dlouho neviděl! Určitě jsem se dobře pobavil a proto při konečném hodnocení některé slabší momenty opomenul. Samozřejmě doporučuji všem!

Helmut02

Helmut02 (hodnocení, recenze)

Kde Matty vzal, ze to je ze zeme Horsta Fuchse a Komisare Rexe?...chapu, ze Rakousko s Nemeckem muze splyvat, ale opravdu to neni totez :-)

Torision

Torision (hodnocení, recenze)

Lidi, menší dotázek. Asi jsem debilní, protože mi to nedošlo, ale... jaká má bejt ta otázka, na kterou Rudy odpoví "Nemusíš se bát." v poslední scéně? :)

oPICKA3773

oPICKA3773 (hodnocení, recenze)

krasny film. od prvych 5 minut sa mi pacil viac a viac, az nakoniec nemozem dat ine hodnotenie ako 5 hviezdiciek. velmi pekny pribeh plny komickych niekedy az bizardnych prvkov. mne osobne sa velmi pacil kontrast rudyho a martinovho priania :)

spon

spon (hodnocení, recenze)

Nejlepší filmec až se člověk divy že to nemci zvládly...

Koochy

Koochy (hodnocení, recenze)

Tento německý snímek mě velmi překvapil svojí hloubkou. Přináší dostatečně hluboký a reálný pohled na život vážně nemocných, kterým už moc času nezbývá.

murakamigirl

murakamigirl (hodnocení, recenze)

proste PARÁDA... Abdul je nááádherný charakter...:) a Bleibtreu do očí bijúci talent.... ešte šťastie, že máme FILM X edície :) SUPER CENA!

eda55

eda55 (hodnocení, recenze)

...závěrečná scéna...ta se opravdu povedla...VÝBORNÝ FILM,asi nejlepší německý jaký sem kdy viděl...

 (hodnocení, recenze)

Naprosto souhlasím. Tenhle film mě naprosto dostal a opravdu jsem žádný lepší německý snímek neviděla, i když na tom, že je německý zas tak moc nesejde...

JasonCZ

JasonCZ (hodnocení, recenze)

"musím vidět moře, protože v nebi se mluví jen o něm". Rozhodně nejlepší německý film

Reklama

Reklama