Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (471)

sud 

všechny recenze uživatele

Pátý díl se už nese zcela na béčkové vlně a to ve všem. Ve scénáři, hercích, provedení. Rocky, muž, který měl slávu a vybojoval ty největší zápasy v ringu, bojuje finální zápas se sráčem (no, né ta docela, ale oproti němu jo) na ulici. Tak někdy končí legendy. Tři hvězdičky díky nostalgii, protože i když tento díl někdy pomlouvám, dívám se na něj a bavím se. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Páté pokračování Rockyho není tak kvalitní jako čtyřka, ale rozhodně to není žádný odpad nebo dokonce jak tady někdo píše díl, který neměl nikdy vzniknout. Sly si tentokrát nesedl na režijní židličku a možná je to škoda. Scénář je pravda, že místy pokulhává, ale zas tak špatné to není. Kdyby tento díl byl natočen dřív tak by byl hodnocen mnohem lépe. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Nech si všetci trhnú, ale Rocky bol pôvodne dráma, kde sa boxovalo. Za to že trojka a štvorka z celej série urobila boxerské jatky, tento film nemôže. Na oscara tak ako jednotka sice nešliape, ale je to normálny príbeh. Trochu viac akcie by ho oživilo, ale ja som spokojný. Jediný problém je asi len v tom veľkom skoku od ultradivokej rezničiny s Dolphom ku komornému filmu... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jeden strhující flashback o vyznání lásky, kterou jsme všichni už tolik let věděli, výtečný výkon Talii Shire a to je vše. Jinak je Rocky V tak hloupoučký, až se to chvílemi nedá vydržet. Vše tak okatě nalinkované, plné klišé a s minimem akce.Chápu tu odmlku mezi tímto a dalším dílem, protože po takovémto fiasku se nikomu do Hřebce vrtat nechtělo. Rocky potká na ulici nadějného boxera. Nejdříve se s ním ani nechce bavit, ale poté ho nějakým záhadným způsobem ukecá. Jde se na večeři, Rocky dobrák mu okamžitě nabídne přístřeší - pokoj jeho syna (WTF?), celé měsíce se věnuje jen Tommymu, jeho syn jako by neexistoval a to i přesto, že dostane několikrát nakládačku, okradou ho a podobně. Rocky je holt takový že chudým dává ať už je to jeho krev či není. A není to jen tohle, Rocky Balboa je v tomto díle doopravdy naprosto vypatlaný hrdina. Už to není ten roztomilý hlupáček s dobrým srdcem. Je to tupá chodící figura, což je vcelku politovánihodné. A ani ten závěrečný souboj nic moc. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Rocky IV a V si snáď ľudia v hodnotení pomýlili. Ničím, okrem paródie na Studenú vojnu, nevybočujúcu, motivačne klišoidnú kopírku predošlých častí, vystriedala konečne dráma pripomínajúca jednotku, kde Stallone má zase aj čo hrať, no schytáva o 30% menej. Navyše namiesto nezmyselných comebackov, sprevádzaných patetickými rečami, sa konečne raz na to vysral (spoiler pre tých dvoch ľudí, čo to ešte nevideli). Jediný Rockyho súboj je tak pouličná bitka, do ktorej je oveľa realistickejšie sa nechať vyprovokovať, ako odhodlať sa z blbého dôvodu na ďalší zápas, ktorému predchádzajú mesiace trénovania. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (34)

  • George Washington Duke (Richard Gant) je založen na skutečném boxerském manažerovi Donu Kingovi, kterého boxer Mike Tyson zažaloval za to, že ho během více než deseti let šidil o miliony dolarů. Žaloba byla později mimosoudně vyrovnána a Tyson dostal 14 milionů amerických dolarů. (HellFire)

Reklama

Reklama