Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadná vražda svede dohromady soukromé očko, herečku snažící se prorazit a zloděje předstírajícího, že je herec. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se ohromně, slovní výměny mezi ústřední trojící jsou totiž ďábelsky vtipné a situace, do nichž se všichni dostávají, rafinované. Kromě toho, že je vtipný, je ale scénář také docela složitý a přiznávám se, že jsem se v něm napoprvé místy dočista ztrácel. Napodruhé to ale bude určitě lepší - a že se na Kiss Kiss Bang Bang brzy podívám znovu, to je jisté. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Klasik buddy-movies Shane Black je zpět a jeho scénář je opět vybroušený a plný mnohdy zvráceného humoru, jako tomu bylo u dnes již kultovního Posledního skauta. Black, který se tentokrát postavil i za kameru, se nebojí experimentovat a používá zajímavou formu vyprávění, která z Kiss Kiss Bang Bang dělá film s velkým sebeuvědoměním. Robert Downey Jr., Val Kilmer a Michelle Monaghan tvoří skvělou partu a cedí obrovské kvantum parádních hlášek. Jen škoda možná až zbytečně zamotaného děje a chvílemi haprujícího tempa, přesto se ale jedná o zatraceně zábavnou krimi-komedii s povedenými narážkami na samotný filmový průmysl. 80% ()

Reklama

Indiana 

všechny recenze uživatele

Pořádná buddy-movie - skvěle sehraná ústřední dvojice, našlapanej Blackův scénář (super hlášky) + sympatické vedlejší postavy. Val Kilmer jako teplej detektiv je super a Downey Jr. taky, skoro mě až překvapilo, jak sympaticky jim to dohromady šlape. Michelle Monaghan, která se mi jinde moc nelíbí, tu taky docela uměla zaujmout. Tomu filmu sem se vyhejbal asi sedm let a rozhodně to byla škoda. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Při prvním zhlédnutí jsem se nedokázal naladit na humor snímku, dost se nudil, nakonec ztratil trpělivost a vypl ho. Napodruhé to už bylo o něco málo lepší, ale opravdu ne o moc. O tenhle typ humor, který sází na metání "hlášek" rychlostí blesku, spoustu vulgárních výrazů a 2 chlápky, kteří jsou si navzájem protiklady a pořád se do sebe ze srandy naváží, popravdě řečeno nestojím. Ano, sem tam se najde něco úsměvného (tak 3-4 scény), ale jestli se mám kupříkladu smát při pohledu na hlavního hrdinu, který "omylem" vykonává potřebu na mrtvolu dívky, tak si říkám, že asi nepatřím do cílové skupiny. Jo a btw, ta rádoby sebeironizace, o které se zde někteří zmiňují, fakt nefungovala. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Úloha v komédii Downeymu Jr.ovi veľmi sekne a tento film práve on spravil veľmi príjemnou pohodovkou. Kilmer ako drsný buzik je absolútne unikátny. Veľmi nápadité vyprávanie príbehu a kamerovo-vizuálne spracovanie. Príbeh tiež veľmi originálny, robí si srandu sám zo seba a z určitého uhla pohľadu sa jedná o veľmi vkusnú paródiu. Shane Black potvrdil, že je pán hlášok. Takže v skratke sa jedná o veľmi fajn film, ktorý stojí na dobrých hercoch a to isté platí o scenári. 85%. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (32)

  • Na festivalu v Cannes poctilo obecenstvo film potleskem ve stoje. (HellFire)
  • Název filmu odkazuje na známou filmovou kritičku Pauline Kael, která napsala: „Slova Kiss Kiss Bang Bang, které jsem viděla na italském plakátu v jednomu snímku, jsou asi nejkratším vyjádřením základních požadavků na filmy.“ (imro)
  • Ve studiu Warner Bros původně uvažovali o větším rozpočtu filmu, který zahrnoval honorář pro Harrisona Forda. Ten si to ale později rozmyslel a roli detektiva po něm zdědil Val Kilmer. (imro)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

12.07.2014

Scenáristický klasik Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) se před pár lety skamarádil s Robertem Downeym Jr. a dali dohromady hned dva chválené filmy. Kiss Kiss Bang Bang následoval… (více)

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Reklama

Reklama