Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2039 a celý svět je zničený válkou. Jednotlivá území už neřídí vlády, ale různé korporace. Nejmocnější - a nejkrutější - z nich je Tekken. Uprostřed zchátralé společnosti se však zrodí hrdina. Mladý muž vychovaný životem na ulici ovládá surové umění boje a jeho odhodlání zvítězit je poháněno touhou po pomstě za vraždu své matky. Musí však porazit ty nejlepší bojovníky světa a stát se Králem železné pěsti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (420)

Deimos 

všechny recenze uživatele

Blu-ray/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +výborně zpracované a věrně vypadající postavy, nářezové souboje, dynamická hudba, Luke Goss, Kelly Overton a potěší i hlavní hrdina, je tu jakýsi příběh -špatně natočený akční úvod, prvních deset minut toho není moc vidět a je to hodně zmatené/// Popravdě herní žánr "bojovka" nebo-li bojová hra je dlouhodobě na vymření. Pro PC hry to platí dvojnásob. Proto je potřeba ocenit, že se filmaři snaží převést na plátno každou hru, chcete-li herní sérii. (Mortal Kombat, Dead or Alive, Street Fighter a teď už i Tekken, už chybí jen Virtua Fighter). Občas filmaři těžce ujedou, tentokrát se jim to ale nadmíru povedlo. Přenesení Tekkenu do film je velice věrné. A teď nemám na mysli jen postavy, ale i bojové kulisy a prostředí ve kterém se souboje odehrávají. Jednotlivé duely si tu může divák pěkně vychutnat a jediné co zamrzí, že "turnajový pavouk" nám nebyl nabídnut celý a přibližně v poslední třetině už nešlo o turnaj, ale o pomstu a moc. Otevřená vrátka pro možné pokračování mě jen a jen těší a postavy tu zdaleka nebyli všechny, takže možnosti tu jsou a já se těším./// Celkem 85%/// ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Hmm tak tohle je hodně špatná verze legendárni video hry. Tekken si zaslouží pořádny rozpočet a hlavně schopné lidi okolo filmu. Na souboje se docela dívat dalo až na trošku zmatený střih. Tekken se boužel zařadí do kategorie direct-to-dvd což je fakt škoda. Trošku jsem nepochopil změněné charaktery postav a proč nebojovali všichni bojovníci. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Solidní akční nářez, který mě strhnul, a to filmy o bojových uměních zrovna dvakrát nevyhledávám, ale takovéto fighty v arénách si nechám líbit. A je mně jedno, jak je nebo není, film věrný slavné herní předloze. Tu si stejně vybavuji jen matně a příliš mě nebavilo ji hrát. Mladý Jin Kazama (Jon Foo) se doslova z trucu a touhy po pomstě za smrt své milované matky a trenérky bojových umění v jedné osobě přihlásí do turnaje Železná pěst každoročně pořádaném ve městě Tekken. Chce zabít muže, kteří vládnou přísnému režimu a spravedlivě pomstít smrt blízké osoby. Netuší však, že se tady seznámí nejen s pohlednou Christie (Kelly Overton) a sympatickým Steve Foxem (Luke Goss), ale také se bude muset probojovat přes houževnaté soupeře až do finále, ve kterém vítěz bere vše. Legendární hra se tedy dočkala svého filmového zpracování a její realizace se ujal Dwight Little, který sice nikdy nepatřil k režisérské špičce, ale pro natočení takového druhu filmu se celkem hodí. V titulních rolích pochopitelně nehledejme žádné hvězdy. Jsou zde spíše méně známé nebo povědomé tváře, které plní jedinou funkci a tou je dobře se hýbat, skákat, kopat (Gary Daniels, Anton Kasabov, Ian Anthony Dale a další) nebo sexy vypadat (Kelly Overton, Candicé Hillebrand, Marian Zapico). Fighty v aréně vypadají na oko dost dobře a jejich choreografii si vzal na starost zkušený Eric Norris a fyzičku bojovníků jim může každý závidět. Kamera servíruje bezpočet záběrů v různých úhlech nebo kolem zápasníků dynamicky krouží. Little mě dost režijně překvapil. Jednoduchý děj si žádal jednoduchý a dynamický film. A tím Tekken rozhodně je. Pro mě příjemné překvapení. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni povinna pulhodinka, kdy se osvetli situace, kdo ze to je ten hlavni hrdina a jeho motivace, nijak nesere, je to natoceny docela svizne a jelikoz tu mame gangy a lidi zijici ve spine na ulici, taky docela drsne. No a pak se dej konecne presune na turnaj, predstavi se bojovnici a muze zacit rezba. Tady bych jen zminil, ze nechapu, proc hlavni hrdina musi bejt vzdycky ten nejvetsi chudacek, slusnacek a nejmin cool vypadajici bojovnik. Tvurci taky sazi na to, ze clovek znalej her bude mit urcitej pocit nostalgie, jenze ja bohuzel hral jen Tekkena 6 a to ani ne nejak moc, takze mi vetsina postav nic nerikala. No nicmene souboje maj povedenou choreografii, jsou krvavy a jednotlivy udery jsou skutecne cejtit a druhou tretinu filmu jsem si dobre uzival. Problem je, ze tu je jeste treti tretina. Kdyby film totiz uz ke konci nenabid nic jinyho, nez souboje (kde sice uz od pulky filmu je jasny, jak to dopadne a kazdy vitezstvi pana hlavniho hrdiny spociva v tom, ze si vzpomene na nejakou radu jeho matky) tak bych byl spokojenej, ale to ne. Ona se musi rozjet linie o neznamym fotrikovi, tvurci se snazi o nejakej promakanejsi pribeh a i kdyz i tak se furt neco deje, je to uz dost stupidni, souboje prestanou mit nejaky pravidla, nekdo se k bojovani vubec nedostane, nekdo zase podezrele casto, ackoliv zustane jeste hodne bojovniku, najednou mame finale a cely se to proste zacne Littleovi rozpadat pod rukama. Ale ma stesti v tom, ze film trva jen 80 minut, takze nez by stihnul skutecne nasrat, skonci. Celkove bych rek, ze to je hodne drave natoceny, pekne krvavy a drsny, bojovnici radne cool, hudba svizna, asi tak o 1000% lepsi nez novej Street Fighter, ale i tak to neni na vic nez lepsi 3*, nicmene bavil jsem se slusne. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Od filmu podľa videohry, v ktorej sa charaktery mlátia v rôznych arénach naozaj nečakám premyslený príbeh ale kvalitné súboje v perfektnom audiovizuálnom spracovaní a aspoň elementárnu logiku. Súboje síce Tekken má relatívne slušné ale nezaberajú až toľko času a nie sú ani natoľko úchvatné. Čo samozrejme súvisí s tým, že ide o videofilm ale hlavným problémom je Dwight H. Little, ktorý hlavne v nebojových pasážach beztak primitívny príbeh nepodáva až tak zábavne. Systém turnaja mi tiež akosi unikal a záver akoby niekto splácal narýchlo. Viem, že malo ísť hlavne o choreografiu bitiek ale aj ten zvyšok sa dal natočiť aspoň s čiastočnou eleganciou prvého Mortal Kombatu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Cary-Hiroyuki Tagawa, který ve snímku ztvárnil Heihachiho Mishimu, si zahrál i ve filmu Mortal Kombat (1995), další známé adaptaci bojové hry. (virus10)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama