Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na konci světa

  • USA Pirates of the Caribbean: At World's End (více)
Trailer 2

Nejmocnější vládci pirátů uvěznili bohyni Kalypsó, aby jim nemohla škodit, a rozdělili si vládu nad Sedmi moři. Nyní se zdá, že jim nastaly zlé časy. Will Turner a Elizabeth Swannová se přidávají k oživenému kapitánu Barbossovi, aby zabránili nejhoršímu. Obávaná loď Bludný Holanďan a Dave Jones jsou totiž pod kontrolou Východoindické společnosti, a tak pomalu, ale jistě likvidují všechny piráty všech moří. Je na čase svolat pirátské vůdce, aby se proti silnému nepříteli spojili. To ale bez Jacka není možné, a tak se skupinka pirátů plaví až na daleký východ, aby získala magické mapy, s jejichž pomocí je možné Jacka z říše Davyho Jonese vysvobodit. Bohužel netuší, že proti nim nestojí jen lord Cutler Beckett, ale i zuřivý asijský pirát Sao Feng. Krom toho chce William zachránit svého otce ze spárů Bludného Holanďana, což se zdá jako nemožný úkol. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 163)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Co třetím Pirátům asi nikdo nemůže upřít je, že každičký dolar je na nich vidět i slyšet. Hodně vidět i hodně slyšet. Což v poslední době u popcornů nebývá zvykem. Výprava, efekty, Zimmerova hudba, kamera... Po technické stránce se vytknout nedá takřka nic. Stopáž rozhodně přepísknutá je, scénář moc není a když tak se utápí v kolonce "všichni kujme pikle na všechny". Jenže tam kde se druhý díl nimral v bezpohlavní rodinné nudě o ničem, tak zde nám Piráti přitemnili a postavy se odklonili z černobílého vybarvení do šedé charakterové zóny, ve které nikdo není svatouškem. A to je dobře, jelikož se "zvážněním" jde ruku v ruce i úbytek humoru a to především toho dětinského. Ne že by zmizel zcela, ale není zde za každou cenu jako v minulé části. Navíc je upozaděna i postava Jacka což je také výrazný klad, který nejvíce napomáhá právě samotné postavě Sparrowa. Prostor na uvolněném místě navíc více než-li zdatně zaplňuje výborný Rush. Přesto zde humor je, kupříkladu "Larry" je gag Monty Pythonovských rozměrů. U třetích Pirátů bude asi především záležet co od nich očekáváte - pokud nezávadné ukrácení času pro celou rodinu jako u prvních dvou dílů, tak zde moc nepochodíte. Pokud technicky precizní podívanou, která má své chybky (respektive někdy až masařky - zbytečné dějové linky, eskapády zviřátek, multiJack apod.) plnou toho správného pirátského nádechu, tak byste této epizodě mohli dát šanci... Navíc tvůrci potěší zdařilou poctou Leonemu s Morriconem. ()

choze 

všechny recenze uživatele

SUPERMAN SE VRACÍ, SPIDER-MAN 3, PIRÁTI Z KARIBIKU: NA KONCI SVĚTA... Zdá se, že kvalitní hollywoodský blockbuster je mrtev a já s obavami vyhlížím každý další nejdražší spektákl všech dob. Kámen úrazu je vždy stejný - mizerné scénáře, málo (nejen dobré, ale vůbec jakékoliv) akce a absence něčeho, z čeho bychom si sedli na prdel a pak se ještě svezli pod sedadlo. Přílišná délka pak jen zvýrazňuje zmíněné nedostatky a znásobuje divákovo utrpení. PIRÁTI 3 mají opět velkorysou výpravu, hromadu triků a parádní kameru, ale snad ani jejich tvůrci netuší, o čem že to celé vlastně je a proč to musí být tak nudné. Jedinou zdařilou částí filmu je monumentální námořní bitva v závěru, do níž bohužel divák nastupuje zdecimovaný dvěma a půl hodinami opulentní nudy. Pirátská trilogie tak následuje tu spider-manovskou a x-menovskou - skvělý první díl, ještě lepší druhý a rozpačitý třetí. ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Víte, co je nejhorší na těchhle letních blockbusterech, které vůbec nejsou chytré? Že si při nich uvědomíte, že jediná scéna, která ve vás dokázala vzbudit emoci, byla okázalá pocta Leonemu a Morriconemu,... abyste si pak uvědomili, že jsou vám postavy filmu ukradené, protože svoji motivaci mění z minuty na minutu a je jich tolik (jak hlavních, tak vedlejších), že se mezi nimi nedá pořádně orientovat a sympatizovat či je aspoň chápat. Zatímco Truhla mrtvého mužel neschopnost stvořit funkční filmový fikční svět zakrývala za tématizování druhých částí v rámci konceptu trilogie, Na konci světa se projevuje ve své bezradnosti už celý. Spousta scén, které by se daly bez problémů vypustit, nadbytečných postav a protahovaných konců, až to není hezké. Pokud se tvůrci v druhém díle báli diváků až tolik, že jim museli jít za každou cenu na ruku, ale pořád to bylo vtipné, i když cílené na děti, zde je to už vrchol trapnosti (kolikrát Depp?) a ještě větším potomněním a zvážněním ten film přišel i o svůj nadhled. Hoši z ILM a zvlášť Hans Zimmer si sice zaslouží snad jako jediní pochvalu, ale to je na očekávaný letní blockbuster setsakramentsky málo. Mimochodem, v celém tříhodinovém filmu je jedna jediná rytmicky dobře zvládnutá sekvence (závěrečná bitva lodí)! ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl spoustů lidí zklamal,ale já pořád zůstávám u plného počtu.Pamatuju se,jak jsem seděla přes dvě hodiny v kině,bolel mě zadek z nepohodlných sedadel..ale i tak jsem byla spokojená.Will a Liz nedostali úplně zasloužený happy end,jaký jsem čekala,ale zůstali spolu a to mne potěšilo.Hlavní chybičkou třetího dílu je nejspíš ta překombinovanost a spletitost,při které se člověk chvilkama ztrácel.Když to navíc porovnám s jedničkou-no,je to o dost slabší.Ale pro mě pořád vtipné a zábavné.Možná bych ubrala na té ukecanosti a bylo by to hned o něco lepší.Ale co mě vážně zaujalo byl začátek v Singaporu,který mě neskonale pobavil. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Jestliže byl první díl originální, vtipný a velmi zajímavě zpracovaný, a druhý díl z prvního těžil, ale stále měl šťávu, tak třetí díl je vyprahlý, suchý a ničím nezajímavý. Přestože je ze všech nejdelší a skoro tříhodinový, nenašel jsem jediný silnější moment, dá se říci, že to jsou tři hodiny nudy. Jen konec je trochu lepší, ale předchozí velké nic nezachrání. Snad se tvůrci nepustí do čtvrtého pokračování, skončilo by to nejspíše katastrofou. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (59)

  • Herci a štáb natáčeli kolem posledního týdne v srpnu roku 2006 u pobřeží Jižní Kalifornie v oblasti South Bay. Přítomní mohli vidět, jak se Černá perla plaví do přístavu a z přístavu Palos Verdes Estates a u mola na pláži Redondo. Hvězdy filmu si tehdy vzaly volno, aby se pozdravily s fanoušky a rozdaly autogramy. (warhammer)
  • Během finálního souboje Will (Orlando Bloom) nemá na hlavě pirátský šátek. Poté, co nastupuje místo svého otce (Stellan Skarsgård) na Bludného Holanďana, už však šátek má. (Sokka_)
  • Opičáka Jacka si zahrály dvě opice - samička a sameček. Důvodem bylo, že každý uměl lépe něco jiného. (Siriuss)

Související novinky

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

14.09.2009

Studio Walt Disney Pictures koncem minulého týdne oficiálně oznámilo, že čtvrté pokračování veleúspěšné pirátské fantasy dorazí do kin v létě 2011 pod názvem Pirates of the Caribbean: On Stranger… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Reklama

Reklama