Reklama

Reklama

Slunce vychládá, na Zemi vládne krutá zima a lidé se snaží zachránit. Před sedmi lety byla ke Slunci vypuštěna první kosmická loď Ikaros I, která se měla pokusit Slunce opět rozžhavit, mise ale ztroskotala. Nyní tedy letí k dříve zářivé hvězdě druhý Ikaros s osmičlennou posádkou a hvězdnou bombou, jejíž vypuštění má Slunce znovu zažehnout... Fyzik Capa se ještě předtím, než se loď ocitne v mrtvé zóně, loučí se svou rodinou na Zemi a slibuje, že posádka udělá pro záchranu života na Zemi všechno. Členové posádky během letu přemýšlejí, co zničilo Ikaros I. Pak náhle loď zachytí signál z vesmíru: patří právě zmizelé kosmické lodi. Ikaros II může buď proletět kolem, nebo změnit kurz a stále ještě existující loď navštívit, aby případně získal druhou hvězdnou bombu, která by zvýšila šance na úspěch. Capa, kterého kapitán Kaneda pověří rozhodnutím, nakonec přikáže změnit kurz. Další člen posádky Trey ale není dost pozorný a zapomene přednastavit štíty. Ty se porouchají a způsobí nehodu, která se naštěstí obejde bez ztrát na životech. Štíty je ale třeba opravit zvenčí. Do prostoru vychází kapitán Kaneda a Capa. Vzniknou problémy a kapitán posílá Capu dovnitř. Sám štíty opraví, ale zahyne při tom... Brzy se ale objeví další problém: začne hořet kyslíková zahrada, která je nakonec zničena výbuchem, aby se požár nerozšířil. Ukazuje se, že pro sedm lidí není na lodi pro cestu ke Slunci a zpět dost kyslíku, tři lidé jsou „navíc“... Mezitím se loď přiblíží k Ikaru I a čtyři mužští členové posádky ho prohledávají. Brzy pochopí, že loď její posádka zničila úmyslně – byla to sabotáž. Posádka se rozhodla zadanou misi nesplnit. Navíc se ukáže, že chybí palubní počítač. Nebude tedy možno použít její náklad... Mezitím se Ikaros II od Ikara I oddělí a obě ženy, které zůstaly na palubě druhé lodi – Cassie a Corazonová – se pokoušejí dostat kolegy rychle zpět. Muži mají ale jen jeden skafandr, který dostane Capa. Psychiatr doktor Searle se obětuje, aby se zbývající tři mohli vrátit na palubu. Někdo totiž zničil poklop, který on musí otevřít ručně... (TV Prima)

(více)

Diskuze

jirun

jirun (hodnocení, recenze)

Dneska jsem to málem viděl poprvý. Hodnocení na čsfd 75%, super! Pustil jsem to přibližně v polovině, než je to vystřelilo do kosmu (vakua) a chtěl jsem to přetočit na začátek, když slyším jak Corazon říká: ".. v mínus 270 stupních Celsia" a Mace na to odpovídá "bude nám zima, ale půjde to". ROFL .. a tak jsem to na začátek halt nepřetočil :D

Vondrs

Vondrs (hodnocení, recenze)

tenhle film se mi nelíbil ani tehdá (když jsem ho viděl poprvé) ani teď na můj vkus je to prostě moc depresivní a v některých částech nelogický depresivní je to v tom že tam profesionální cvičená posádka zažívá do jisté míry ponorkovou nemoc a předchozí posádka ikara 1 se dočista zblázní a nechá se zlámat nějakejma náboženskejma kecama o nicotnosti lidí který nemaj právo oživit hvězdu a tak se na to vyserou všechno sabotujou do nefunkčního stavu a pak se dobrovolně upálej na češ navazuje i jedna nelogická věc prostě nedává smysl nechávat si absolutně modifikovatelný filtr na okně na to aby jste se mohli dívat na slunce a případně se i nechat sežehnout :-D. posádka ikara dvě není tak fatalistická ale v jejich případě se sejde pár náhod a je s toho hned průser a asi dvakrát tak dojde na volbu typu kdo se dobrovolně obětuje pro dobro věci a úspěch mise to by bylo k té depresivní stránce a k té nelogické stránce jsem absolutně nepochopil proč měl milej pan navigátor myslet na nějaký nastavení slunenčního štítu když maj kurva na palubě super chytrou umělou inteligenci kterou bych logicky nastavil tak že když někdo upraví kurz letu tak se kruci automaticky upraví náklon štítových panelů a né že má člověk plnou hlavu výpočtů kurzu a eště myslet na to že by měl upravyt nějakej náklon štítů to bych to spíš uhrál na nějakej meteorickej roj kterej jim nějaký ty panely poškodí nebo prostřílí tu sekci s podporou života

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Tak si, milé děti, trochu zaznásilňujeme fyziku (ne trochu, ale kurevsky hodně) a zavraždíme si drobet ve vesmíru. Chtěli jste vždycky vědět, jak dlouho vydrží člověkem sešroubovanej vehikl na oběžný dráze Slunce a potom i na cestě z ní na jeho povrch? Tak to vám povím docela pšefně, foudluzi! Takovej imperialistickej vehikl vydrží tak dlouho, jak dlouho rejža potšebuje, foudluzi! A chtěli jste vidět, co prožívá člověk uprostřed nukleárního zážehu chcípající hvězdy a jak dlouho si ten zážitek vychutnává? No tak to vám nepovim, páč bych spoileroval, to je tam až nakonec a to si dejte už jen kvůli tomu. Takže když to shrnu, samý kosmický klišáky, co už jsem viděl v hromadě jinejch filmů, nefunkční kamera ve finále, když nám začne na palubě řádit ZLO (tvl, to byl jenom zmagořenej člověk, kterej tam čuměl 7 let bez piva a bez sexu, ale kvůli tomu jste mu fakt nemuseli dávat vetřelcovy schopnosti; tohle celibát s astronautem udělat nedovede!), postavy, který jsou úplně placatý a jsou nám šumák. Zbejvá docela hezká loď a pěkný Slunce (který má z oběžný dráhy Merkuru úhlovou velikost tak nějak kolem 4°, fakt to není žhavá kráva přes celej obzor). No a na závěr taková kontlolní otáfka, foudluzi: Za kolik miliard let Flunce vyhafne? No nebudeme si to kazit tím, že se napřed rozzáří tak, že zničí veškerej život na Zemi, takže až to kolem opery v Sydney zamrzne, už fakt nikdo nikam nepoletí. Ale i kdyby skutečně sluníčko jenom tak chcípalo, že by nám za těch asi 5 miliard let byla veliká ziminka, děti, tak co myslíte, budeme v tý době takoví idioti, že tam pošleme s bombou (no comment) živou posádku? Nebo tam pošleme roboticky ovládanou loď, kde se fakt nebudou robůtci hádat o to, kdo má většího pinďoura a kdo se smí nebo nesmí vykecávat se vzkazem pro příbuzný? Co myslíte, děti?

Takže ta jedna hvězda je na takovejhle průser až až.

Sepp37

Sepp37 (hodnocení, recenze)

Extrakritik

Je to skutočne tak. Capa si náhodou prechádzal výpočty kyslíku a až vtedy mu loď ohlásila že je tam niekto navyše.

Na jednu stranu je to ok, pretože asi nikto nepočítal s tým, že by sa takáto situácia mohla vyskytnúť. Na druhú stranu bola tá AI veľmi agresívna keď sa jednalo o ohrozenie misie - scénka počas opravy štítu kedy prebrala plnú kontrolu nad ľodou.

Patrick_VI.

Patrick_VI. (hodnocení, recenze)

Tak jsem si dal na nějaký komentář raději párdenní odstup a nepomohlo to, nechávám 2* za filmové zpracování. Zbytek je na prd. Pokud film není o tom, jak soudruzi nejenomže neměli knihy, ale kolikrát neměli ani co jíst (dýchat) a přece tak nějak splnili, že, tak jsem nepochopil, o co v něm jde (:-((((((((

tron

tron (hodnocení, recenze)

Jaypi

Spoiler. Tak ja si myslím, že loď jednotlivých členov posádky síce dokázala rozoznať, ale stále šlo "len" o stroj. Nebol nastavený tak, aby ohlasoval cudziu osobu, zrejme už preto, že "výrobcovia" nepočítali s možnosťou, že by sa uprostred vesmíru niekto nový dostal na palubu. 

Jaypi

Jaypi (hodnocení, recenze)

Extrakritik

Tak konkrétně třeba to co si sám psal,že jejich loď hlásila každou blbinu,ale že tam mají nového cestujícího jim sdělila až záhy.I fakt,že letí ke slunci.Jo,řikal jsem si,poletí na nějakou maximální dostupnou hranici,že ale poletí přímo do slunce a ještě budou naživu... Potom ten průlet vesmírem bez skafandru...???

na příspěvěk reagoval tron

Jaypi

Jaypi (hodnocení, recenze)

Film má hrozně nelogičností,ale kdyby jen nějakých malých,snadno přehlídnutelných.Tady se to celý fim kupilo a kupilo až mi to zkazilo celkem dobrý dojem z první poloviny.Potom už jsem jen držel aby jsem to dokoukal,i když blbostí přibývalo.Ten zombie uhlík na konci už byla naprostá fraška.Co z toho,že je film po audiovizuální stránce hezký,když je to sračka.

na příspěvěk reagoval Extrakritik

Extrakritik

Extrakritik (hodnocení, recenze)

Tenhle film mám celkem rád,ale nechápu jednu věc.Už si to úplně nepamatuju,ale vím,že jim jejich loď všechno hlásila.Každou kravinu.Nicméně když se na loď dostavil cizí pasažér,tak ho normálně pustila dovnitř a ani to potom posádce neoznámila?

na příspěvěk reagoval Sepp37

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Moje srdce fyzika u tohohle filmu vždycky pláče, ale i tak si ho pustím vždycky znovu. :) Musí se to brát jako fantasy a umělecké dílo těžící z efektů, jinak by se na to koukat ani nedalo. :)

Navíc jedna z ústředních melodií filmů je moje oblíbená, škoda že není ve filmu použita více. :)

qxkamo

qxkamo (hodnocení, recenze)

Na tento film som narazil sposobom, ze najprv mi youtube ponukol pri pocuvani ineho soundtracku prave soundtrack k tomuto filmu a sa mi strasne zapacil, tak som chcel vidiet aj film. Film ma zaujal myslienkou, ale keby sa tam az tolko nekecalo, ale viac zameriavalo na efekty a akciu, tak by som hodnotil este lepsie. Pre mna su aj 3* dobrym hodnotenim.

djmichal01

djmichal01 (hodnocení, recenze)

Nevím jak se slunce může tak dostat blízko když slunce má vysoko teplotu sním byl rozškvaření Škarek  ! 

hando

hando (hodnocení, recenze)

Jakkob

ja som nijakym sposobom nechcel dehonestovat tvoj usudok, alebo tvrdit ze by som tomu dal 3* keby tam take chyby neboli, kazdy ma svoje preferencie a sposob zabavy. len keby boli ticho, a neohanali sa tym, ze si prizvali bohvieakych odbornikov a odbornych poradcov...

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

hando

Inu, jako každý film i tady ten má své chyby a je na každém z nás, jak se k tomu postaví. Skrze rozdílné priority pak u někoho ty neduhy převáží nad klady a u někoho naopak. Já tomu onehdá dal 4* a ten film je i po několika projekcích ode mě má stále. Není to tak dokonalé jak někteří mí známí píší, ale je to stále hodně solidní podívaná, která má halt několik větších či menších neduhů, ale ve finále mi tam většina z nich zase tak moc nevadí a spíše oceňuji tu snahu autorů to v mnoha ohledech natočit co nejuvěřitelněji...

na příspěvěk reagoval hando

hando

hando (hodnocení, recenze)

Jakkob

nad par hlupostami aj ja prizmurim oko (obrovska lod s kopou volneho priestoru; tolko zelene by kyslik nestihalo vyrabat, a naopak, v payloade bolo tolko volneho miesta ze tam by mali kyslik na 3 cesty k zemi a spat kym ho vsetok vydychaju; augmented reality beriem, ved je to scifi z blizkej buducnosti; aj ten ziar slnka po povrchu stitu; nejaka medzivrstva prazdnoty pod povrchom slnka s oblacikmi;manipulacia s ikarusom, ako keby to bol ten medzimestsky-manipuluju s nim hore-dole, len tak zaparkuju vedla druheho... ) ale to ostatne co som videl, to bolo fakt moc. keby to bola parodia, vem to cert, ale ze si prizvali odbornika? WTF?!
hlavny problem tam bola gravitacia. ikarus by musel rotovat, co nerotuje, ale rotuju anteny, co by rotovat zase nemali, pretoze potrebuju co najstabilnejsi signal...nepochopil som ako presne sa ten radiovy signal odrazal od merkura 7 rokov (znova prehliadnem to, ze este predtym po stite sklzaval ten husty slnecny vietor, v ktorom sa elektromagneticke vlny fakt nesiria, nehovoriac ze cely merkur v takej polievke neplava, je tam chladnejsie ako na venusi). no a uplna ceresnicka v pocte dva kusy: gravitacia sa "zapne" ked do komory pustia vzduch!! a druha, v celofane obaleny kozmonauti letiaci volnym vesmirom!!

coho je moc, toho je priliz!

PS: jediny dovod preco som to vtedy nevypol, su naozaj kvalitne obrazove efekty a dobra hudba...nic viac

na příspěvěk reagoval Jakkob

Uživatel hando smazal svůj příspěvek.

wenca

wenca (hodnocení, recenze)

Hodně nadnohnocenej film.. btw, ve vesmíru není tlak, člověka to tam musí rozprcat na všechny strany ...

franzkfk

franzkfk (hodnocení, recenze)

Bezchybná alegorie. Lepší sci-fi za posledních 12 let není k nalezení.

Rikky007

Rikky007 (hodnocení, recenze)

Lazyt: No tak to bylo ještě dobrý. Ale jakmile se tam objevil ten "pán" co byl údajně odolný vůči velkému žáru, vakuu vesmíru a několikaletému hladovění jenom proto, že to neměl v hlavě v pořádku, u mě ten film klesnul o třídu níž. 

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

podfuk: no tak než točit film kde totálně poserou postavu, a zkazí ti filmový zážitek, tak radši at tam mrsknou PG13, nebo at to netočí vůbec... tím, že tu postavu zakalili, rozmazali, a drtili obraz mě přescědčili, abych ten film hodil do koše, a už nikdy o něm neslyšel... ještě k tomu jsem kvůli toho ubíral *

Lazyt

Lazyt (hodnocení, recenze)

nechápu ty podprahový signály když vstupovali do icaruse 1..creepy 

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

chtěl jsem se zeptat jestli někdo neví, proč byl ten zohyzděný chlap na konci filmu kalný, rozmazaný a sekal mi obraz...

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Jakkob: co je podstatou filmu, tím se nemyslí nic subjektivního. nechtěl jsem vyjmenovávat, co mi osobně přijde na těch filmech zajímavé, ale co je jejich podstatou. to není věcí názoru. samotný se nejvíc těšívám na určité víceméně i banální dialogy, když ty filmy opakovaně sleduji, a nejvíce na vesmírné scény a souboje, ale to vůbec nic nemění na tom, že tématické základy nejsou "boj" a "létání vesmírem", ale úplně jiné věci. pokud to někdo nevidí, tak je problém v jeho povrchním vidění :) ne v tom, že by otázka byla relativní. relativní může být, jestli efekty filmu působí přesvědčivě, jestli se nudíme nebo bavíme, ale ne to, co je základními tématy filmu, nebo jejich podstatou, jinými slovy.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

podfuk: Yop, je tam pár hloupostí, ale i tak mě to jako celek přišlo určitě dost dobře uvěřitelný, ten celkovej dojem na mě skutečně tak působil, nemohu si pomoci. Tohle všechno mi pak pokazil až ten závěr tedy...

Eodeon: Odkazuje nebo jsou - není to ve finále jedno? Pro mě jsou ty mytologické a fantasy aspekty stejně tak podstatné jako lightsabery, ves. lodě atd. Ale tohle je podle mě už hodně individuální, aneb každý si na tom najde to své. Znám lidi, co fantasy v SW neuvidí a nechtějí vidět, přesto se jim děsně moc líbí a obdivují právě ty lodě a spíše tu na první pohled patrnější sci-fi stránku SWček. Já v tom naopak ty fantasy prvky vidím poměrně jasně a ano, spíše si myslím že právě tento aspekt překonává ten sci-fi prvek. Ale opakuji, znám lidi co si to nemyslí...

na příspěvěk reagoval hando, hando

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Jakkob: nevím, jak se ve Star Wars odkazuje na fantasy jako takové, jako bych spíš řekl, že Star Wars jsou fantasy, protože magie, v tomto případě Síla, a mytologické základy syžetu a základních hodnot filmem zosobňovaných (víra, osud, spasení, vykoupení atd.) jsou pro tyto filmy podstatnější, než existence hyperprostoru a světelných mečů. ale sci-fi aspekt se nedá popřít a není divu, proč si lidé škatulkují SW jako sci-fi, když paprskové zbraně, mimozemšťané, roboti a vesmírné lodě jsou daleko patrnější, než hodnoty a témata filmu. a názor divácké obce na to, co patří ke kterému žánru a co ne, je podle mě minimálně stejně důležitý při určení žánru, jako porovnání s připravenými vzorci a definicemi. ne-li ještě víc.

bez kapitána Ikara 1 by mě Sunshine nebavilo. bral jsem to jako pastiš na postavu Sama Neilla z Horizontu události a vzpomínku na opravdu nejlepší sci-fi hororový zážitek do té doby. u HU jsem netušil, že jdu do hororu, čekal jsem jen sci-fi, takže to byl velký šok, a žánrová proměna Sunshine ze sci-fi na sci-fi horor, i když jen takový mírný PG13 horůrek, mi to připomněla :)

podfuk

podfuk (hodnocení, recenze)

Jakkob: Ono tech nesmyslu tam bylo trochu vic.. treba jak sli opravovat stity 5min potom co je odklonili ze slunecniho dosahu, nebo kdyz preskakovali tim volnym prostorem, tak ten chlapek co to nezvladl okamzite zmrznul atp.

Mne to proste jen zarazilo vzhledem k tem informacim co jsou uvedeny v zajimavostech.

Jinak z prvni tretiny filmu jsem byl skoro nadsenej, ale pak se z toho vyklubyl totalni rip-off Horizontu udalosti.

Horizont si proste na nic nehral, ale tady me to hodne zklamalo a ke konci to bylo jedno velky WTF!.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Eodeon: Jasně že sem použil co nejméně složité srovnání, ale ST a SW jsou prostě dva rivalové a to od doby, kdy obě univerzia přišla na svět. Samozřejmě že to ve finále není tak trefné, ale v podstatě to zcela jasně definuje hlavní rozdíl mezi oběma světy. ST se hodně odkazuje na vědu, zatímco SW spíše na fantasy jako takové. V rámci Sunshine se mi pak líbí film jako celek, snad kromě toho pro mě přehnaného závěru s kapiténem Ikara 1, kterej celkovej pocit věrohodnosti kompletně zničil...

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Jakkob: SW je sci-fi a fantasy zároveň naředěné 1:1, a k tomu akční, drama, chvílema komediální, western a space opera. v podstatě jediné, co tomu úplně schází, je muzikálové vystoupení :) to je až moc komplikovaný případ, než abych to dovedl srovnávat s jinými. Star Trek také považuji za čisté scifi, i když Abramsův film dal téhle reputaci trochu zabrat :) tvůj výklad mi připadne hodně zjednodušující. jednak si myslím, že pro SW není až tak určující žánr sci-fi, ale fantasy převažuje, navíc tyhle filmy mají, přijde mi to, jsou chápány lidmy jako takový žánr sám o sobě, star wars s malým S. a ve Star Treku je pochopitelně, jako v každém fikčním filmu, nejzjevnější to smyšlené, zatímco jak funguje nadsvětelný pohon a podobné se tam řeší až někde ve druhém plánu. hlavní je, že se řeší, a že se při tom odkazuje na vědecké teorie, nebo že se někdy používají i jako základ pro zápletky jednotlivých epizod (např. epizody postavené na střetu s temnou hmotou apod.). u Sunshine mi kupodivu ani tak nevadily připadné pavědecké kiksy, jako spíš scénář, který se až příliš topí ve schématech a klišé a herci, kteří špatně napsané scény nedovedou zachránit dobrými výkony, ale obrazově nádhernému sci-fi filmu dokážu odpustit cokoliv :)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Eodeon: Tak SW jsou na světě už poměrně dlouho a jak řikáš, je to už pomalu zcela nový a v mnoha ohledecf dobře fungující "svět" s vlastními zákony. Ano, to rozhodně nepopírám. To samé ST - sem jedním z těch, co hlásají že zatímco SW jsou poměrně slušná pohádka oblečená do sci-fi kabátku, tak ST je čistokrevná sci-fárna. jinými slovy, SW = science-FICTION, zatímco ST = SCIENCE-fiction. Tohle myslím nejlépe popisuje hlavní rozdíl mezi oběma světy, mj. hodně dobrými a mám oba dva moc rád! A v rámci dojmu věrohodnosti s tebou též souhlasím, co se SunShine týče, ostatně proto ten film mám poměrně i rád...

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Jakkob: v SW bych řekl, že se přesně o něco takového pokoušejí - nastavit si vlastní zákony, ale také se jich poté držet. ale Star Trek se drží vědy jak jen je to u ultimátně futuristického sci-fi možné, přinejmenším pokud tou vědou mám na mysli fyziku. přísně vzato by bylo možné každé sci-fi vyložit jako vědecky nevěrohodné, takže asi jde jen o stupeň, a můj dojem je takový, že v Sunshise se hodně snažili. nevím tedy, co by na to řekl kovaný fyzik, nebo astronom, ale ten tak řečený "průměrný divák" podle mých odhadů nekroutil nevěřícně hlavou během sledování :)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Eodeon: Tak samozřejmě že i ST a SW zrovna tak mají v tom či onom základ v něčem z naší současnosti, ono by to jinak asi ani nešlo, z fleku vymyslet vlastní svět s vlastními zákony, ať už fyzickými, nebo jakýmikoli jinými...

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

podfuk: Tak já nejsem vědec, spíše mi šlo o tohle - na některé filmy se člověk podívá a je mu z fleku jasný, že je to hloupost. A pak tu jsou filmy, jako třebas Sunshine, na které se člověk podívá a naopak, přijde mu to poměrně i reálný. Že je to pak ve finále taky blbost nemění nic na faktu, že některé filmy tou hodnověrností skutečně dobře užívají, zatímco jiné se o to třebas snaží a nejde jim to. Samozřejmě tu jsou pak i filmy, co si na nic nehrajou a naopak se zcela seriózně jako výmysl tváří, viz. ST, SW atd.

podfuk

podfuk (hodnocení, recenze)

Jakkob: Tak to byla samozrejme ironie ;) Ja mam Horizont udalosti taky moc rad, hlavne ta atmosfera je super, jen skoda tech vystrihanejch 20min hororovejch zaberu...

Tak ta samotna lod se stitem by mohla byt realna, ale zapalovat vyhasinajici slunce jadernou nalozi je fakt smesny ;)

http://hvezdy.astro.cz/slunce/732-slunce-na-hlavni-posloupnosti

http://hvezdy.astro.cz/slunce/733-dalsi-vyvoj-slunce

To je samozrejme ultra zjednoduseny, ale i z toho je videt, ze pro nic takovyho co bylo ve filmu neni v realite misto.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

podfuk: Tak já třebas mám Event Horizon dost rád, je to jeden z mých nej sci-fi horrorů vůbec a žádnej jinej film mi tolik neupomíná skvělý Dead Space (myslím hru). Každopádně ať už je to v rámci Sunshine s těma fyzikama a vědcema coby poradcema výmysl či nikoli, tak na mě samotnej film z drtivé většiny skutečně přijde hodně hodnověrný a snad i reálný, věřil bych že něco takového by bylo za čas možné...

podfuk

podfuk (hodnocení, recenze)

Libi se mi jak tu ti sami co plivou na Horizont Udalosti, sazej tomuhle 4-5 hvezd ;) Jinak kdyz ctu v zajimavostech, jak mel na vsechno najmuty astrofyziky aby ve filmu nebyly nesmysly tak se musim fakt smat, ale lidi dneska sezerou vsechno, hlavne kdyz je to pekne nalesteny a je to od znamyho rezisera...

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

shlédnuto v HD na 107cm,skvělá podívaná,detaily vesmíru,planet a slunce byly opravdu slast,jinak děj docela ušel,trochu mi tam vadil Pinbacker,nepochopil jsem proč když byl záběr na Pinbackera,tak se všechno mlžilo,i on,bylo to s ním nepřehledné... jinak skvělá napínavá podívaná... 4*

HardAngela

HardAngela (hodnocení, recenze)

Tak jsem si mohla zase po dlouhé době užít excitovaný stav z bravurního filmu. :) Dávám 5 hvězd. Ani ten blbej Pinbacker mi tam ani zas tak nevadil, dal se překousnout, ač je fakt, že to byla z fyzickýho hlediska trochu fantasmagoričnost.  Přesto tam ještě jakžtakž zapadl, holt se z vědeckýho filmu stala v druhé polovině pro někoho nervytuhnoucí honička o život. Věřím, že v kině by to mělo ještě větší grády, než když se na to koukáte jen z notebooku, to však je jedno, to kouzlo jsem, myslím, měla možnost pocítit i přesto. Jinak bych se z toho tak nenatřásala. ;) Ono někdy i stačí vybrat si pokud možno původní znění s titulky, už jen to je klíč k lepšímu zážitku. ;) (až na výjimky)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

skipercak: Tak to mě potom napadne snad ještě Jádro, což mi ale přijde jako hodně velká slabota...

Související novinky

Britští záporáci ztratí jizvy

Britští záporáci ztratí jizvy

02.12.2018

S poněkud zvláštní novinkou přišel minulý týden Britský filmový institut (BFI). Organizace stojící například za snímky Králova řeč, Sunshine nebo 28 dní poté oznámila, že přestane podporovat filmy,… (více)

Natalie Portman čeká Anihilace

Natalie Portman čeká Anihilace

05.08.2017

Alexe Garlanda vždycky zajímala nevyzpytatelná budoucnost. Jeho scenáristické portfolio zahrnuje 28 dní poté, Sunshine, Neopouštěj mě a Dredda, tři roky zpátky se pak odhodlal i k režii a nadělil nám… (více)

Ostrovní tvůrci mají napilno

Ostrovní tvůrci mají napilno

02.02.2014

Hned několik slibných filmů od současných renomovaných britských tvůrců nabírá lákavé ohlasy ve festivalovém oběhu a další projekty se připravují. Udělejme si stručné shrnutí. Sean Ellis byl… (více)

Reklama

Reklama