Reklama

Reklama

Slunce vychládá, na Zemi vládne krutá zima a lidé se snaží zachránit. Před sedmi lety byla ke Slunci vypuštěna první kosmická loď Ikaros I, která se měla pokusit Slunce opět rozžhavit, mise ale ztroskotala. Nyní tedy letí k dříve zářivé hvězdě druhý Ikaros s osmičlennou posádkou a hvězdnou bombou, jejíž vypuštění má Slunce znovu zažehnout... Fyzik Capa se ještě předtím, než se loď ocitne v mrtvé zóně, loučí se svou rodinou na Zemi a slibuje, že posádka udělá pro záchranu života na Zemi všechno. Členové posádky během letu přemýšlejí, co zničilo Ikaros I. Pak náhle loď zachytí signál z vesmíru: patří právě zmizelé kosmické lodi. Ikaros II může buď proletět kolem, nebo změnit kurz a stále ještě existující loď navštívit, aby případně získal druhou hvězdnou bombu, která by zvýšila šance na úspěch. Capa, kterého kapitán Kaneda pověří rozhodnutím, nakonec přikáže změnit kurz. Další člen posádky Trey ale není dost pozorný a zapomene přednastavit štíty. Ty se porouchají a způsobí nehodu, která se naštěstí obejde bez ztrát na životech. Štíty je ale třeba opravit zvenčí. Do prostoru vychází kapitán Kaneda a Capa. Vzniknou problémy a kapitán posílá Capu dovnitř. Sám štíty opraví, ale zahyne při tom... Brzy se ale objeví další problém: začne hořet kyslíková zahrada, která je nakonec zničena výbuchem, aby se požár nerozšířil. Ukazuje se, že pro sedm lidí není na lodi pro cestu ke Slunci a zpět dost kyslíku, tři lidé jsou „navíc“... Mezitím se loď přiblíží k Ikaru I a čtyři mužští členové posádky ho prohledávají. Brzy pochopí, že loď její posádka zničila úmyslně – byla to sabotáž. Posádka se rozhodla zadanou misi nesplnit. Navíc se ukáže, že chybí palubní počítač. Nebude tedy možno použít její náklad... Mezitím se Ikaros II od Ikara I oddělí a obě ženy, které zůstaly na palubě druhé lodi – Cassie a Corazonová – se pokoušejí dostat kolegy rychle zpět. Muži mají ale jen jeden skafandr, který dostane Capa. Psychiatr doktor Searle se obětuje, aby se zbývající tři mohli vrátit na palubu. Někdo totiž zničil poklop, který on musí otevřít ručně... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 597)

Fearoth 

všechny recenze uživatele

Páni, výborný film! Nejsem zrovna fanouček Sci-Fi ale tohle bylo opravdu něco. Díky výborným efektům bylo stále na co se dívat, u toho hrála dokonalá hudba a taky Rose Byrne, která si nehrála na super hrdinku jako ostatní, mi zpříjemňovala cestu na slunce. Jeden z nejlepších filmů tohoto žánru, který jsem viděl! Bezkonkurenčních 5* ()

angel.CZ 

všechny recenze uživatele

Jako většina Sci-Fi o záchraně světa z vesmíru je i tento kousek zcela nelogický, plný zmatků, postradajíc jakoukoliv logiku.Jediné plus (ovšem né moc velké) je hudba.Jenže na tenhle film jsem se těšil a tak s oběmá zavřenýma očima 55 ze 100. ()

pepo701 

všechny recenze uživatele

pre mna za 5 hviezdiciek.ked mam porovnat s Moon, tak Sunshine jasne vyhrava. dej je tu zivsi, napinavejsi. sam rockwell v moone je sice na inej urovni, no v celkovom pohlade je pre mna Sunshine lepsi. a aj ked som to necakal, OST Sunshine-u prekonal aj Clinta Mansella ()

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý film, který funguje hlavně díky funkčním kulisám a solidním hereckým výkonům. Škoda natahovaného konce a pro mne i zápletky s přeživším kapitánem Icaruse 1. Nebýt toho, tak u mne jasných pět hvězd. ()

vitac. 

všechny recenze uživatele

Pěkný sci-fi film s místy okouzlující hudbou a vizuální stránkou. A taky Rose Byrne, které to snad ve všech filmech mimo Troji sekne;) Při sledování Sunshine si určitě vzpomenete na spoustu jiných sci-fi filmů, které jste kdy viděli (mně se např. vybavoval dost často Vetřelec). Také si budete ale určitě klást otázky, jak je tohle možné, proč se tohle stalo atd., zkrátka s nějakou přísnou logikou věcí se zde moc nepočítá. Ovšem finále je nádherné, včetně hudební kulisy, takže vše špatné bude zapomenuto a Slunce na čtyři hvězdy rozděleno. To není spoiler, to je mé hodnocení:) P.S. Mám nutkání podívat se na Noční můru v Elm Street... Asi nějaká podprahová reklama či co...:) ()

Queendom 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek scifi. Nehledám tam logiku (už z podstaty žánru), užívám si obrazy a nápady a neberu to vážně. Tady jsem jako třešničku na dortu dostala bezva ujetýho psychopata a děsně mě to bavilo. ()

Bendiys 

všechny recenze uživatele

Napinava, tisniva sci-fi z rusivymi elementy (napr. rozostreni, i kdyz bylo zamerne, nesedi do celku) na zaver snimku... ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Dusná atmosféra na lodi by se dala krájet, nervy drásající napětí s dávkou tajemna z tohoto snímku vybuchuje jako sluneční erupce, navíc s podle mého názoru dobře zvoleným hereckým obsazením a řadou zajímavě řešených speciálních efektů. 90% ()

hackstolle 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nutno videt v kine. Z pohledu kvality zpracovani bych musel dat plny pocet, vse ostatni tak za tri. Vysledna **** nebo 75%. ()

Sid_77 

všechny recenze uživatele

Spokojenost a velká. Dannymu to zase šlape jak má. Společně s Pandorum a The Moon nejlepší space SF posledních let. Navíc to má krásnej vizuál. Možná to mohlo být o dvacet minut kratší. ()

Maw 

všechny recenze uživatele

Jsem naprosto uchvácen, žádné vesmírné sci-fi mě tolik nebavilo jako sunshine, nápadité, velice dobře zpracované, herecké výkony občas trochu pokulhávají, ale toho si člověk ani nevšimne pokud na to nekouká po několikáté. Opravdu jsem byl uchvácen od začátku do konce, v polovině filmu jsem dostal dost velkou žízeň, ale nešel jsem se napít dokud to neskončilo. Kéž by takových sci-fi filmů bylo víc. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Výborné sci-fi v Boylově úžasném audiovizuálním kabátu, který je dotažen do dokonalosti. Co na tom, že v příběhu jsou nějaké berličky (včetně těch fyzikálních a technických), já jsem na ně během sledování vůbec neměl čas myslet a nechal se unést skvělým představením o malosti a zanedbatelnosti člověka ve vesmíru. Komorní příběh bez velkých gest, ale přesto úžasný a dechberoucí. 85% ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Ůžasné, skvělý nápad se zajímavým happyendem. Napětí k prasknutí od začátku do konce, jak jednoduché s minimálním rozpočtem, parádní triky, architektura i nápadité kostýmy. Herci na jedničku a muzika dotváří náladu a perfektní atmosféru. Potlesk, DOPORUČUJI a nejen fanouškům sci-fi ()

tartan 

všechny recenze uživatele

Až na prepálené (doslova) finále veľmi slušná a svojím, najmä vizuálnym, spôsobom veľmi pôsobivá sci-fi. Preto aj veľmi slušné hodnotenie. ()

N3O 

všechny recenze uživatele

Fyzikálně možná nesmysl ale filmařsky naprosto uchvacující audiovizuální dílo. Někomu se může zdát celý děj trochu nudný a možná i depresivní ale do by člověk chtěl od party lidí zavřené ve vesmírné lodi cestující takovou dobu ke Slunci. Chudák Mark Strong musel v maskérně asi trávit hodně času. ()

george82 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě hodně překvapilo. Musím říct, že na to, že jsem od filmu nic moc nečekal, tak se to docela vykreslilo a hlavně ten konec....dobrý psycho. ()

Související novinky

Britští záporáci ztratí jizvy

Britští záporáci ztratí jizvy

02.12.2018

S poněkud zvláštní novinkou přišel minulý týden Britský filmový institut (BFI). Organizace stojící například za snímky Králova řeč, Sunshine nebo 28 dní poté oznámila, že přestane podporovat filmy,… (více)

Natalie Portman čeká Anihilace

Natalie Portman čeká Anihilace

05.08.2017

Alexe Garlanda vždycky zajímala nevyzpytatelná budoucnost. Jeho scenáristické portfolio zahrnuje 28 dní poté, Sunshine, Neopouštěj mě a Dredda, tři roky zpátky se pak odhodlal i k režii a nadělil nám… (více)

Ostrovní tvůrci mají napilno

Ostrovní tvůrci mají napilno

02.02.2014

Hned několik slibných filmů od současných renomovaných britských tvůrců nabírá lákavé ohlasy ve festivalovém oběhu a další projekty se připravují. Udělejme si stručné shrnutí. Sean Ellis byl… (více)

Reklama

Reklama