Reklama

Reklama

Producent BRYAN SINGER (režisér X-Menů a Superman se vrací) a scenárista a režisér MICHAEL DOUGHERTY (spoluautor X2 a Superman se vrací) přicházejí se strašidelnou, temně komickou oslavou nejděsivější noci roku. Halloweenská noc dovádí princip Creepshow a Povídek z krypty do zcela nových, temných hlubin a servíruje nám čtyři vzájemně propletené příběhy, které se odehrávají o halloweenské noci: ředitel střední školy (DYLAN BARKER) melouchaří jako nemilosrdný sériový vrah; touha panenské dívky po tom pravém muži se strašlivě zvrtne; skupina teenagerů provede drsný kanadský žert s katastrofálními následky a mrzoutský starý muž (BRIAN COX) se utká se zlomyslným halloweenským démonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (355)

petero 

všechny recenze uživatele

Spleť hororových príbehov podané formou ala Pulp Fiction v štýle Tales from the Crypt? Výborne! I keď Michael Dougherty nie je ani zďaleka Quentin Tarantino hororu, z pozícii producenta ho istí Bryan Singer, takže Trick 'r Treat má výpravu na Halloween ako sa patrí a dokonca i scenár dokáže miestami prekvapiť. Film má jedinú chybu – je príliš krátky a skončí v tom najlepšom. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý nápad natočení několika povídek z hallowenské noci v černohumorném-hororovém hávu. A ta černohumorná rovina vyšla daleko lépe. Díky ní je to celé hodně odlehčené a nebere se to vážně. Když se to ovšem snaží o tu napínavější část, tak to zcela dobře nevychází, i když pár dobrých okamžiků by se tu našlo. Díky tomuto míchání žánru vznikla docela zajímavá atmosféra. Jen škoda, že se ty příběhy nerozhodli vyprávět postupně. Mělo by to určitě větší efekt než vyprávění příběhů najednou, což filmu místy podráží nohy. I tak je to ale celkem zajímavý počin, který už jen díky své krátké stopáži velmi rychle uteče. Asi se to nebude líbit každému, ale fandové hororu a černého humoru by to ve volném čase mohli zkusit risknout. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tohle mi hodně připomnělo moje v mládí milované Bojíte se tmy?. Podobně laciné historky ve stylu "slyšel jsi tu historku o řediteli školy, který vraždil své žáky?" a pojetí, které se nebere dvakrát vážně. A když říkám, že Hallowenská noc je laciná a béčko, tak to tentokrát nemyslím zle, protože tenhle film to o sobě ví a účelově toho využívá. Dougherty je zručný řemeslník a skvěle si poradil jak s halloweenskou atmosférou, tak s lekačkami a místy stístěnou atmosférou. Příjemný film na sobotní večer. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Koho naštvete, když zhasnete předčasně sváteční dýni? To vám řeknou Emma, Henry.... Nebo ne? Laurie je ve 22letech ještě panna a pan Wilkins se pro Halloween narodil. Noc, kdy se mrtví volně potulují a navštěvují nás může začít! Nejen že je to černočerně vtipné, ale dokonce přeběhne i mráz po zádech. Miluji noci, kdy nic není takové, jak se původně zdálo. A že se osudy účastníků příběhů protnou? Nečekejte Iñárrita, ale poctivou halloweenskou dávku humoru a napětí. A těch 75 minut nikoho nezabije. Kromě Emmy, Henryho...... PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ *** To by při troše dobré vůle mohlo být na 4*, ne? ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Řemeslně zručně natočená žánrová chuťovka, která se skládá ze tří malých a jednoho minipříběhu. Ty sice jsou jaksi propojené, přesto příliš pohromadě nedrží. Na diváky může Halloweenská noc působit různě. Jako hororová fanynka jsem se proklatě bavila, problém byl jenom v tom, že přes všechnu komediální nadsázku člověka občas skutečně zamrazí (ujetý pan ředitel). ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Celkovo vzniklo až 18 návrhov scenára. (Arsenal83)
  • Meno postavy Sam (Quinn Lord) je odvodené od Samhainu, starovekého keltského sviatku mŕtvych, z ktorého je odvodený aj dnešný Halloween. (Arsenal83)
  • Film měl premiéru na Butt-Numb-A-Thon filmovém festivalu v Austinu, kde se dočkal vřelého přijetí. (Terva)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama