Reklama

Reklama

Producent BRYAN SINGER (režisér X-Menů a Superman se vrací) a scenárista a režisér MICHAEL DOUGHERTY (spoluautor X2 a Superman se vrací) přicházejí se strašidelnou, temně komickou oslavou nejděsivější noci roku. Halloweenská noc dovádí princip Creepshow a Povídek z krypty do zcela nových, temných hlubin a servíruje nám čtyři vzájemně propletené příběhy, které se odehrávají o halloweenské noci: ředitel střední školy (DYLAN BARKER) melouchaří jako nemilosrdný sériový vrah; touha panenské dívky po tom pravém muži se strašlivě zvrtne; skupina teenagerů provede drsný kanadský žert s katastrofálními následky a mrzoutský starý muž (BRIAN COX) se utká se zlomyslným halloweenským démonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (355)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tohle mi hodně připomnělo moje v mládí milované Bojíte se tmy?. Podobně laciné historky ve stylu "slyšel jsi tu historku o řediteli školy, který vraždil své žáky?" a pojetí, které se nebere dvakrát vážně. A když říkám, že Hallowenská noc je laciná a béčko, tak to tentokrát nemyslím zle, protože tenhle film to o sobě ví a účelově toho využívá. Dougherty je zručný řemeslník a skvěle si poradil jak s halloweenskou atmosférou, tak s lekačkami a místy stístěnou atmosférou. Příjemný film na sobotní večer. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé povídky filmu sice nejspíš nikoho příliš nevyděsí, celek však pro mě byl dokonalou esencí halloweenského večera, nádherně navozující onu neopakovatelnou náladu v níž se mísí vůně podzimu plného večerní mlhy a spadaného listí, ozvěna nadpřirozena vanoucí jakoby rovnou ze záhrobí a veselí rozpustilého halloweenského reje plného děsivých masek, koledy, zábavy, flirtování a samozřejmě oblíbených strašidelných historek, podobných těm, které jsme si jako kluci vyprávěli u táboráků. Ty pak nabídnou několik příjemně různých žánrových poloh, krvavých momentů, půvabně strašidelnou atmosféru, obvyklé „nečekané“ pointy, ale také něco, co film příjemně osvěží, a tím je humor. Nevtíravý, občas nenápadný, nesnažící se na sebe křečovitě upoutat, přesto výrazný a navíc s horrorovým základem dokonale sladěný. K tomu herecké obsazení příjemně okořeněné několika známými tvářemi, vypiplaný scénář a zručná režie, která do vyprávění dokáže příjemně zapojit i detaily. Zkrátka zábava, které člověk rád odpustí těch pár drobných nedostatků. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Haloweenska noc má svoje pravidlá. Tento horor vykresľuje niekoľko samostatných príbehov odohrávajúcich sa v malom mestečku. Partia kamarátok hľadá jednej z nich na večernú párty, mladého muža, ktorý ju pripraví o "poctivosť". Psychopatický otec sa zabáva s malými obeťami, pričom zaúča svojho synčeka. Skupinka teenagerov sa rozhodne pribrať do partie podivínku, pričom chcú spoločne navštíviť miesto nešťastnej tragédie. Starší pán, či mladá žena nedodržiavajú pravidlá tejto tajomnej noci. S takýmito vecami sa však neradno zahrávať. Priemerný horor, ktorý poteší pár slušnými scénami či občasným napätím - 60%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Pokus od nejkomplexnější horor všech dob? Kdo má nakoukáno, přede blahem. Užíval jsem si všechny žánrové polohy, dívčí sesterstvo a nerudného souseda nejvíc, zoufal jsem si nad tím, že se chvílemi nudím natolik, abych řešil otázky logiky. Každopádně fakt, že Singer vyslal do světa schopného řemeslníka, je bez debat. 3 a ½. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Trick 'r Treat nádherně vykresluje atmosféru halloweenské noci, kdy člověk vidí na každém rohu jiné strašidlo. Dougherty okouzleně těká pohledem po všech a jeho jedinou ambicí je skutečně jen zachytit atmosféru noci, kdy by se mohlo stát cokoliv. Pokud přistoupíte na jeho hru a nebudete od každé linie chtít vyvrcholení, budete se královsky bavit. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Väčšina halloweenskych tekvíc tu bola vyrobená z peny alebo keramiky. Na placi preto koloval vtip, že "počas výroby filmu nebolo ublížené žiadnej tekvici." (Arsenal83)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama