Reklama

Reklama

Producent BRYAN SINGER (režisér X-Menů a Superman se vrací) a scenárista a režisér MICHAEL DOUGHERTY (spoluautor X2 a Superman se vrací) přicházejí se strašidelnou, temně komickou oslavou nejděsivější noci roku. Halloweenská noc dovádí princip Creepshow a Povídek z krypty do zcela nových, temných hlubin a servíruje nám čtyři vzájemně propletené příběhy, které se odehrávají o halloweenské noci: ředitel střední školy (DYLAN BARKER) melouchaří jako nemilosrdný sériový vrah; touha panenské dívky po tom pravém muži se strašlivě zvrtne; skupina teenagerů provede drsný kanadský žert s katastrofálními následky a mrzoutský starý muž (BRIAN COX) se utká se zlomyslným halloweenským démonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (355)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nemám rád tyhle americký filmy pro Američany, já to prostě neocením. Jak je mně nějakej Halloween ukradenej, tak tak to dopadlo i ve výsledku. Vlastně ani nevím, jak k tomu mám přistupovat - horor?nebál jsem se... komedie? nesmál jsem se..... drama? ani náhodou.... thriller? snad. Rádoby mix žánrů, který nefunguje. Že je děj složitější a úplně nesedí, to bych bez problémů přehlídl. Jenže jak říkám, musel bych to přehlídnout, tedy muselo by to něco zastínit, a to se zde nestalo. Bohužel to musím nazvat slátaninou s pozlátkem. 60% ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

MÍSTY DROBNÉ SPOILERY: Jaké to milé městečko kdesi v Ohiu. Příjemné sousedství a bujaré oslavy jsou zárukou. Mezi bodrými lidmi zde najdeme kupříkladu úchylného ředitele školy se svým povedeným synkem, o kus dále leží v opuštěném kamenolomu autobus s mrtvými retardíky, kteří si o Halloweenu vyhazují z kopýtka, na návštěvu se přijdou podívat i vlkodlaci a na to vše dohlíží roztomilý malý koledník Sam, jehož vizáž je více než dýňová. NA TOHLE JSEM TAK DLOUHO ČEKAL! Konečně příjemný originální zábavný horůrek, poskládaný z jednotlivě provázaných tématických příběhů, které zde petero trefně přirovnal k Příběhům ze záhrobí. Rozhodně to není horor, alespoň, co se strachu týče. Ten zde nehledejte. Ale je to úžasně příjemná, atmosferická a především zábavná podívaná nejen na Halloween. Po dlouhé době byla má očekávání naplněna. A Warneři by zasloužili, aby je navštívil koledník Sam. Tohle rozhodně není Direct-to-DVD produkce. Tohle je kus poctivé filmařiny, které se většina dnešní mainstreamové hororové produkce nemůže ani v nejmenším rovnat... ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tohle mi hodně připomnělo moje v mládí milované Bojíte se tmy?. Podobně laciné historky ve stylu "slyšel jsi tu historku o řediteli školy, který vraždil své žáky?" a pojetí, které se nebere dvakrát vážně. A když říkám, že Hallowenská noc je laciná a béčko, tak to tentokrát nemyslím zle, protože tenhle film to o sobě ví a účelově toho využívá. Dougherty je zručný řemeslník a skvěle si poradil jak s halloweenskou atmosférou, tak s lekačkami a místy stístěnou atmosférou. Příjemný film na sobotní večer. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Škoda, velká škoda, čekal jsem o něco více. Nápad udělat povídkový film o halloweenské noci se mi opravdu zamlouvá, tvůrci ale z hlediska scénáře nedokázali naplno využít jeho potenciál. Povídky jsou příběhově až moc strohé, postavy se nestačí na plátně ohřát a už se přesouváme k další povídce. Spíše bych uvítal jeden ucelenější příběh. Ve výsledku se jedná o atmosférickou podívanou, která pro krátkou stopáž nestihne nudit, potulují se v ní více méně zábavné postavičky (malý patron halloweenského svátku je moc fajn) hrané zkušenými herci a celé to je více o budování atmosféry místo laciných lakaček a právě ta atmosféra je tím nejlepší na celém filmu. Režisér Michael Dougherty se vykašlal na provařený špinavý vizuál a místo toho nám dopřál všemi barvami hýřící podívanou, která nemá daleko ke komixové stylizovanosti a celkově se na Halloweenskou noc moc dobře kouká. Dougherty má nepopiratelný cit pro vizuální stránku a dokáže hezky budovat jednotlivé scény, bohužel jejich spojení ve fungující celek už tak dobře nedopadlo. Film doplácí na svou epizodičnost a po jeho dokoukání mi v paměti úvízla snad jen úžasně vypadající a skvěle sestříhaná scéna "vlkodlačích hodů" se cover verzí Sweet Dream od Marilyn Mansona jakožto hudebním podkresem - tahle scéna opravdu stojí za to a Anna Paquin je v ní naprosto božská. 70% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pestrobarevný komediální horor, který si mě získal od prvních minut. Pět vydařených příběhů, slušné herecké obsazení, sváteční atmosféra, a nějaké to překvapení. Zklamáni můžou být hardcore fanoušci, co by od Trick 'r Treat čekali snad brutální nářez. Kdybych ho měl k něčemu přirovnat, nevybaví se mi totiž ledajaké povídkové filmy, nýbrž halloweenské díly seriálu Simpsonovi. Vy se smějete, ale svým humorem a barevností k tomu přímo vybízí. Tenhle horor prostě a jednoduše nemá za úkol vás k smrti vyděsit nebo zhnusit, nýbrž pekelně pobavit. A podařilo se mu to velmi slušně. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Meno postavy Sam (Quinn Lord) je odvodené od Samhainu, starovekého keltského sviatku mŕtvych, z ktorého je odvodený aj dnešný Halloween. (Arsenal83)
  • Všetci účinkujúci pod maskami, ktorí hrajú deti v školskom autobuse, majú skutočné zdravotné postihnutie alebo zranenia. (Arsenal83)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama