Reklama

Reklama

Pravěk útočí

(seriál)
  • Velká Británie Primeval (více)
Velká Británie / Německo / Francie, (2007–2011), 27 h 10 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Douglas Henshall, Lucy Brown, Andrew Lee Potts, Hannah Spearritt, Juliet Aubrey, James Murray, Ben Miller, Mark Wakeling, Laila Rouass, Jake Curran (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Osm let uplynulo od tajemného zmizení manželky profesora Nicka Cuttera. Helen Cutter měla provádět výzkum v lesích, který se týkal neznámého obrovského zvířete. Po 8 letech se její manžel dostává na stejné místo za stejným účelem, ale nečekaně objeví kromě obrovského dinosaura také zvláštní anomálie. Ta dovoluje procházet mezi dvěma obdobími v historii země. Mezi přítomností a velmi vzdálenou minulostí, obdobím Křídy. Po tomto obrovském objevu je profesor Cutter a jeho výzkumný tým nucen stát se tajným vyšetřovacím týmem vytvořeným Ministerstvem vnitra. Postupně začnou odkrývat tajemství existence a hlavně vzniku anomálií, které se začnou objevovat velmi často a na velmi zvláštních místech. K tomu všemu se ještě profesoru Cutterovi začíná zjevovat jeho pravděpodobně mrtvá manželka Helen... (Djkoma)

(více)

Recenze (140)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení s náběhem na 5* se změnilo díky slaboučké třetí sezoně na slabý průměr. První sezona: Nadšení. Potenciál, kvalita, postavy, vše spolehlivě přebíjí jinak slabé efekty. Krom toho scénáristé se odhodlají k opravdu drsnému cliffhangeru, který zajistí slušnou druhou sezonu (prakticky identickou s první). Druhá sezona: uklidnění po cliffhangeru následované slušnou zábavou. Bohužel následující cliffhanger už je trochu moc a je cítit trochu nedostatečná předvídavost scénáristů. Třetí sezona: Utrpení. Scénáristé šli do kytek stejně jako hlavní dějová linie a tempo, které zachraňovalo předešlé sezony. Naopak se představil "záporák od nás", čehož nebylo dostatečně využito stejně jako budoucnosti samotné. Z pohledu ukončeného seriálu lze říct, že Primeval měl našlápnuto stát se výjimečným počinem, ale v půlce cesty se autoři rozhodli, že na to prostě nemají dost odvahy a ani prostředků... Edit: ten half-restart už nemá cenu, takže od prvního dílu 4 sezony nesleduji. (seriál viděn do s04e01 včetně a v originále) ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Škoda nevyužitého potenciálu. Laciné triky , špatně zvolené lokace , nesouvislé vyprávění. Herci tady spíše jako že hrajou než aby se snažily něco řešit. Velká škoda - Jurský park mám rád a na seriál ( sice nesouvisející z Jurským parkem ) jsem se docela těšil už kvůli látce. Zvláštní jak to mohlo fungovat pod jiným dozorem - 2* nějak mě to v průběhu první série přestalo zajímat. ( Terra nova , je trochu podobná a mnohem líp vymazlená ) A AMERICKÝ kopián , to taky moc nenarovnal. ()

Reklama

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

S01-S05: Pro milovníky prehistorie je tohle povinnost! Aby si to však člověk užil, musí přistoupit na pravidla hry. Je to totiž hrozně cheesy, a to především v úvodních epizodách, nicméně seriál neustále šlape na plyn, výběr pravěkých potvor je rozmanitý (CGI se postupně zlepšuje) a krásně se tu pracuje se vývojem jednotlivých postav. Body count je celkem vysoký, což se dá čekat od seriálu o "příšerách". Navíc se v průběhu děje ukazuje, že nejen komparz, ale ani žádná z hlavních postav si nemůže být jistá svým přežitím. Kolem a kolem se jedná, navzdory prvotním dojmům, o minimálně výbornou sci-fi jednohubku, která toho ale nakonec nabízí mnohem víc, než se na první pohled zdá. PS: James Lester je motherf*cking badass. 8/10 ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Zaujímam sa o paleontológiu (isteže len amatérsky), takže mám na toto trošku osobnejší pohľad. Vedecké veci teraz vynechajme- neberme to vážne. Veľký potenciál, škoda že tento typ seriálov/filmov (nepočítam úplné odpady, ale tento priemer) sa stále stretáva sa rovnakými nepriateľmi- rozpočet, slabí dej, a neustále cítiť amatérstvo. Tak aj toto. Aj keď niektoré diely sú skutočne zaujímavé, nevie sa to vytiahnuť na niečo plnohodnotné, strašne to zapácha amatérkosťou a je to také „prázdne“, bez iskri, nulová akcia, proste nič a nuda. ()

IPajule 

všechny recenze uživatele

Seriál na, který jsem se koukala pořád dokola. Znovu a znovu. Nevím proč mě to bavilo, ale to překvapení v každém díle i minutě. První sérii hodnotím slabým průměrem, ale ta poslední jakoby z oka vypadla té první. Tolik detailů a změn, které nastanou během chvilky vás navnadí na pokračování a touhu po dalším díle. ()

Galerie (368)

Zajímavosti (9)

  • K seriálu bylo vydáno i několik knih. V češtině jsou k dispozici knihy "Ztracený ostrov" a "Velké vymírání". (jh666)
  • Počet epizod v sériích je zrcadlový. Série měly postupně 6, 7, 10, 7 a 6 dílů. (jh666)
  • Ve 4. epizodě 3. řady se objevuje v hostující roli světoznámí zoolog a dobrodruh Nigel Marven, který uvádí i řadu dokumentů o pravěku a cestování časem, jako například Putování s dinosaury (od r. 2003), Chased by Sea Monsters a Prehistorický park (od r. 2006), za kterými stojí stejná televizní stanice i stejný producent a režisér Tim Haines. V prvních třech řadách lze pak zpozorovat podobnost zvířat se zvířaty ve zmíněných dokumentech. (Pod)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno