Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá televizní reportérka Angela (Jennifer Carpenter) se svým kameramanem natáčí noční pořad o hasičích, a když zazní poplach, dvojice spolu s nimi vyjíždí na místo, odkud přišlo volání pomoc. Hrůzu, jež tam na ně čeká, však nikdo nemohl předvídat…  Když se televizní reportérka Angela Vidalová (Jennifer Carpenter) a její kameraman vydají natočit akci odvážného týmu hasičů v Los Angeles, nikdy by je nenapadlo, že první noční volání o pomoc může být i poslední. Právě díky němu se ocitají v pasti obytného komplexu, který je bez varování zapečetěn a neprodyšně uzavřen. Je vyhlášena karanténa, telefony, internet, televize i mobilní telefony přestanou fungovat a zachránce bez možnosti úniku obklopí vystrašení obyvatelé budovy, kteří jsou zřejmě infikováni jakýmsi smrtelným mutujícím virem. Co se za zdmi budovy dělo dál, je známo jen díky později nalezenému natočenému materiálu... Karanténa je americký remake úspěšného španělského hororu, který měl premiéru v listopadu 2007. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (469)

Terva 

všechny recenze uživatele

Na stanici máme hodně různých hadic a tohle je Griffinova hadice, povídá jeden z hasičů, kteří mají za úkol doprovázet komentátorku a jejího kameramana na svých výjezdech. Film je tudíž točen "roztřesenou" kamerou a já tento druh filmů nemám moc v oblibě. Tak chvilku počkám a uvidím, co z toho vyleze. Tak po půl hodině už mně bolí hlava, kamera se neustále klepe, rozostřuje, skáče, "čumí do blba", dialog je ubohej a nudnej, hudba žádná. Jsem rozmazlený, chci od filmu víc!!!! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak mi to nakonec nedalo a na tenhle americký remake jen o rok staršího španělského [Rec] jsem se přece jenom koukl. Opravdu ty amíky nechápu. Natočit takřka políčko po políčku na chlup stejně jen rok starý film, notabene docela známý.... nechápu. Karanténa má jeden obrovský problém - u těch, kteří/ré viděli/y [Rec] se prostě nevyhne srovnání a v tomto srovnání prostě nemůže dopadnout stejně, nebo dokonce lépe, než [Rec]. A srovnání se to nevyhne ani u mě. U [Rec] se tomu "reportérskému stylu natáčení (hlavně v prvních tak 15-ti minutách) i dalo věřit, španělská Angela Vidal byla svá, ztřeštěná, přirozená, americké Angele Vidal se tohle vůbec nepovedlo, od začátku jde vidět, že prostě hraje a veškerý pokus hrát si na dokumentaristy je dost přehrávanej a já mu vůbec nevěřil. Nehledě k tomu, že Jennifer Carpenter to ze začátku vůbec nezvládala, rozjela se až před koncem. Za další, u [Rec] na mě (vzhledem k formě filmu) dost fungovalo to, že tam vystupovali/y pro mě neznámí lidé, v Karanténě hrají minimálně tři herci, které už znám a tím bylo to kouzlo "reality" dost pokaženo. Ale hlavně, Karanténa nepřišla skoro s ničím novým, až do závěrečné dvacetiminutovky to je docela nuda. A těm posledním dvaceti minutám Karanténa může vděčit za to, že to vyženu až na dvě a půl hvězdičky a ještě to zaokrouhlím nahoru. Ač byl pro mě [Rec] jen slabým nadprůměrem, v souboji Karanténa vs. [Rec] ten druhý rozhodně vede. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Úplne chápem, prečo tento remake niektorých už len z princípu rozčuľuje ale odhliadnúc od toho, že ide z nášho pohľadu o maximálne zbytočný film, (to ako rýchlo vznikol vyvoláva úsmev, snáď nejde o nový trend v USA), ide aj o jeden z vydarenejších remakov a na americké pomery poslednej doby vlastne o nečakane kvalitný horor. Že John Erick Dowdle nemenil drvivú časť scén originálu a pohrával sa viacmenej len s detailami bolo v tomto prípade asi rozumným ťahom, aj vďaka jeho remeselnej zručnosti vznikla rýchlokvaška, ktorá nezaujatému divákovi či divákovi ktorý neprišiel do kontaktu s REC, rýchlokvašku pripomínať ani nebude. A to je spolu s Jennifer Carpenter v hlavnej roli malé plus. 70% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď som v roku 2007 videl španielsky film "REC" tak to na mňa velice silne zapôsobilo. Skoro som sa dosral od strachu. Bol to desivý found footage okultný zombie horror. Dal som mu plné hodnotenie. Rok po jeho premiere skočili po tejto originálnej horrorovej téme americkí filmári a natočili cover verziu. Vznikol remake "Karanténa". Celkom sa im to podarilo. No je to v podstate len presná kópia španielskej predlohy. Ak by som však nepoznal pôvodný snímok dal by som tomu štyri hviezdy. *** ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Keď niekto rozpráva ten istý vtip druhý raz, tak sa väčšinou ľudia smejú už len zo slušnosti. To platí aj v prípade tejto prerábky. Budem sa opakovať, ale neodpustím si kritiku ku kamere, ktorá tretinu filmu sníma steny, tmu a rozmazané "akčné" zábery na nohy a nakoniec to celé vyzerá akoby videoamatér točil dedinskú svadbu po polnoci. Moc to u mňa na atmosfére nepridalo, len ma z takéhoto štýlu bolia oči. Celkovo ale chválim príjemnú atmosféru strachu, ktorú som naposledy zažil pri hraní "Condemned". ()

Galerie (39)

Zajímavosti (11)

  • Nakrúcalo sa v 3-poschodovom dome, ktorý si Američania postavili v ateliéri, zatiaľ čo pôvodná španielska verzia hororu [Rec] bola nakrútená v skutočnom činžiaku. (Tolf)
  • Jennifer Carpenter, známá díky krimi seriálu Dexter, není jedinou televizní hvězdou, na kterou v Karanténě narazíte. Veterináře si zahrál šéf Ally McBealové Greg Germann a černovláska se psem je Dania Ramirez z Rodiny Sopránů nebo Hrdinů. (Pumiiix)

Reklama

Reklama