Reklama

Reklama

Souboj Titánů

Trailer 2

Obsahy(1)

Zeus stvořil lidstvo a od té doby jsou bohové silní a nesmrtelní díky jejich modlitbám. Ale teď se lidé začali krutovládě bránit. Chrámy hoří a sochy padají. Hádes, jediný bůh, který se živí lidským strachem a bolestí, nenávidí svého bratra za to, že ho poslal vládnout do podsvětí. Přichystá svoji pomstu a přesvědčí Dia, aby mu dal volnou ruku v nápravě lidí. Ve městě, které si Hádes vybral ke zkáze, žije Perseus, prahnoucí po pomstě, protože jeho rodina nedávno zahynula boží rukou. Až tady Perseus zjistí, že jeho skutečný otec je Zeus. Snaží se ho ignorovat, město chce zachránit jako člověk, ne jako bůh a všechny dary do poslední chvíle odmítá. Vydá se přes řeku Styx za Medúzou a postaví se i Krakenovi. Ale obejde se bez otce i ve chvíli, kdy proti němu stojí samotný Hádes? (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (2 036)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak nám pan Leterrier vyrazil na tah. V baru Olymp vypil láhev archivního Clash of the Titans 1981, zívl pár dvojitých panáků prstenů Jacksona (Danielse), vykouřil 300 cigaret Thermo s phyltrem a jako šláftrunk přidal jeden džin z Transformertonicem. Jelikož ten chlapec neumí pít jak Dán Mikkelsen (jediný světlý bod filmu) a v kapse mu zbyly jen 3Dolary, vyhodil ho barman na vzduch, kde o kousek dál z toho všeho hodil strašlivou šavli na zápraží domu pana Harryhausena, div se mu přitom z opačného konce nerealeseoval Kraken. Nyní devadesátiletý stařík Ray by mu možná nabídl Aspirin, ale zrovna předevčírem ho okradli politicky korektní Pegasové z Harlemu, takže raději teď moc nevystrkuje nos ven. Já vím, Louisi, producentské tlaky mohou být hrozné, ale když ti nejde chlastání, tak nechlastej..! Celou dobu jsem se snažil dívat Medúze do očí, ale nepomohlo to. Příběhovou katastrofu bez tváře utopenou v digitálních efektech a v ní nejpřeceňovanějšího herce současného Hollywoodu, který škálou výrazových prostředků připomíná víko od rakve, jsem si vychutnal až do konce, kdy Hádes zmizel v podsvětí, aby se za čas vrátil jako Amon Göth.. Nu co, alespoň že skalní fandové Liama ze Severního Irska mohou bez skrupulí zvolat: „Neeson je Bůh!“ ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Dôstojná pocta originálu alebo zbytočný remake? Pravda je asi niekde uprostred, napriek totožným styčným bodom totiž nový Súboj Titanov spracováva túto tému inak, čo je fajn. Akurat by na to nemusel ísť až tak povrchne a to počnúc dejovou kostrou, charaktermi a ich motiváciami alebo dialógmi. V podstate sa na to pozerá dobre ale Leterrierov videkolipový štýl sa ku antike vo vybraných scenach hodí asi rovnako ako Djawadiho rockové rytmy. Pôvodný Súboj pritom nemám za nedotknuteľnú klasiku a uznávam, že v dnešnej môže pôsobiť naivne, nový je však pre zmenu typickou povrchnou hollywoodskou zábavou. Vyloženú kritiku si nezaslúži ale rovnako ako stále sympatický Worthington hrajúci posledné filmy tie isté polohy, nemá ani čím prekvapiť. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Leterrierova antická bondovka, jejíž hloupost Olympu se dotýká v dvakrát vylouhovaném příběhu, pixelově rozloženém vizuálu a emocionálně plytkém dodatku, který se rozpadá jako nepovedená plastika přímo před divákovými zraky. Tohle hloupoučké puzzle nezachrání ani Worthingtonovo charisma ani Gemmina éteričnost. Byť bez nich by se jednalo o čistě odpadovou podívanou. Laciná pouťová atrakce, z níž odcházíte nezklamaní, ale u které dvě hodiny po skončení dumáte o čem to vlastně celé bylo. Letterier zvládá civilnější polohy a v akčních scénách se zdá, že si na pomoc musel přizvat snad ty největší z neumětelů a dává vzpomenout na Bretta Ratnera nebo Stevena Sommerse. Takhle bezkrevná akce tu naposledy byla v případě Transformers 2. Na Leterrierovu obranu musím říct, že mně Titáni bavili víc, než jeho předešlý CGI zelený chrchel. Každopádně Damn the Leterrier. Souboj Titánů je objektivně na 1*, ale za podprahové varování před Twillight: Zatměním, kde tvůrci pravidelně vypouští na díváky Krakena přihazuju tu 2*. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to, jako kdyby si partička homoušů chodících dvakrát denně do solárka řekla, že je na čase se na chvíli přestat opalovat a jít nakopat prdel bohům. Výběr herců je totiž první obrovská slabina filmu, hlavní hrdina vypadá spíš jak Cristiano Ronaldo z modrejma očima. Ona vůbec celá parta je jeden velkej úlet. Dva z nich vypadají jak kdyby ještě těsně před jejich narozením nebylo rozhodlo zda to budou holčičky a nebo kluci a podle toho nakonec vyšli na svět, další dva vypadaly jak důchodci, kteří si musí přivydělávat hraním ve filmech než jim Paroubek přidá třináctý důchod a pak tam je ještě nějaký hovado, co připomíná jiný hovado z Hvězdných válek, jen místo žlutých svítících očí, nafasovalo od Transformerů modrý svítící oči. Druhou slabinou filmu je třaslavá kamera při nekterých akčnějších scénách. Ovšem vůbec nejhorší na celým filmu je nulová snaha dostat do diváka alespoň nějakou porci emocí. Přehršle efektů naprosto nedává šanci vytvořit atmosféru tajemství a napětí. Je to všechno v duchu "koukni se diváku, jak to umíme s počítačem" a to Souboj titánů naprosto pohřbívá. Jediný co se mě líbilo byla hudba a některé záběry kamery, ale to je asi tak všechno. Vím, že film je určen k zábavě, tak jsem se svým hodnocením maximálně možně vstřícný, ale víc jak dvě hvězdy z toho prostě nedostanu. Na závěr ještě mé díky uživatelům Viktooorka, Malarkey a Spinosaurus, za doporučení jít na film ve 2D. Příplatek za 3D u tohoto filmu, jsou opravdu jen naprosto zbytečně vyhozený prašule. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Prosím tu spoustu místních podivných existencí, aby si vypláchli vlastní výkaly z úst. Mám na mysli ty, co masturbují nad originálem z roku 1981 a jedním dechem hřímají nad stupiditou, komerčností a obsazením rimejku. Já teda viděl naprosto věrnou, důstojnou a zábavnou předělávku, kde pouze Trnku nahradila WETA, zbuznělého Hamlina slizský pokrfejs z Avatara, hnusnou Andromedu ještě hnusnější Andromeda a jako bonus přibyl vynikající pan Mikels a Gin bez toniku. Takže opravdu pohoršeně vrážím svou bílou hůl do zbývajícího oka zdejších "majestátů"!! ()

Galerie (135)

Zajímavosti (46)

  • Pouze dva maskéři skoro denně velice zdlouhavě líčili a vytvářeli náročný makeup (až čtyři hodiny) pro herce a herečky, kteří ve filmu ztvárnili postavy Háda (Ralph Fiennes), Kaliba (Jason Flemyng) a tří čarodějnic (Ross Mullan, Robin Berry, Graham Hughes). (Lynette)
  • Název filmu se objeví až v jeho závěru. (Shadowrat)
  • Natáčení bylo pro herce fyzicky velice náročné. Různá zranění (naštěstí jen lehčí) byla na denním pořádku. (Lynette)

Související novinky

Hladová Odyssea

Hladová Odyssea

10.04.2015

Když se v roce 2004 objevila Troja a vydělala skoro půl miliardy dolarů, málokdo pochyboval o tom, že se dočkáme pokračování. Odysseus s tváří Seana Beana (Pán prstenů: Společenstvo prstenu) by… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

08.11.2012

Poslední bondovka ještě ani nedorazila do amerických kin a už má na kontě 300 milionů dolarů – především v Británii jde o jeden z nejúspěšnějších filmů historie. Scenárista John Logan a režisér Sam… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama