Reklama

Reklama

Souboj Titánů

Trailer 1

Obsahy(1)

Zeus stvořil lidstvo a od té doby jsou bohové silní a nesmrtelní díky jejich modlitbám. Ale teď se lidé začali krutovládě bránit. Chrámy hoří a sochy padají. Hádes, jediný bůh, který se živí lidským strachem a bolestí, nenávidí svého bratra za to, že ho poslal vládnout do podsvětí. Přichystá svoji pomstu a přesvědčí Dia, aby mu dal volnou ruku v nápravě lidí. Ve městě, které si Hádes vybral ke zkáze, žije Perseus, prahnoucí po pomstě, protože jeho rodina nedávno zahynula boží rukou. Až tady Perseus zjistí, že jeho skutečný otec je Zeus. Snaží se ho ignorovat, město chce zachránit jako člověk, ne jako bůh a všechny dary do poslední chvíle odmítá. Vydá se přes řeku Styx za Medúzou a postaví se i Krakenovi. Ale obejde se bez otce i ve chvíli, kdy proti němu stojí samotný Hádes? (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (2 035)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Sled scének, které spolu někdy téměř vůbec nesouvisí nebo na sebe vůbec nenavazují. K tomu jsou v Souboji Titánů postavy, které mají pochybnou motivaci ke svým činům. Souboj Titánů je tedy chaotický road movie, v němž se sem tam někdo popere nebo zapíchne monstrum, sem tam se zcela bezdůvodně objeví postava, která zase zmizí, a pak je konec. Ani technicky není Souboj Titánů dobrý film. Měl jsem celou dobu pocit, že se dívám na celovečerní díl Xeny. PS: Co měla znamenat ta Medúza? Myslel jsem, že to mám být obluda! ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Incredible Hulk s horší akcí, triky a překvapivě i hereckými výkony, občas připomínajícími sraz ochotníků vydělávajících si na nájem za každou cenu. Neeson je myšlenkami na place A-Teamu, Worthington netuší, co má vlastně hrát, Mikkelsen se tváří v tvář bídnému scénáři zmůže akorát na jeden úsměv a pár drsných póz a Fiennes přebíhá mezi ateliéry a neúspěšně se pokouší o parafrázi potterovského arcilotra. A tím Leterrierův bordel nekončí. Absence vize je znát i na scénáři, jenž se sice nesnaží jít příliš ve stopách originálu, zároveň si tím však definitivně kope vlastní hrob. Zcela funkční dvousledová pohádková struktura je rozbita napadrť a přepsána do podoby "revenge" béčka, jemuž chybí nejen hlava a pata, ale především odvaha vydat se naplno vlastní cestou a odprostit se od 30 let staré pecky. Důsledkem je zkracování podstatných pasáží, v nichž se dají budovat charaktery, a akumulace sekvencí, bez nichž bychom se klidně obešli, s čímž jde ruku v ruce skutečnost, že zatímco omezený časový prostor zhltávají nezáživné nové postavy (džin, argoský prorok), na ty elementární - a vzhledem k bájím postatné - (Andromeda, Calibos) už čas nezbývá. Největším průšvihem je ovšem akce, jejíž stereotypní koncepce začne dřív nebo později nudit. Původní Souboj měl kontaktní střet s Calibem, šermovačku se škorpiony, napínavou sekvenci s Medůzou a velkolepé létající finále s Krakenem. Nový Souboj oproti tomu bez ustání předhazuje adrenalinové šermovačky jeden na jednoho, jimž ale chybí nápady i lepší choreografie. Leterrier se vytáhne snad jen v případě obřích škorpionů, jenže i těm chybí výraznější využití mozkové kapacity, a tak se ve finále vše smrskne jen na hektické pokřikování, trikovou exhibici (nijak zvlášť působivou) a iracionální uvažování postav, jimž před setkáním s Medúsou můžete stokrát říct, aby koukaly do země a byly ve střehu, a ony se po minutě v temné kobce "zakecaly" a okukovaly každou papundeklovou kulisu. Zcela bizarních rozměrů pak film dosahuje ve finále, jemuž nejenže chybí napětí (osud Andromedy, která s Perseem nemá - narozdíl od původní verze - romantické vazby je každému u paty), nýbrž i uspokojivá tečka. Popravdě, nebýt hlasité hudby, slabosti pro Gemmu Arterton a těch několika odkazů (hliněné figurky, stádo Pegasů, zrcadlící štít, jedna kovová sova;), asi bych odešel už pár minut před koncem. 4/10 P.S.: Případný sequel, k němuž je nakročeno v závěru, bych si nechal líbit. Beztak už není co zprznit. P.P.S.: Post-produkční 3D je přijatelné (resp. neoslepnete z něj), ale platit kvůli němu 50 kaček navíc? To ani náhodou. Paleta barev je ve 3D navíc postatně vyblitější, obrazu chybí lepší kontrast a ani s detaily to není žádná sláva. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Tak oproti Titánom z roku 1981 je toto na omnoho vyššej úrovní či dejovo, hereckými výkonmi alebo famóznym prevedením vizuálnych efektov Hadesa a samotného Krakena. Veľmi vydarený remake.......Soundtrack Ramin Djawadi: 1. The Storm That Brought You To Me ,2. There Is A God In You ,3. Perseus ,4. You Can't Hide From Hades ,5. Medusa ,6. Scorpiox ,7. Argos ,8. You Fall, You Die ,9. Written In The Stars ,10. Pegasus ,11,. Bring Everything (But The Owl) ,12. Killed By A God ,13. Djinn ,14. Eyes Down ,15. You Were Saved For A Reason ,16. Redemption Through Blood ,17. I Have Everything I Need ,18. King Acrisius ,19. It's Expensive Where You Are Going ,20. Be My Weapon ,21. The Best Of Both ,22. Release The Kraken ,23. It's Almost Human Of You, ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Porovnavat to s originalom by bolo voci remaku nefer a KO uder pod pas. Navyse, je mi sympaticke, ze si boli toho vedomi aj tvorcovia remaku a este v uvodnej tretine asi najvacsim odkazom na povodnu verziu jej zamavali (SPOILER: Snyderove sovy nebudu tento rok na platne osamotene ;) - mozno je az skoda, ze ide iba o par sekundovu zalezitost, udajne totiz bola natocena "ved-vy-viete-s-kym" jedna cela sekvencia, kde "ved-vy-viete-kto" mal aj urcite technicke zlepsovadla....snad bude aspon na DVD/BR vo vystrihnutych scenach) a potom sa film vydal vlastnou cestou, i ked najhlavnejsie body v pribehu su zachovane. Cesta je to typicka pre rychlokvasne blokbastre. To nie je kritika, len ciste konstatovanie. Pribeh tu hra druhe husle, spolu s nevyraznymi charaktermi otrepane tvori len vyplnkovu vatu pre retazenie akcnych scen v trende "rychlejsie a hlasnejsie". Su nablyskane, nacancane, ale tak nejak vacsinou bez zivota a umele. Presli cezo mna, zmysly pobavili, ovsem nic vyraznejsie nezanechali. Neeson si ulohou Zeusa zase zabezpecil najom dopredu, Mikkelsen vyzera ako by si odskocil z natacania Valhalla Rising a Fiennes pre zmenu z Potterovskej maskerne. Worthington je fajn, ale zacinam mat podozrenie, ze vyrazovo sa hybe iba medzi troma-styrmi hereckymi polohami (nevadi). Na jedno pozretie neskodne, ovsem trvalka tu nehrozi. [po londynskej premiere]. UPDATE: Spatne, par tyzdnov po pozreti musim ist este nizsie. Ten film zo mna uplne za par tyzdnov vyprchal. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Spíše než o remake původního Souboje titánů jde o těžce nezdařilý pokus o adaptaci počítačové rubačky Titan Quest. PS: O mnohém vypovídá již to, že o jediný (jediný!) světlý moment se postará až nejslabší článek originálu (ano, sovička). ()

Galerie (135)

Zajímavosti (46)

  • Herečka Gemma Arterton (Ió) měla během natáčení problémy se svým kostýmem. Na svůj dlouhý plášť si neustále šlapala, či jí na něj šlapali její herečtí kolegové. Podle jejích vlastních slov z ní měl kvůli tomu celý štáb legraci, ale ona tento plášť vyloženě nesnášela. (Lynette)
  • Filmový štáb utratil za natáčení v severním Walesu min. 1 250 000 liber. A věnoval místnímu hospodářství 50 000 liber. (Lynette)

Související novinky

Hladová Odyssea

Hladová Odyssea

10.04.2015

Když se v roce 2004 objevila Troja a vydělala skoro půl miliardy dolarů, málokdo pochyboval o tom, že se dočkáme pokračování. Odysseus s tváří Seana Beana (Pán prstenů: Společenstvo prstenu) by… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

08.11.2012

Poslední bondovka ještě ani nedorazila do amerických kin a už má na kontě 300 milionů dolarů – především v Británii jde o jeden z nejúspěšnějších filmů historie. Scenárista John Logan a režisér Sam… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama