Reklama

Reklama

Tajemství Pravdy

(seriál)
  • USA Legend of the Seeker (více)
USA, (2008–2010), 32 h 10 min (Minutáž: 43–45 min)

Předloha:

Terry Goodkind (kniha)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Craig Horner, Bridget Regan, Bruce Spence, Craig Parker, Jay Laga'aia, Tabrett Bethell, Tania Nolan, Jessica Marais, Jessica Chapnik, Danielle Cormack (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Příběh Tajemství Pravdy se odehrává ve vzdálené zemi, ve věku mečů, draků a kouzel. Richard je obyčejný lesní průvodce, který žije v malém městečku Hartland v Západozemí, jen kousek od hranice oddělující je od Středozemí, kde vládne magie. O Hledači, zlém krutovládci Darkenu Rahlovi ani o moci kouzel zatím nemá tušení. To vše se změní ve chvíli, kdy potká krásnou Kahlan Amnell a zamiluje se do ní.
Kahlan patří k magickému řádu žen Zpovědnic, které používají kouzla, a především chrání Hledače – zosobnění pravdy, spravedlnosti a síly a nejdůležitějšího člověka ze Středozemí. Jeho kouzelný Meč Pravdy mu pomáhá bojovat proti zlu.
S pomocí moudrého průvodce Zedda se Richard a Kahlan vydávají zastavit zlého vládce Darkena Rahla. Cesta je zavede do nebezpečných průsmyků, mystických lesů, přes hranice mrtvých až do magické země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (168)

DarkDemon 

všechny recenze uživatele

Fantasy to je moje - bohužel pokud chci kvalitní zážitek poskytnou mi ho pouze knihy. U filmů i seriálů je to z 99% tragédie. Nikdo se nedrží kvalit literární předlohy, snad ani jednou se nedalo mluvit o nějakém herectví a vůbec to dopadá tak nějak zmateně navíc často i lacině. Seeker opravdu potěší asi jen dětského diváka ti dospělejší jistě moc nadšeni nebudou tedy krom pánů které oslní půvab Bridget Regan a později i Tabrett Bethell. Velký čaroděj Zed tu vypadá spíše jako pacient na útěku z léčebny a samotný Seeker mě též nedostal zrovna „kouzlem osobnosti“ tak nějak jsem si na něj po čase zvykl. Stejně mi nezbývá než zatlačit slzu nad další z řady zprzněných adaptací vynikajících knih. Tím myslím, že kdyby se víc drželi předlohy mohlo to být mnohem lepší. Stálo to za shlédnutí to rozhodně ano, ale škoda toho nevyužitého potenciálu ... 60-70% ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Bohuzel, je to tak. Uroven prvniho dvojdilu skutecne neni normou a serial se pomalu zvrhava do konvencni, ne moc zajimavy a za malej peniz natoceny podivany, ktera hrozi transformaci do poslednich sezon Herkula. Presto se ale sem tam jeste mihne docela zajimavej napad a hlavne bojovy sekvence jsou diky zpomalovackam pomerne atraktivni na koukani. A exteriery, pokud se tam teda zrovna nemihne nejakej papundeklovej stromek, taky nejsou k zahozeni. No uvidime, ale optimismus ve mne zrovna nebouri. ()

Reklama

sarkareifova 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriál o magickém světě. Skvělé herecké obsazení a i efekty, když Zeddicus Zu´l Zorander používá magii. Nechybí ani zakázané láska mezi hledačem Richardem a Matkou Zpovědnicí Kahlan. Děj je velice poutavý a když jednou se sledováním začnete nedokážete přestat. Pak přijde poslední série řikátesi proč ještě není další. Moje nejoblíbenější postava je Zeddicus Zu´l Zorander, šílený čaroděj prvního řádu, který si nahý povídá se slepicí, která se jmenuje Clara. 5 hvězdiček na ohodnocení ani nestačí. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Väčšina seriálov, ktoré vychádzajú z knižnej predlohy patria medzi tie lepšie na tomto svete. Legend of the Seecer nieje výnimkou. Príbeh Richarda, Calen a Zeda je fenomenálny a plný dobrodružstva a napätia. Práve preto zaraďujem tento seriál medzi najlepšie fantasy seriály vôbec. Herecké obsadenie mi perfektne zapadá do predstáv, ktoré som si vytvoril popri čítaní knihy. Preto 92%. ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekla, musela jsem se po pilotu přemáhat, abych ten další díl rozklikla, štvala mě ta pohádkovost a předvídatelnost a morálnost a ty dialogy? Říkala jsem je zároveň s herci, ne-li dřív. Nicméně o pár dílů později si mě Seeker a hrstka dalších postav (ach ano, Denna) prostě získali, no a po shlédnutí obou sérií mě prostě sakra mrzí, že další už nejsou.. Je to super fantasy oddechovka, směska nějaké té romantiky a akce, o napětí není nouze, a i když člověk tak nějak tuší, že na konci vždycky zvítězí dobro, je za to svým způsobem rád. ()

Galerie (335)

Zajímavosti (10)

  • Pouhé zašněrování šatů zpovědnice Kahlan trvá přibližně 20 minut (Elegnor)
  • Všechny kostýmy byly hercům pořízeny speciálně k jejich potřebám, od samotného návrhu až k výslednému vzhledu. (Conspi)

Související novinky

Sean Bean hraje o trůny

Sean Bean hraje o trůny

22.07.2009

A krade si tím pro sebe další výraznou roli v ambiciózním fantasy projektu. „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina patří k nejuznávanějším současným zástupcům žánru. Sága o dvou mocných… (více)

Del Toro směřuje do Středozemě

Del Toro směřuje do Středozemě

01.02.2008

Není to žádné překvapení. Dva tlouštíci, jeden z Nového Zélandu, druhý z Mexika, plánovali spolupráci už dřív, když se ještě měla točit filmová verze počítačové hry Halo. Tenkrát to nevyšlo, ale zdá… (více)

Reklama

Reklama