Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Francouzské Polynésii došlo vinou pokusných jaderných explozí k silnému ozáření. Po nějaké době je napaden japonský tanker neznámým obrovským netvorem. Mezitím je mladý americký biolog Niko Tatopoulos, expert v oboru vlivu radioaktivního záření na živé organismy, povolán ministerstvem vnitra k naléhavému úkolu. V Panamě byly totiž objeveny obrovské stopy neznámého veleještěra. O případ napadené lodi se začne zajímat záhadný Francouz Philipp Roaché, který tvrdí, že zastupuje pojišťovnu. Niko si myslí, že jde o nový druh živočicha, který vznikl mutací, a jeho vyjádření se dostane i na televizní obrazovky, kde ho zahlédne bývalá snoubenka, snaživá reportérka Audrey. Vypukne panika, obrovský, téměř stometrový netvor vstoupí do ulic New Yorku a ukryje se v metru. Na Nikův návrh je navezena na blízké náměstí obrovská hromada ryb, která netvora přiláká. Audrey, která Nika vyhledá, se zmocní tajných záznamů a sestříhá z nich reportáž, kterou se pokusí proslavit. Na scéně se opět objeví Roaché. Ve skutečnosti je agentem francouzské tajné služby a má za úkol Godzillu zabít. Uvnitř slavné Madison Square Garden čeká muže děsivé překvapení v podobě téměř dvou set vajec, z nichž se začínají líhnout malé Godzilly. Niko se pokusí upozornit na nebezpečí, které hrozí lidstvu, a snaží se s agentem, Audrey a kameramanem Victorem uniknout hladovým mláďatům. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (773)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Příšerně dlouhé, příšerně naivní, s kašpárkem Matthew Broderickem v hlavní roli. Chtělo by se říct, že je to totéž jako Den Nezávislosti - ten ale necpal všude možně jakési komediální vsuvky, prostě jen valil na diváka tu lavinu akce a patosu a měl k dispozici podstatně vhodnější sestavu herců a hereček. Obrovská výprava prostě neudělá všechno, pokud ji patřičně nedoprovodíte. Ani v rámci žánru "100% fun, 0% logic" není moc o co stát. 40% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nástup je efektný, cítiť to napätie, že príde niečo veľkého. Potom to príde, strieľame potom, poriadne to ani nevidíme a po čase nás to začne trochu nudiť. Reno a Broderick sa sem vôbec nehodia. Poteší fór s Rogerom Ebertom. To má zato, že sa mu nepáčil ID. Emmerich nepresvedčil ani svojou veľkoleposťou, ak bol ID v niečom lepší, bola to výprava. Ale pozrieť sa to dá. Samozrejme nedoporučujem Japoncom. To by bolo ako nútiť Slováka pozerať sa na americkú verziu Jánošíka. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zpočátku svěží podíváná, která však postupem času ztrácí na atraktivitě a veškerý její půvab se ztrácí v monotónosti a nudě, která pramení ze zbytečného prodlužování některých situací. Naštěstí chytá film druhý dech ve chvíli, kdy na scénu nastupují mláďátka (což je ostatně nejlepší moment snímku)... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Všechno, co u Dne nezávislosti fungovalo, tady nefunguje. Je to krok zpátky snad ve všech směrech a vedle sexy a nadupaného konkurenčního Armageddonu slušný trapas. Nesympatické postavy, nefunkční obsazení, trapný humor a triky jsou místy jako od Asylumu - Emmerich věděl, proč celý film odehrál za deště nebo v noci, popř. to zkombinoval. A závěrečná hra na schovávanou s godizillími mláďaty v Madison Square garden by chtěla zkrátit na polovinu. Snaha svézt se na úspěchu Juráče jen přispěla k pochování dinosaurů ve filmu zpátky pod zem, což už rok před tím zvládl Spielberg s mizerným Ztraceným světem. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdyby Emmerich neokopíroval v poslední půlhodině Jurský Park, bylo by to přímo zoufalé. Ani tak to není žádná pecka, ale malé Godzilly a záverečná honička v taxíku před rozuřeným dospělým samcem se víceméně povedly. Godzillu zrovna v New Yorku už prosím ne. Broderick se do role vůbec nehodí a casting hlavní ženské hrdinky je také poněkud zvláštní. 50% ()

Galerie (74)

Zajímavosti (58)

  • Philip Roche (Jean Reno) má ve filmu zbraň Heckler & Koch HK94A3 ráže 9x19mm. (dc125)

Související novinky

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

26.08.2020

Studio Sony zakoupilo práva na adaptaci komiksu The Kaiju Score, který je popisován jako film Quentina Tarantina odehrávající se někde v koutě filmu o Godzille. Konkrétně se děj točí kolem loupeže,… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama