Reklama

Reklama

Ústřední postavou tohoto akčního thrilleru je detektiv a soudní psycholog Alex Cross (Tyler Perry), jenž je známý z knižní série světových bestsellerů Jamese Pattersona. Tentokrát se vydá po stopě sériového vraha (Matthew Fox). Začíná tak napínavá hra na kočku a myš, ve které půjde o mnoho a Cross se ocitne až na hranici svých morálních zásad a psychických možností... Thriller Alex Cross je pokračováním filmové série, které předcházely snímky Jako Pavouk a Sběratel polibků. Příběh nás zavede do dob, kdy Alex Cross pracuje jako detektiv policejního oddělení v Detroitu společně se svým dlouholetým kamarádem Tommym Kanem (Edward Burns) a vyšetřovatelkou Monicou Asheovou (Rachel Nichols). Právě ona se dostane do rukou sériového vraha přezdívaného Picasso. Avšak Picassovým hlavním cílem je dostat průmyslového magnáta Gilese Merciera (Jean Reno). Vrahovy kroky jsou nepředvídatelné. Cross se pokusí proniknout do jeho násilnické mysli, aby odhalil překvapení, které si pro něj nachystal tentokrát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (41)

Trailer 1

Recenze (201)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Co máš v tý tašce, kámo ?? Náhradní slipy ??" ;) Tohle by se asi psychopatovi říkat nemělo..;) Ale mě trápí jiná věc.. Nemůžu si totiž pomoct, ale stále mě pronásleduje otázka, která se mi honila hlavou ještě několik hodin po zhlédnutí nového přírůstku série filmových detektivek inspirovaných knižní sérií Jamesse Pattersona o bývalém psychologovi, detektivovi Alexi Crossovi, českým všeprznícím distributorem překřtěným na Vražednou hru.. To skutečně režiséru Robu Cohenovi nezbyly peníze na více než tříčlenný komparz ?? ;) Ten fakt ve mě totiž vyvolal silnější emoce, než samotný film, protože ten totálně vylidněný Detroit vážně nechápu.. Musím přiznat, že ani předchozí dva kousky s Morganem Freemanem mě naprosto ničím neuchvátily, proto nemůžu být tak kritický jako zde naprostá většina, nicméně nesympatický tragéd Tyler Perry Morganovi nesahá ani po kotníky.. Zde vidím naprosté castingové selhání při výběru Crosse, jemuž v podání Perryho nevěříte ani slovo, přičemž v případě více slov by zaobírat se jejich úrovní a zhovadilou (ne)smysluplností, zejména, když se snaží v kanceláři profilovat Picassa, bylo sysifovskou prací.. A že všechny dedukce vycházejí přímo z jeho hlavy, to už se jeví jako naprosté scifi.. Zato Mathew Foxx nám symbolicky právě jako správný Picasso vykreslil naprosto lahůdkového sociopata, byť mu v závěru z ničeho nic dojde dech, hlavně tedy dík scénáristické křeči.. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych Pattersona považoval za nějakého echt dobrého pissálka. Filmy podle jeho knih vždy jednoznačně předčily předlohu. Nijak jsem k němu nikdy nepřilnul, ale teď je mi ho líto! Buď chytře investoval do Lehman Brothers či tutových a výnosných Madoffových fondů nebo ho asi manželka vykostila u rozvodu. Jinak si totiž nedovedu vysvětlit, že by dal souhlas k něčemu takovému! A tak tu máme po mladém Indiánovi Jonesovi a ještě mladším Sherlocku Holmesovi mladého Sašu Kříže a jeho trampoty před tím, než se stal uznávaným psychoanalytikem seriálových masounů u toho zkurveného Federálního úřadu, který mi, když zrovna nikdo nevraždí a nemá do čeho píchnout, brání svobodně "nakupovat" filmy. A je to docela xblití! Dozvěděl jsem se totiž, že než Saša začal Sbírat polibky a Vymetat pavučiny s charismatickou tváři Morgana Volnomuže, býval trapným, otylým negrem, který se na velké plátno dostal snad jen qůli tomu, že kdysi vyhrál v Sing Singu celoblokové kolo soutěže v maňáskovém divadle! A to pouze proto, že předtím zaříz toho favorizovaného Jamajčana, proti jehož jehlami propíchanému kašpárkovi by absolutně neměl šanci. Co na tom, že se nějakým zázrakem povedlo k němu dostat pár profláklých xichtů a ten Ztracený pán je opravdu vynikající psychouš, když scénář stojí za vyližprdel a do hlavní role se prokouřil zneuznaný stand-up komik, protože už měl dost toho, když po něm znechucené obecenstvo házelo shnilá rajčata a plivníky těsně před vylíhnutím. Lapidárně shrnuto, kdyby se pomátl Jeffery Deaver, najal si jako scénaristu Marlona Wayanse a v takto vzniklé velesračce by hrál Lincolna Rhyma Rob Scheider, vyšlo by to nastejno. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Co to, sakra, mělo znamenat? Tohle je veskrze trapný film. Hromotlucký černoch, kterému jeho dar nevěříte ani na vteřinu, jeho zbyteční parťáci a trapní kolegové, šokovaná a strachy se třesoucí veřejnost, která ve filmu i městě v podstatě absentuje, pitomá špatně naroubovaná klišé a velmi levný až nevkusně podprůměrný vzhled. Celé to vypadalo jak špatný díl nějakého krimi-seriálu z produkce Hallmarku. Jediným plusem byla maniakální postava nezdravě vyžilého, ale přesto "kost-a-sval" Matthewa Foxe. Jen díky téhle zrůdě dávám tu jednu *, a to i přesto, že zemřel jak blbeček, v souboji s... "tím", ačkoliv po celý film je popisován tak, že by černocha zlomil vejpůl během hodiny kreslení. ~~~ Hodnocení: No tfuj! ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tak to pardon, ale tohle je naprosto unikátní snímek! Tolik napětí, akce a nepředvídatelnosti jsem dlouho nikde neviděla; a ještě navíc silné emoce, které mě donutily plakat. Tyler Perry a Matthew Fox byli vynikající a předvedli bezkonkurenční herecké výkony. Celý děj je poskládán velmi zajímavě a tak, že rozhodně nenudí. V tomto filmu je opravdu vše! Je to sice spíše pro chlapi, ale mě to celkem překvapilo a mile potěšilo. Mohu pouze doporučit a zděsit se nad zdejším hodnocením. ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Skvělý krimi thriller s brilantním záporákem. Matthew Fox byl uvěřitelný psychouš, kterému bych se na ulici vyhnul, už od pohledu. Stále v něm vidím Jacka ze Lostů a jeho prvky hraní. I tak ale vidím obrovskou snahu zahrát tohohle magora co nejlépe. Tyler Perry se snažil ze sebe vytřískat co všechno se dalo, bohužel to nedopadlo tak úžasně, prostě tuctový výkon. Děj je zajímavý , i když předvídatelný. Snímek si pohrál i s emocemi a házel do mě trochu napětí. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (7)

  • Manželku režiséra Roba Cohena lze ve filmu zaznamenat v restauraci coby číšnici zvoucí Marii Crossovou (Carmen Ejogo) k jejímu stolu. (Conspi)
  • Scénář byl původně založený na románu Jamese Pattersona „Cross“. Z marketingových důvodů byl název filmu změněn podle jiného Pattersonova díla "Já, Alex Cross". Scénář je však velmi volná adaptace a moc podobností mezi filmem a knihou nenajdeme. (josefklimes)
  • Alexov (Tyler Perry) najlepší priateľ a partner sa v knižnej podobe volá John Sampson. Vo filme ho nahradil Thomas Kane (Edward Burns). (beso74)

Související novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (více)

Reklama

Reklama