Reklama

Reklama

Scary Movie: Děsnej biják

  • USA Scary Movie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zabiják v masce sleduje Cindy i její přátele. Má něco společného s tajemstvím loňského léta? Cindy a parta jejích nic netušících přátel se musí mít na pozoru... (SPI Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nejdem v tomto komentári riešiť, prečo je Scary Movie tak úspešný a celosvetovo milovaný, pretože to viem. Chcem len vedieť, prečo sú ostatné paródie rovnakého razenia a úplne identickej štruktúry a prevedenia tak nenávidené. Pre príklad ďaleko zachádzať asi ani nemusíme a zostať môžeme rovno u scenáristickej a režisérskej dvojky Jason Friedberg x Aaron Seltzer, ktorí majú mimo iného na svedomí "trilógiu" Date/Epic/Disaster Movie, ktorá sa po rokoch stala synonymom filmovej žumpy, a to aj v rámci subžánru paródie. Prečo? Vážne netuším. Schrúmal som predvčerom 6 filmov z ich pera a fundamentálne rozdiely nevidím absolútne žiadne. Obsahové, samozrejme, áno, tie sú ale charakteristikou vlastne taktiež totožné. Môže byť dôvodom, že Scary Movie bol prvý, celý tento kolotoč začal a tento subžáner na ďalšie roky po sebe zadefinoval, preto sú mu prehrešky ospravedlňované a prehliadané, no a tie ostatné, správne považované za kopírky, teraz dostávají bídu, ako by povedali bratia Česi? Neviem. Snáď niekto vie a povie mi. Snáď x) (x) (2005) (2014) (28.7.2018) (13.12.2021) --- #1 Najviac ma fascinujú borci, čo tomuto dali 4-5 hviezd a v úvode spomenutým príkladom odpad a tituly najhorších filmov všetkých čias :D --- #2 Hviezdy reflektujú viac-menej skôr moje komplexnejšie pocity, z povrchného pohľadu by som kľudne pacol odpad aj tu. Rád si jeho sledovanie užívam, rozumiem a rešpektujem miesto tohto filmu v dejinách kinematografie, uznávam mu status legendy a pamätám silu, ktorú mal vo svojom čase na divákov a tiež o ňom cirkulovaného slova na začiatku milénia. Týmto bodom som len chcel povedať – nie som hejter. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia sa snažili, aby bol film po celý čas vtipný. Aj keď nebola práve žiadna parodujúca scéna, vždy som sa dokázal zasmiať. Hlavným aspektom je tá totálna jednoduchosť. Vtipy sú miestami blbé či trápne, ale veď o to ide. Toto nie je komédia, toto je paródia a tým pádom je aj humor trochu iný. Je bláznivejší a totálne uletený. Plno gagov, skoro bezduché rozhovory jednotlivých postav, ale stále sa je na čom zasmiať. Ak by sme film brali vážne(čo určite niektorý robia) tak by sme ho rovno mohli spláchnuť. Proste v klasickom filme by som niečo takéto nevydržal, ale ak to berieme tak ako máme, ako paródiu nemôže sa stať, že sa nezasmejem a namiesto toho len pokrútim hlavou. Tí čo sa nezasmejú a považujú tento film za odpad, nemajú v sebe ani kúsok humoru. Proste taký ľudia by namiesto kritizovania vôbec nemali pozerať takéto filmy. Napríklad ja, keby som to mal hodnotiť seriózne dám tomu nejakých 55%, ale keďže som taký istý blázon ako Wayansovi a žeriem všetky tie horory s kludným svedomím dám 80% aj napriek tomu, že už prešlo pár rôčkov čo som to videl prvý krát. Celá recenzia: TU ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejrůznější parodie zažívaly své zlaté období na přelomu 80-90 let, kdy filmy tipu Žhavé výstřely či Bláznivá střela pobláznili nejednu generaci a tak je tomu i dodnes. Proto si tvůrci usmysleli, že by nebylo od věci udělat si srandu nejen z akčních, válečných a dobrodružných filmů, ale této pocty by se mělo dostat i několika oblíbeným hororovým kouskům. Kdo v té době neznal Vřískot, Tajemství Loňského léta, Záhadu v Blair Witch či Šestý smysl? Stačilo k tomu humorně vložit i něco z Matrixu a úsměvné dílo bylo dokonáno. Teď jen aby se na to ještě někdo podíval a neusnul u toho nudou. Proto bylo potřeba vymyslet dostatečný počet hlášek, sexuálních – homosexuálních narážek, netradičních a místy trošku bizarních situací, přidat trochu zhulenosti a nechutností a výsledkem byl opravdu „Děsnej biják“. Osobně hodnotím tehle film za nejlepší z celé série. Je to jedna z nejlepších parodií na horory jaké jsem zatím viděl. Začátek je sice trošku slabší, ale potom se to už rozjede a o zábavu není nouze. Nejlepší na celém filmu je vrahovo repování a následný masakr:)) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tímto filmem začala vlna novodobých parodií. Objevil se nový, jiný styl. V této době je již sice provařený, ale přesto můžeme být rádi, že tohle vůbec vzniklo. Spousta scének tvářících jako by to bylo myšleno vážně, spousta scének tvářících se naprosto opačně. A mnoho dalšího humoru zde. Tento první díl je zřejmě nejlepší z celé série. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

VSechny dily Scary Movie nemuzu ani vystat, je to vrchol trapnosti az na tenhle prvni dil. SLo znat, ze tvurci nejsou uplne zkazeni a jeste vi, co muze divaka pobavit, ne ho pohorsit. Nektere scery jsou perfektne zparodovany, dost jsem jsem bavil a to si myslim, ze je hlavni u tohohle zanru :) 3/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (44)

  • Režisér Keenen Ivory Wayans si zde zahrál malou roli. Můžeme ho vidět v kině, když běží trailer ke smyšlenému filmu "Amistad 2". (Stocki)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 157 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 278 mil. (NIRO)
  • Cindy (Anna Faris) se koupe ve vaně a holí si nohy, obličej a jazyk. Když si však holí obličej, na chvíli přejede holítkem po vlasech, ze kterých se ale neodřízne ani vlásek. (chleba24)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama