Reklama

Reklama

Bakaláři 1997

(seriál)
Komedie / Krátkometrážní
Česko, 1997, 6 h 22 min (Minutáž: 13–35 min)

Hrají:

Marek Eben (průvodce), Sabina Laurinová, Jiří Langmajer, Pavel Trávníček, Lubomír Lipský st., Klára Jandová, Jan Hartl, Miroslava Pleštilová, Jaromír Dulava, Miroslav Vladyka, Jitka Smutná (více)
(další profese)

Epizody(20)

Recenze uživatele altaica k tomuto seriálu (2)

Poslední koncert (1997) (E09) 

Poslední společná jízda Titánů českého herectví. Plaché úsměvy na smutné tváři. Humoreska jak má být, krátká, svižná a vtipná. Každý občas šlápne do h*vna, ale jen skutečný mistr tím dokáže zastavit vlak a vyjít i s uříznutým hajzlem na noze a uříznutou ostudou. A obojí zvládne s noblesou. Neskutečné. A prázdné oči seniorů při “poslechu” pubertálního masakru hudby ukazují, že být hluchý nemusí být nutně handicap. ()

Dobrá zpráva (1997) (E17) 

Narvat do půl hodiny tolik hlášek a hereckého mistrovství a totálně odmaskovat myšlení staré nomenklaturní “struktury” to je na aplaus. Slyším ozvěny hurónského smíchu roku 1997, kdy jsme si říkali, že je to definitivně pryč a ať se třeba pos*erou, stejně jako v příběhu. Jenže já to viděl až dnes – únor 2012. Po 15ti letech zrudly kraje, zrudl Senát a po Narcisovi na Hradě Becher Bimbo. Ještě jedny volby a mají to komplet. Úsměv už ztuhnul, teď začne řídnout stolice. Všem. Všem, co tam zůstanou. Příště místo sametu snad raději šmirgl. ()

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama