Reklama

Reklama

Přichází Satan - Procitnutí

(TV film)
  • Česko Omen IV: Procitnutí (více)

Obsahy(1)

Damien Thorn je mrtvý, ale věštba o příchodu antikrista se znovuzrodila v podobě dívky jménem Delia, kterou adoptovali Gene a Karen Yorkovi. Když Karen zjistí, že se její dítě narodilo za zvláštních okolností, najme soukromého detektiva, aby našel Deliiny skutečné rodiče. Tím se rozeběhne série zvláštních nehod a Karen začne všechny podezřívat ze spiknutí proti ní. Nakonec se rozhodne zjistit o své dceři pravdu sama. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kombinované převyprávění prvního a druhého dílu nakonec dopadá lépe, než by se zdálo. Má to tu atmosféru, která mi chyběla u druhého a třetího dílu, možná až moc velké opisování z jedničky lze nakonec přeci jen přičíst k dobru, než kritizovat. Je to jednodušší, prostší a „levnější“, ale hlavně díky výborně zvolené Asii Vietra pro roli malé démonické Delii (je fakt zajímavé, jak je podobná Samu Neilovi, který v předchozím díle hrál jejího otce) a zajímavé Faye Grant v roli její adoptivní matky to má nějaký švih. Původní Omen žádné pokračování nepotřeboval, protože sám o sobě je takřka dokonalý a strašidelný, ale pokud se někdy k nějakému pokračování ještě vrátím, bude to asi jen toto. Na „obyčejný TV film“ mě to docela překvapilo. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Příběn začíná ,když mladý pár jde adoptovat dítě holku mimino. V klášteře kde proběhla adopce má jedna jeptiška hrozný výčitky ,že dítě žije , ale matka představená jí zbije a zemře. Mimino novou matku škrábne do tváře a ta je z toho rozhozená. Dítě pokřtí na Deria ,ale kněz co dělal obřad je stižen smrtí. Po letech se u dívky projevují sklony k násilí. Rovněž nemá kamarády a zčínají okolo ní umírat lidi. Máma začíná mít pochybnosti ,že je normální. Najem si vyšetřovatele ,aby zjistil něco o jejím původu. On vyhledá jeptišku ,která měla výčitky na začátku , stala se z ní šlapka(jak zajímavý osud) a pak zase náká kazatelka. Jak jinak ani oni neujdou pomstě. Mámě se narodí konečně dítě. Jenže zjištuje ,že dívka je ve skutečnosti Damienovou dcerou. Rozuzlení je zajímavé a děsivé. Místy to sice kopíruje první díl ,ale pak se to líp rozjede. Důstojné završení celé serie. ()

Reklama

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Dokonalejší prípad kópie prvého dielu ste ešte nevideli. V Omene IV je všetko ako v jedničke - otec politik, podozrievavá matka, všadeprítomné obrátené kríže, besné psy, diabolská vychovávateľka, prebratá hudba Jerryho Goldsmitha a... malý satan Delia. I keď v tomto prípade ženského pohlavia. Atmosféru samozrejme nečakajte, tá sa vytratila v treťom dieli. Tu vás bavia také scénky, ako mlátenie spolužiaka taškou na desiatu za podmazu Goldsmithových satanských chorálov, alebo rozbitie súkromného detektíva stavbárskou demoličnou guľou. Mňa tento film ale nijak neurazil a ani moc nenudil. Je to nastavovaná kaša, ale tá narozdiel od iných podobných výšplechtov príjemne odsýpa. A naviac je tu jedna geniálna scéna, ktorú som si po skončení púšťal niekoľko krát. Satanskí zombie koledníci spievajúci "Versus Christus, Ave Satani!" - to sa proste musí vidieť! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tohle už s Damienem nemá lautr nic společného, s výjimkou kopírování motivů. Televizně laciné zpracování postrádá atmosféru a nová inkarnace Satana je prostě jen průměrná holčička s potměšile pichlavýma očima, nesympatické děcko beze stopy démoničnosti, ať si k tomu temné chorály hřmí a burácí po libosti (což bohužel většinou nedělají). Napětí, strach nebo alespoň pouhá zvědavost, co bude následovat? Ani omylem, jen sterilní, bezpečná nuda pro matky před porodem, kardiaky a nervově labilní dítka, nic pro horrorové fajnšmekry. Zbytečné pokračování, které nemělo vzniknout ani v duté, pilinami vystlané lebzně scénáristy, natož zasvinit kilometry filmového pásu. 25% ()

oLí odpad!

všechny recenze uživatele

Áááááá.... Já to prostě nemohl dokoukat, nešlo to. Každý záběr kamery na onen nesympatický odpudivý obličej malého spratka mě dost silně týral. A když to mluvilo, musel jsem přepínat a rozdejchávat to na animal planet, kde běžel dokument rybičkách ( jistě způsobeno dabingem, ale ten se k tomu obličeji dokonale hodil ). Ta malá holka je fakt antikrist, nikdo jinej by mě nedokázal vydeptat tolik jako ona a být s ní sám v jedné místnosti půl hodiny, odrovnala by mě, přiznávám se dobrovolně. Bleaah. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama