Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antikrist v těle Damiena Thorna je nyní na vrcholu sil a poznání a dychtí po vládě nad světem. Jeho jedinými nepřáteli je sedm mnichů, kteří se zasvětili Damienovu zničení a kteří mají posvátné meče ukované pouze k tomuto účelu. Damien je po nečekané sebevraždě velvyslance jmenován do jeho funkce. Na recepci velvyslanectví se seznámí s novinářkou Kate Reynoldsovou a později i s jejím dvanáctiletým synem Petrem. Ty zcela ovládne Kate se stane jeho milenkou a Peter apoštolem, kterého využívá při systematickém vyvražďování novorozených chlapců věří totiž, že na zem přišel znovu Kristus, a chce se ho tak zbavit. Mniši Damiena pronásledují - zvítězí dobro, nebo zlo? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho zlého, aneb ukázka ryzího a bezostyšného scénáristického debilismu. Antikrist už je sedm let u moci (aniž by si toho někdo všiml) a produkuje ve velkém sójové boby. K tomu 'apokryfní kniha Hebron', konjunkce 'posvátné trojice hvězd v souhvězdí Kassiopeia', nevkusně hloupé scény s atentáty osnovanými partou senilních pitomců, Thornovy trapně teatrální modlitby a proslovy, vraždění neviňátek... nestvůrná slátanina. Kdyby se jednalo o nějaký videohorror tak neřeknu, ale velkofilmové třetí pokračování Omenu? Slabota. A jako koruna všemu účinkuje v hlavní roli asi ten nejhnusnější herec, kterého znám. Moje oblíbená scéna: Žádná. Jediné, co se mi na filmu líbí, jsou zříceniny opatství Fountains Abbey na konci, krásné místo (které jsem měl to štěstí navštívit) (a trestuhodně zprzněné tímhle filmovým potratem). ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dějově důstojné završení trilogie, i když je asi na místě otázka, zda vůbec byla trilogie třeba, jelikož jednoznačně kraluje první díl. Zpětně se to kecá, že by byla mnohem lepší dějová tečka hned v prvním dílu, no scénáristé se s dalšíma dvěma evidentně dost prali, z čehož taky vyplývá výsledná (ne)kvalita a taky ve všech dílech přítomná, vtipná relace na americkou politiku prezidentem konče. Sam Neill dělá co může, no dospělej Damien Thorn už prostě není to, co by divák očkával. 60% ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak a Damien je dospělý v podání Neilla, kterej se role zhostil výborně. Ale i když je tu výborná hudba od Goldsmithe i atmosféra která v předešlém díle chyběla, tak je to o dost slabší, třeba mordy jsou už totálně nezajímavé a celé je to takový plytký a občas zbytečně překombinovaný. Navíc je to zbytečně dlouhý plno scén bych zkrátil. A konec bylo celkem wtf. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Trochu lepší než Omen dvojka, (mrkni, co jsem psal o 1 a 2, ale samozřejmě jenom tehdy, pokud chceš a máš rád/a dobré komentáře..ehm.. nemohu Tě do ničeho nutit, že?... dělej jen to, co Ty chceš, jak by radil i třeba Szandor La Vey v jeho Satanské bibli... - no, to já jen, kdybys měl/a nutkání se trochu více angažovat, tak ať víš, kde se dočíst trochu skutečných "satanistických" žvástů pro veřejnost) ale to jen díky představiteli hlavní role. Jinak slabé. Tak, to by asi tak bylo.... o filmu.... vše. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Třetí "Omen" je pro mě zklamáním a nezachránil to ani jeden z mých oblíbených herců - Sam Neill. Film vzbuzuje spíše nudu než strach, Damien je akorát slizký kariérista a jeho postava ani tak neděsí, jako opruzuje. Jeho oponenti mi zcela vyletěli z paměti, souboj dobra se zlem mi byl tentokrát ukraden (no, svého psa jsem chtěla pojmenovat Damien, takže antikrist měl asi přece jen vyhrát:-)). Škoda, ráda bych viděla důstojnější završení výborného "Omen" a velmi slušného "Omen 2". 40% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení filmu probíhalo ve Velké Británii (Cornwall, Ripon, Hertfordshire, Northumberland, Yorkshire, Londýn) a v USA (Washington a Wisconsin) v květnu 1980. (GASTON73)

Reklama

Reklama