Reklama

Reklama

Ďábel v těle

  • USA The Devil Inside (více)
Trailer 1

Isabella (Fernanda Andrade) má trauma. Z její matky se před několika lety tři lidé pokusili v amatérských podmínkách vymést ďábla a ona (nebo zlá bytost v ní) je brutálně připravila o život. Jako mimořádně těžký případ byla ze Spojených států převezena do psychiatrické léčebny v Římě, kde od té doby živoří v neustálém utlumení sedativy. Isabella se rozhodne vyřešit tragickou kapitolu v rodinné historii a v doprovodu kameramana se za matkou vydá, aby zjistila, co se tehdy doopravdy stalo. První setkání po letech ale její trauma ještě víc prohloubí. Matka je očividně nepříčetná a nepoznává ji, a proto se Isabella rozhodne proniknout do tajů exorcismu, aby ji a také sebe zachránila. Seznámí se se dvěma knězi, kteří navštěvují přednášky na vatikánské církevní škole, jež se tomuto temnému oboru věnuje. Ti se jí rozhodnou pomoci a díky tomu se ocitnou v předpokoji míst, kde se dějí věci tak kruté, že se jim lidský mozek zdráhá uvěřit. Oni dostanou šanci vyzkoušet si je na vlastní kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (255)

lobo87 

všechny recenze uživatele

Exorcistická klasika, ktorá sa nijako nevymyká žánru, neinovuje a kvalitou výrazne zaostáva za perlami svojho žánru. Niečo podobné, ako vľaňajší Rituál, ktorý mal aspoň Hopkinsa... 50% ()

ali-n 

všechny recenze uživatele

A prečo nie! Myslím, že je to vydarený mix exorcizmu a found footage, ktorý sa síce miestami prílišne vykecáva, zato však samotná akcia dosť poteší. Mimo pivničnej "zápletky", či v tomto prípade skôr rozpletky je MOJE NAJ scéna s krstom. Táto minútka má fakt extra silu okamihu. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání, amatérský pohled kamery s výpadky na autentičnosti nedodají, nesmyslné dialogy, nudní herci a celkově nepovedený scénář a režie nezachrání ani pár zajímavých záběrů, celé se to vleče ve zmateném tempu, kde není ani napětí, ani strach, ani očekávání či lekačky, je to jen čekání na to, až tahle nepovedeniny skončí. Bohužel amatérismus to posadil na úroveň Céčkových hororů bez nápadu i bez spádu či napětí. Hodnocení: 20 % ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Ne úplně zavrženíhodná vymítačská záležitost, která zaujme "dokumentární" kamerou a formou. Jinak vlastně standardní exorcisticko-mysteriózní horor, který sice vyloženě nenadchne, ale ani zdaleka neurazí. Ďábel v těle mi přijde jako taková zlatá střední cesta mezi bezduchými krvavými orgiemi a hraním si na umělecké horory. Ve své podstatě je to inteligentní mysteriózní thriller s tíživou atmosférou vymítání ďábla, která děsí a zároveň přitahuje naši zvědavost a pozornost. Celé to u mě shodil samotný závěr, který byl sice "neočekávaný", ale hlavně to byl spíš nezávěr. Bohužel. Jako podkres bych použil nějakou psychedelicky depresivnější muziku. Obsazení OK. Celý film jsem se klonil ke čtyřem hvězdám, ale to nevyvrcholení to srazilo na tři. ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Stokrát omletá kaša tentokrát dokumentárnym štýlom s ručnou kamerou. Posobivých momentov nie je veľa, vačšinu času sa len rozpráva a rozpráva. Dve hviezdy nedávam preto, lebo to nie je originálne a prínosné, ale preto lebo to nedosahuje kvalít svojich kolegov, príliš veľa sa tu rozpráva o veciach ktoré sú už známe, a príbeh je prakticky nulový. ()

jkpj22 

všechny recenze uživatele

Prakticky bez napětí, pár světlých míst, ale převládají místa hluchá. Bez hlubší myšlenky. Výhodou je krátká stopáž. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Keď sa niekto rozhodne natočiť ďalší film proti cirkvi. Ale pozerať sa na to dá, je to celkom zručne odkopírovaný nápad od tvorcov Blair Witchskej čarodejnice a Paranormal Activity. A scénky s exorcizmom sú celkom precízne a dobre fungujúce. Ale ako už to bolo spomenuté, dej sa nikam neposúva a to finále nemá v sebe žiadne emócie. A samozrejme aby som nezabudol, hlavné postavy sú totálni idioti...Také to bubu strašenie v štýle dokumentu, ktorý má vydesiť hlavne tých, ktorí uveria tomu, že ide o skutočnú udalosť. ()

bezprezdivky 

všechny recenze uživatele

Horor podle mého gusta, rozhodně mu více sluší velké plátno, než domácí kino. Je to jeden z těch filmů sestříhaných z "nalezeného materiálu", ale podle mého tvoří špičku tohoto subžánru. Minimálně proto, že účast kamery je (až na malé výjimky) logická a očekávatelná, a zároveň ale ruční kamera poskytuje tolik obrazu, kolik má, když třesení je omezeno na minimum. Rovněž oceňuji neamerický konec. ()

Meggie3 odpad!

všechny recenze uživatele

Film natočený rádoby hrozně reálně a skutečně, ale bylo to nějaké umělé, hrané. Ten film byl natočený jenom kvůli tomu, aby děsil. Což je u exorcismu podstatně snadné, protože samotný obřad budí hrůzu. Ale nemůžu si pomoct prostě to bylo primitivní a jednoznačné. Vymítání ve sklepě za pochybného světla s kamerou v ruce... Návštěva matky v ústavu s jejím "nepřítomným" pohledem a jejíma blábolama... Možná se mýlím, ale to už tady přece bylo. Také mi nesedělo, že by kněží byli tak svolní s Isabellou řešit exorcismus a dokonce ji vzít s sebou na samotné vymítání a ještě k tomu s kamerou. No, toto dílo mě jednoduše zklamalo. ()

escaf 

všechny recenze uživatele

Neustále mi vadila trasúca sa kamera, korá síce patrí k found foottage, ale v tomto prípade ma znervózňovala. Ak by to aj mal byť ,,nájdený,, dokument, tak nastrihané by to bolo úplne špatne. Herecké prejavy hlavných hrdinov mi prišli nepresvedčivé, až na Mariu Rossi z ktorej šiel strach. Len škoda že nedostala viac priestoru. Asi jeden z najneočakávanejších ukončení filmu aký mohol byť. Určite sa z tohto dalo vyťažiť viac než nejaké to lezenie po stene a hádzanie ľuďí o stenu. Nebyť zamerania sa na americký trh tak je to určite skoro celé v taliančine s titulkami, čo by tomu určite leľmi pomohlo. Škoda že sa nedozvieme čo je ,,konetkac,,...pokial to však neplánujú urobiť v štýle Paranormal acivity a spätne ,,dokončiť,, príbeh. ()

Rodriguess 

všechny recenze uživatele

Velmi pekne spravene i ked momentalne je tychto tipov filmu vela , keby prisiel na trh pred paranormal activity tak by to bolo velmi dobre. Len uz je asi tento zaner opozerany ale ja mam rad tieto filmy. ()

certiskon odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím že víc jak odpad si nezaslouží, ne jen že námět byl použit už v několika předešlých hororech na tuto tématiku a nebylo v něm nic originálního, ale celkově děj byl nudný a nezaujalo mě v něm absolutně nic. Velké zklamání... ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Nemozem povedat, ze by ku dnesnemu dnu nebolo natocenych pomerne dost filmov o roznych druhoch exorcizmu, ale tato snimka, dla mojho nazoru, zo zabehnuteho zanru predsa len vybocuje. Velmi dobre a presvedcive herecke vykony, "amaterska" kamera dodava celkovemu vyzneniu doveryhodnejsi raz, atmosfera je dusna ako tropicka horucava a zaver rozhodne prekvapivy. Okrem toho, film sa zbytocne netiahne, naopak -- ubehne ako voda a clovek by toho azda zniesol i viac. Fajn pracicka, som milo prekvapeny. 80%. ()

MiniRecenze 

všechny recenze uživatele

Na začátku tohoto hororové snímku se Vás opět budou pokoušet "opít rohlíkem".Film je zakázaný ve Vatikánu,jsou to autentické záběry, atd. ,atd. prostě samé "blá blá".Samozřejmě,že má film na konci titulky,kde se ukáže celý štáb i s herci.No a co se týká filmu ,tak taky žádná sláva.Připravte se na to,že se zde hodně povídá a když už dojde na nějakou "akci" tak naším hrdinům "vypovídají" kamery službu.Je to škoda,protože film má nachystanou pěknou atmosféru.Docela mě zklamal i konec. Pokud "uvěříte",že jde o skutečné záběry,tak Vás film bude bavit.Pokud neuvěříte,potom se na film podíváte jednou a už nikdy víc. ()

Venceslao90 

všechny recenze uživatele

Další z řady found footage hororů, které jsou v poslední době dost v módě. Ďábel v těle je ale jako představitel tohoto subžánru dost zbytečný, protože nepřináší vůbec nic nového. Jediné co je na filmu zajímavé jsou vymýtací scény, ale těch je jen pár a mezi nimi jsou dlouhé prodlevy o ničem. ()

wick 

všechny recenze uživatele

Ani horor ani mysteriózní, ale slátanina natočená nějakými amatéry roztřesenou kamerou. 1 bod za kátkou stopáž. ()

aannemer odpad!

všechny recenze uživatele

V půlce jsem tuhle debilitu nemilosrdně vypnul. Epileptická kamera, rozostřené detaily, hraní si na reportérskou autenticitu a dialogy o prdu - zkrátka vše, co na moderním filmařství "miluju". Odpad!!! ()

Reklama

Reklama