Reklama

Reklama

Půjčovna masa

(seriál)
  • USA Altered Carbon
Trailer 1
USA, (2018–2020), 15 h 36 min (Minutáž: 43–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hrají:

Martha Higareda, Joel Kinnaman, James Purefoy, Stephanie Cleough, Ato Essandoh, Byron Mann, Andre Tricoteux, Matt Frewer, Renée Elise Goldsberry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Po 250 letech strávených v hibernaci je oživený vězeň, který si může vydobýt svobodu jediným způsobem: musí zjistit, kdo je vrah. (Netflix)

Recenze uživatele Martrix k tomuto seriálu (9)

Z minulosti (2018) (S01E01) 

Představte si to nejlepší ztvárnění světů budoucnosti, které jste viděli v posledním Total recall, Blade runnerovi a klidně i Valeriánovi, nebo Pátém elementu. A do tohoto světa vložte uhrančivou postavu Kovacze, superelitního žoldáka, teroristu, nebo možná jen bojovníka za jiné uspořádání společnosti, který je postaven před velmi nepříjemnou volbu. Joel Kinnaman je neuvěřitelný a díky němu a parádnímu scénáři, tady máme jednu z nejcharismatičtějších sci-fi postav poslední dekády. Netflix překvapil...tohle je opravdu Áčkový seriál, plný kvalitních triků, s parádním scénářem a neokoukanými herci, kteří si svoje odvádí na výbornou. Snad se podaří udržet nastavenou laťku dál. ()

Padlý anděl (2018) (S01E02) 

Takto do detailu a bohatě pojmuté sci-fi, tady ještě asi nebylo. Je to místy cyberpunk, občas noir, ale po celou dobu je vše konzistentní a i když se napohled nic neděje, víte, že je před vámi spousta zatáček, za nimiž bude nejedno překvapení. Smekám před Netflixem. Sci-fi seriál pro fajnšmekry...určitě ne pro popcornáře a Strekisty ()

Síla zla (2018) (S01E04) 

Jestliže byl předchozí díl plný nahoty a ukázal dekadenci metů, nesmrtelných a unuděných lidí, tak čtvrtý díl byl o nasílí, mučení, trošce filozofování a humoru. Co do intenzity, to byla velká smršť obrazů, která se na vás valí tak nekompromisně, že nemáte důvod, ani čas pátrat po logických chybách, nebo predikovat další vývoj. Navíc se ke vší té vizuální a scénáristické parádě, naplno přidala i skvělá hudba. Jednoduše WOW! ()

Nepravý muž (2018) (S01E05) 

Vše se zamotává, objevují se souvislosti s jinými vraždami a navíc...vše se stává osobní, protože umírají další lidé. Objevuje se Duch a útočí na to jediné, co Kovacsovi není jedno. Bude to stačit, aby v něm povstal Velvyslanec v plné síle? Budou se dít věci. ()

Nora Inu (2018) (S01E07) 

Díl plný flashbacků, který osvětlí jak se stal Kovacs Vyslancem, i jak se dostal k protektorům. Také se dozvíme, co se stalo s jeho sestrou. Výrazně se zpomalilo tempo a Ortegová trochu chybí. I když to nebylo nezajímavé, nechal bych Kovacsovu minulost zahalenou v temnotě. Ale chápu, že pro vývoj dalšího děje, to nejspíš bylo nutné. ()

V osidlech noci (2018) (S01E08) 

Bancroft se najednou nezdá být zas takový hajzl. Vcelku razantní otočka ve vývoji děje a jak už bývá pravidlem, i v tomto díle je parádní scéna, která doposud nikde k vidění nebyla. Nahatý klony v akci...mazec. Čím dál víc si užívám, že je téměř nemožné předvídat, co se bude dít dál. ()

Běsnění v nebi (2018) (S01E09) 

Přestože se dozvíme jak to bylo s vraždou Bancrofta a vlastně se dozvíme i motivy Takovi mrchosestry, je tento díl trochu neuspokojivý. Zůstalo jen málo nevyjasněného a nebýt konce, který je předzvěstí relativně odhadnutelného vývoje děje, mohlo jít o zakončení řady. I když se tolik událo a vysvětlilo, je to podle mě jeden z nejslabších dílů. ()

Zabijáci (2018) (S01E10) 

Poslední díl objasnil úplně všechno, tzn. dozvíme se kdo stojí za útokem na Lizzy, jak které postavy nakonec dopadly a kam asi budou směřovat ti, kteří vše přežili. Řada je ukončena naprosto čistě a pokud bude nějaká další, tak to nejspíš bude v jiném městě, na jiné planetě... . Celkový dojem ze seriálu velmi dobrý, kvalita nijak zvlášť nekolísala...jsem spokojený a vděčný, že se někdo pustil do originálního sci-fi příběhu. ()

Zjevení dámy (2020) (S02E01) 

Na jednu stranu je moc fajn vrátit se do toho carbonovského světa, na stranu druhou...už to není takové zjevení, jako první řada. Mackie sice není tak tragický, jak jsem si myslel, ale svému předchůdci nesahá jeho charisma i herectví ani po kotníky. Je jen ploše přinasranej. Ale to by se dalo překousnot...zatím mi chybí nějaká solidnější zápletka; kdyby nebylo první řady, nejspíš by mě tato epizoda nedokázala na další sledování navnadit. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

30.07.2018

V čerstvě oznámené druhé řadě kyberpunkové sci-fi Altered Carbon od Netflixu se v hlavní roli vojáka Takeshiho Kovacse nově objeví herec Anthony Mackie (Captain America: Občanská válka, Detroit). Ten… (více)

Netflix a hvězda bojových umění

Netflix a hvězda bojových umění

01.07.2018

Netflix si objednal akční sci-fi seriál Wu Assassins s hvězdou bojové série Zátah Iko Uwaisem. Scénář k novince napíše John Wirth (Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Falling Skies), o režii první… (více)

Barbar Conan míří do televize

Barbar Conan míří do televize

06.02.2018

Amazon dal před pár měsíci najevo, že si hodlá sehnat vlastní Hru o trůny. Krokem číslo jedna byl nákup televizních práv na Pána prstenů, z čehož se má ukuchtit prequel slavné filmové trilogie. Krok… (více)

Reklama

Reklama