Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 3
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Diskuze

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

Spousta z vás si stěžuje na to, že byly položeny otázky bez odpovědí. Já to naopak uvítal, motivuje mě to těšit se na další epizody, protože jsem si jist, že ty klíčové věci tvůrci vysvětlí. I předchozí trikogie v prvních epizodách nabízely řadu nezodpovězených otázek. To k tomu patří, je potřeba to brát jako celek, jako jednu trilogii, a jelikož jsme po prvnín dílu, tak máme před sebou ještě dvě třetiny vysvětlování...

Sloth26

Sloth26 (hodnocení, recenze)

Jedno o tomhle filmu vím přesně. A to že horší než jednička rozhodně nebude.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Baron Noktur

Baron Noktur (hodnocení, recenze)

Tá Červenáková "recenzia" je skutočný "skvost". Tých, ktorí na filme našli chyby, nazýva zmrdami a zároveň sa z nich smeje, lebo nedokážu film ohodnotiť ako skutoční fanboyovia.... To sa mi len snáď sníva. :)

Sloth26

Sloth26 (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Údajně to má být reference na to má být reference na verbování černošských dětí v Africe. Čemuž bych věřil, protože Star Wars jsou v pár případech referencemi na skutečný věci. 

majkl44

majkl44 (hodnocení, recenze)

SPOILER....Omlouvám se, jestli jste to tu už řešili, ale je tu toho moc, tak se zeptám... Jak si vysvětlujete rozchození R2-D2?

na příspěvěk reagoval karel001

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Fordzy

Tolik z pohledu toho kdo byl v kině... :D

Takže všichni ostatní jsou taky černoši? O_o

To už trochu z tou rovnoprávností nějak přeháněj ne? :DDD

Klidně ti ho vezmu... a slízám si ho sám v koutě na bobku. :P

na příspěvěk reagoval Sloth26

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Jestly je Rey klon, tak doslova vyskočím z okna.To je jako kdyby jsi chlapečkovi sebral lízatko.:D

Myslím, že přímo bylo řečeno, že je Finn klon a mluvili o tom, že znovu začaly využívat klony a říkali mu FN-2187.A ne náhodou je to stejné číslo jako měla cela ve které drželi Princeznu Leiu v E4.:D

Kylo Ren má přeci mistra, je jím Nejvyšší vůdce Snoke.To on všemu vládne a ještě říkal, že musí dokončit Kylův výcvik.

na příspěvěk reagoval Prometheus69, GigaPudding

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Fordzy

Nemusí být jeho dcera oficiálně... stejně jako byli Klony vytvořeny z krve jednoho vojáka... 

Může být též Rey jen jeden z klonů v řadě... Ti co poskytli klony republice... tedy jejich tvůrci, zničeni nebyli. 

Též nemůže z určitosti říci jak tento druh dokáže žít dlouho... a jestli ve své technologii klonování za tu dobu nějak ještě nepokročily. 

ani bych se nedivil kdyby se v budoucnosti objevily takové speciály jako třeba v ResidentEvil:A

Jinak, Finn.. nebude klon... ano, něco se pokazilo... no možná to že je ČERNOCH? :)

Je to Rekrut.,.. už jsme to tu kdysi probírali. O jeho nedůležitosti jsem už spekuloval dávno takže mě to ani moc nepřekvapilo, jestli někdo čekal že ten vyvolený? :) jinak to že jsou cvičeni z kontaktníma zbraněma .. Pochybuji že ho kdy někdo učil bojovat z mečem, natož z LightSaberem. :) Jako že základní zbraně budou spíš tyče. Kendo v základním výcviku zahrnuté nebylo. Ale dobrý, to je jen detajl.. který moc netrápí. 

 

Jinak, zatím nejlepší komentář tady... super to číst. Díky.. 

I tak se na to začátečnic-tví půjdu podívat... V Kyla jsem nevěřil už od začátku, ale to neznamená že bojuje špatně... 

Ostatně, je to začátečník bez svého mistra... v podstatě sirotek. 

Učí se svou moc teprve používat... ale, něco v něm asi bude, když používá ten velký meč... 

možná i proto je tak nesoustředěný, větší síla potřebuje obvykle mnohem větší koncentraci. 

 

Spíš by mě zajímalo.. jak ten SPRATEK  dal dohromady všechnu tu sebranku z celé širé galaxie a vytvořil z ní nové ještě fašističtější inpérium. :DDD

na příspěvěk reagoval Fordzy

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Na pár hodin si odskočím do práce a tolik komentů tady :D

Pár věcí vysvětlím.

Rey je na 99% Lukova dcera a má velké vnímání Síly.Nejspíš byla v dětství vycvičená Lukem, který ji musel z neznámých důvodů opustit.Sama si to už nepamatuje, proto nemůže uvěřit, že Luke opravdu existuje.Ale když je v nebezpečí, tak si instinktivně vzpomene a využije Sílu.Proto se dokázala osvobodit z pout a bojovat s Kylo Renem.Je to hlavní hrdinka a určitě se z ní v budoucnu stane Jedi.A miluju jí :)

 

Kylo Ren je vnitřně rozervaný a posedlý se vyrovnat Darth Vaderovi a sám si uvědomuje, že je ošklivý a slabý, tak si to kompenzuje maskou a velký mečem.Tím jak je nevyrovnaný, tak se při souboji s Rey a Finnem nedokáže pořádně soustředit a je to ještě začátečník, proto s ním dokáže bojovat i Finn.O jeho minulosti zatím nic nevíme a určitě v budoucnu se o něm dozvíme víc.Takže jeho hodnocení bych si nechal na později a určitě bych o něm netvrdil, že je špatný záporák.Když ani nemusí být v budoucnu záporákem.

 

Finn mě mile překvapil a jsem rád, že není hlavní hrdina.Pozice sidekicka mu sluší víc.Je to klon a nejpíš zmetkový.U klonů se potlačují emoce a u Finna se to nějak pokazilo, takže proto zběhnul.Ve scéně kde bojuje jedním s vojáků, který má nějakou tyč, tak se dozvídáme, že vojáci mají nějaký výcvik s kontaktní zbraní.Proto Finn dokáže bojovat s Kylo Renem a stejně je vidět, že má velkou dávku štěstí a Kylo Ren se pořádně nesoustředí a Finna podcenuje.Do budoucna bych od něj nečekal žádné velké věci a nemyslím si , že se z něj stane Jedi.

 

Celkově se E7 více zaměřuje na osobní příběhy postav, než na hlavní události a spoustu věcí se dozvídáme jen v náznacích.Stačí jen víc sledovat, přemýšlet a chtít se v tom štourat a většina událostí se dá dobře domyslet a můžeme o tom dál diskutovat.E7 ve mě znovu nastartovala touhu se zajímat o každý detail z SW universa a diskutovat o tom.

Musíme E7 brát jako zakončení jedné velké legendy a zároven skok do nové éry SW universa.Myslím že, se E7 nedá hodnoti samostatně, až pokračování ukáže pravé kvality E7.

na příspěvěk reagoval Prometheus69, kamigava

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Hees

Takový křehule bývají většinou nejtemperamentnější... :)

Třeba Milla.J .. taky nemá zrovna čím šťouchat... a šťouchá to už pár let vcelku docela dobře. :D

Henk123

Henk123 (hodnocení, recenze)

To se mi nelíbí. Kdyby byl velký, jakože třeba 2x, tak ok, ale tohle je drzost. SPOILER: docela zajímavé jak vyjebali s nedotknutelnou republikou :/

na příspěvěk reagoval GigaPudding

Qantas

Qantas (hodnocení, recenze)

Neskutocny   filmovy  zazitok    zvuku   filmu   3d efektu    po  dlhych   rokoch , jednoducho pekne  pokracovanie ,  mlady maju  troska  smolu    nechapu     vela  co  je  kto- postavy a podobne   ...jednoznacne   IMAX   bratislava    zvuk  100%   vtiahne  vas   imax  do  filmu   ako  ziadne ine  kino , este  pozriem  slovensky  dabing    2D

 (hodnocení, recenze)

ne teď vážne..na netu ujsou informace že ta jeho velikost je skutečně taková jako v hologramu..psalo se o jeho velikosti už dávno...

na příspěvěk reagoval Henk123

 (hodnocení, recenze)

Apollyon09

no možná je zveličenej..ale moment moment něco tady nesedí..jeho piha ohdaluje že má skutečně jeden metr 40 cm..no jaké zklamání....

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

V projekcii môže byť každý aký chce. Možno nakoniec vysvitne že to bol Yodov zlá brácha...

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama