Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení - Série 3

(série)
Česko, 2022, 13 h 14 min (Minutáž: 53–70 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Juraj Loj, Filip Blažek, Petr Stach, Barbora Bočková, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Lucie Štěpánková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Základní tým 1. oddělení se znovu pouští do práce. Všichni jsou o šest let starší. A v jejich oboru se mnohé proměnilo. Pachatelé jsou sebevědomější, odolnější. Moderní technologie proměňují chování společnosti. Facebook, WhatsApp, Instagram, YouTube, nástup internetové kriminality… Policie je teď spíše jako firma. Manažerský titul MBA je víc než kriminalistická praxe. Porady po Skypu, elektronické knihy jízd, excelové tabulky na vše. Staré se potkává s novým. I ke známým vyšetřovatelům se připojují nové postavy, jejich charaktery se vyvíjejí, vznikají nové vztahy a animozity. (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Si nepamatuju, že by nám k něčemu v poslední době chyběla hlava." Třetí série je vynikající. Všechny případy sice nejsou špičkový, ale ty vztahy na pracovišti naprosto přesně ukazujou, kam policii dovedl nástup kindermanagementu - k totálnímu rozložení. Zkušení odcházejí a e-blbečci s titulama se tváří, že ještě mají komu velet. V tomto směru musím skutečně ocenit skvělou vedoucí plk. JUDr. Radku Drápovou, MBA, která nemá vůbec nic společnýho s bývalou Marešovou nadřízenou plk. JUDr. Radkou Drexlerovou, MBA. Ta podoba je skutečně náhodná a jedna z nich by se měla rychle vrátit jako sestřička do nemocnice, aby se totální destabilizaci policie podařilo zabránit. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na české poměry určitě výjimečná práce a v konkurenci světa a nejrůznějších TV a platforem je třetí řada díky práci s atmosférou, hudbou a herci teda hodně vysoko. Mrzí mě od první série jen ty až příliš prosté a jednoduše schematické archetypálně zlé postavy, se kterými je jednání až příliš jako s blbými, kteří neslyší, nevidí. Jinak fakt dobrá práce nejen na české poměry. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. série je nejlepší z celé řady Případů 1. oddělení. Dlouho tady takový seriál nebyl. A to fakt hodně dlouho. Jednotlivé díly jsou z kriminalistického hlediska dokonale zpracovány, velkou zásluhu na tom určitě má Josef Mareš, který měl k případům velmi blízko, neboť jich většinu sám vyšetřoval. Perfektně se do příběhů prolínají i osobní vztahy mezi kolegy na pracovišti, což z toho dělá vytříbenou charakterovou mozaiku a každým dílem jejich peripetie gradují. Fakt mě to bavilo sledovat a musím říci, že tak dobře zahraný a uvěřitelně přirozený postavy jsem dlouho na televizní obrazovce neviděl. Zbytečný někoho jmenovat, všichni svoje role stvořili k dokonalosti. Mezi záplavou kriminálních seriálů na různých televizních stanicích nemají Případy 1. oddělení sebemenší konkurenci. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série zrála jako víno. Začátek vlažný, ale potom se to parádně rozjelo. Každý díl, kde se více ukazoval Plíšek a Korejs, byl živější. Případy byly vybrány opravdu výživné díky panu Marešovi. Poslední díl byl  výborný, skvělé zakončení i s kolotočem kolem policejní ředitelky a Korejse. Celkově velká spokojenost, ale po sečtení hodnocení jednotlivých dílů mi vyšlo 4,3, takže musím dát 3. sérii poctivě ****. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak trilogie je již definitivně uzavřena. Taková škoda...Podle mě se žádný jiný projekt od České televize nemůže chlubit lepšími čísly sledovanosti a hlavně oblíbenosti. Za těch 8 let totiž všichni zúčastnění přirostli nám mnohým divákům k srdci.  Ohledně třetí série jsem slyšel mírnější kritiku na nové členy týmu (Juraj Loj a Barbora Bočková). Ale víte vy co? Tu novou krev potřeboval seriál jako sůl (s přihlédnutím k tomu, že se během jednotlivých vyšetřování začal klást daleko větší důraz na používání modernějších technologií). Jinak všechny epizody zase nadprůměrné, některé přímo lahůdkové (Taxivrah a Tramvaj asi vede, ale i závěrečné epizody nabraly slušné grády). Seriál vyzdvihl do těch nejvyšší pater i příchod postavy Drábové do ředitelského čela Prvního oddělení. Ta tam dokázala v druhé polovině slušně rozčeřit vody na všech frontách! Potěšila i menší účast Polívky na pár případech a skvělé cameo v jednom díle (takový menší crossover :D). Plus mě potěšil fakt, že se třetí série daleko více zaměřuje na ústřední postavy a dramatické linky mezi nimi. Tak propracovaný a realisticky podaný krimi seriál tady asi dlouho nebude. Tak uvidíme, co přinesou další projekty Mareše. On je totiž garancí té nejvyšší kvality. Za mě dávám 9/10 P.S. Korejs a jeho cesta k vykoupení překvapily. Zejména tím šokujícím koncem ()

Galerie (282)

Zajímavosti (72)

  • Některé detaily v chování ředitelky Drábové byly podle scenáristy Josefa Mareše inspirovány tím, co ho štvalo na jeho nadřízené, kvůli níž nakonec od policie odešel. Například to, že místo osobních schůzek s podřízenými vedla pouze videokonference, a když se jí někdo zeptal na něco nepříjemného, hovor ukončila. O 1. oddělení měla pronést větu: „Připadá mi, že jsem přišla někam do středověku,“ kterou v seriálu Drábová (Lucie Štěpánková) také řekne. (melica)
  • Pachatel Jan Holman zastřelil v únoru 2014 kvůli penězům cestující v pražské tramvaji číslo 17. Za loupežnou vraždu byl odsouzen k 17 letům vězení. (sator)
  • Skutečný případ se stal v roce 2012, pachatelem byl šedesátiletý Václav Valtera, mechanik z Prahy. Byl odsouzen ke 14 letům vězení. (sator)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama