Reklama

Reklama

Hledání

(seriál)
  • USA Looking
Trailer 3
USA, (2014–2015), 8 h 28 min (Minutáž: 26–33 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Zbrusu nový komediální seriál z produkce HBO se točí kolem tří kamarádů třicátníků ze San Francisca, kteří objevují vzrušující a někdy až ohromující možnosti dostupné nové generaci homosexuálů. Seriál Hledání nabízí nezkreslený pohled do zákulisí životů a milostných vztahů tří blízkých přátel, gayů v současném San Franciscu. Přátelství je sice spojuje, každý z nich se však nachází v odlišné životní fázi. Patrik je devětadvacetiletý vývojář počítačových her, který se znovu pokouší najít partnera poté, co se jeho bývalý zasnoubil. Jednatřicetiletý ambiciózní umělec Augustín se rozhoduje mezi dosavadním monogamním stylem života a sdílením společné domácnosti se svým přítelem. Nejstarším členem partičky je devětatřicetiletý číšník Dom, který vykonává své povolání už hezkou řádku let, čelí střednímu věku a jeho profesní i milostné představy zůstávají stále nenaplněny. Příběhy této trojice se dramaticky proplétají a odvíjejí v době, která homosexuálům poskytuje spoustu příležitostí a práv, v níž se každý z členů pokouší najít svůj kousek štěstí a lásky. Důležitým prvkem seriálu je mix společenské pokrokovosti, nevyzpytatelnosti a sexuální otevřenosti v sanfranciské oblasti Bay Area s reálnými místy, ve kterých hlavní postavy žijí. V Hledání se seznámíme také s Domovou spolubydlící Doris, Augustínovým přítelem Frankem, Patrikovým spolupracovníkem Owenem a s objekty milostného zájmu Kevinem, Lynnem a Richiem.

Seriál z originální produkce HBO Hledání se vrací s deseti zbrusu novými díly, jež nabízejí nezkreslený pohled na zkušenosti tří blízkých přátel, Patricka, Agustína a Doma, kteří žijí a milují v současném San Franciscu. V průběhu druhé řady najde Patrick v profesním i milostném životě to, co hledal. Záhy si však uvědomí, že to vlastně doopravdy není to, co potřebuje. Se svým šéfem Kevinem, který má stále stejného partnera, rozjede Patrick zběsilou aférku a při tom se pokouší zjistit, jestli můžou s Richiem zůstat přáteli. Agustín, který se od konce předchozí řady zmítá v porozchodové krizi, se rozhodne pověsit své umělecké ambice na hřebík a snaží se navázat přátelství s HIV pozitivním "medvědem" jménem Eddie. Dom nepřestává snít o otevření vlastní restaurace, přičemž přichází řada úspěchů i proher co se týče financí i jeho vztahu s Lynnem. Seriál i nadále zkoumá hledání štěstí a důvěrného vztahu ve věku, kdy možnosti a práva gayů nemají obdoby, na pozadí progresivní, sexuálně otevřené kultury San Francisca. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

2x04 spoilers

 

Čím dál lepší. Herecky i scenáristicky. Pořád chci ale věřit, že momentální pesimistická nálada (podpořená dokonalými výkony představitelů Patricka, Kevina, Doma i Lynna) bude mít v závěru druhý sezóny přece jen happyend, jakkoli to teď vypadá přesně naopak. 

na příspěvěk reagoval Mr.Ripley

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Buzna se pochlapit nemuze, to je prosste proti zakaldnimu buznimu teoremu, ze se chvoaji jako zeny.

na příspěvěk reagoval fatebriders

Příspěvek byl smazán administrátorem.

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Myslim, ze tolerovat homosexulitu neni normlani ani prirozene, ale moderni to asi bude :DDD ale to je jak vime pouze docasna vec. Uz aby se zase homosexualita trestala. 

fatebriders

fatebriders (hodnocení, recenze)

duckman

Když si to nelíbí a je Ti to proti srsti, tak se na to přece nedívej, náhodou jsem na to narazil a je to fajn, super atmosféra. Pokud tvé komentáře znamenají to,že si léčíš komplexy,tak pohodě. Koukni na jiné filmy, či seriály a potom se soustřeď na svůj coming out.. :D

Bukk

Bukk (hodnocení, recenze)

Haunting! A vždycky když začne hrát hudba v závěrečných scénách a pak najedou titulky, tak až do poslední možný sekundy doufám, že tohle přece už nemůže být konec. A ten smysl pro detail! A taky jsem možná až way to excited na big beara a více rozvinutou jeho story.

na příspěvěk reagoval duckman

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

Díl od dílu lepší. Tam, kde první série skončila (tedy v příjemně náladové atmosféře uvěřitelných vztahů), tam první dvě epizody z dvojky jdou ještě dál a k úžasným hercům přidává něco víc. Epizody, které režíruje sám Haigh zkrátka umí hypnotizovat, rozesmívat i dojímat. Jen tak dál. 

Uživatel duckman smazal svůj příspěvek.

Uživatel duckman smazal svůj příspěvek.

Disk

Disk (hodnocení, recenze)

Pár novinek o druhé sérii:


-Season 2 starts filming in September.
-Season 2 will be 10 episodes.
-There will be "a lot more interplay between the 3 [leading men]."
-"There's definitely going to be more Dom and Doris."

MORE: http://itsh.bo/1ubIA53

Disk

Disk (hodnocení, recenze)

Druhá série oficiálně potvrzena a stopáž jednotlivých dílů bude o 15 minut delší. Yes!

spygirl

spygirl (hodnocení, recenze)

Disk: Ten článek psal Daniel Storch.

 

Nesrovnávám, jen je mi prostě tak celkově sympatičtější partička z QAF. :-)

Disk

Disk (hodnocení, recenze)

Btw. srovnávat Looking s Queer As Folk je nesmyslné. Ty seriály mají společné jen to, že hlavními hrdiny jsou homosexuálové. Looking má mnohem více nadhledu a navíc už nemusí řešit takové věco jako coming out apod. Queer As Folk měl před čtrnácti (!) lety mnohem těžší pozici.

Disk

Disk (hodnocení, recenze)

spygirl

Jestli to psala Mirka Spáčilová, tak ta těžko může vědět, že existuje něco jako Queer As Folk. :)

spygirl

spygirl (hodnocení, recenze)

V jednom nejmenovaném programu vyšel článek s titulkem: "První seriál přímo o gayích".  A co Queer as Folk??? Asi napíšu do redakce... :-) Jinak QAF pro mě stále na prvním místě, Looking je dobrý seriál, ale něco tomu chybí (konkrétněji - Brian :D ).

na příspěvěk reagoval Disk

Disk

Disk (hodnocení, recenze)

Po první polovině jsem spokojený. Jonathan Groff a Russell Tovey to neskutečným způsobem táhnou nahoru. :)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

..Lucas..

..Lucas.. (hodnocení, recenze)

První díl celkem fajn, vypadá to, že po pár dílech si zvyknete na všechny postavy a budete se těšit na další díly :) Jonathan Groff je zatím nejlepší :)

Disk

Disk (hodnocení, recenze)

Od nového queer seriálu z produkce HBO si slibuji hodně. Nemůžu se dočkat. :)

Reklama

Reklama