Reklama

Reklama

Generální manažer týmu amerického fotbalu se musí rozhodnout, jak naložit s možností prvního výběru při draftu, do kterého zbývá zhruba 13 hodin. Manažer Sonny Weaver má před sebou nejdůležitější den nadcházející sezóny. Den draftu. Tým Cleveland Browns má právo první volby, to znamená, že si může z mladých hráčů, kteří jsou k dispozici, vybírat jako první. Nejžhavějším kandidátem je Bo Callahan, vítěz Heismanovy trofeje. Sonny se musí rozhodnout, zda ho vezme a co je kvůli tomu ochoten obětovat. Zároveň se nedávno dozvěděl, že jeho přítelkyně Ali čeká dítě. Fanoušci Clevelandu jsou velmi nadšeni z toho, že by za jejich tým mohl nastoupit právě Callahan, jenže Sonnymu se na něm pořád něco nezdá. Večer začíná draft, který vysílá celostátní televize a tým Browns má deset minut na svou první volbu... (TV Nova)

(více)

Videa (52)

Trailer

Recenze (253)

castor 

všechny recenze uživatele

Udělat to správné rozhodnutí. Potěšit majitele, kolegy, trenéra, fanoušky, hráče, sebe. Zmar loňské sezony nechtějí opakovat. Důležitá je budoucnost i úkol přivézt nějaké velké jméno. Jedno je přichystané na zlatém podnose, jenže agent s tváří Kevina Costnera má leccos za lubem i na zeleném papírku, který od rána nosí v kapse. A je fajn ho slabé dvě hodiny sledovat. Na Evropana zdaleka nedolehne ono opojení americkými národními sporty, jakými jsou za oceánem baseball nebo právě americký fotbal, kdy lidé na potkání sypou z rukávu statistiky a soutěží, kdo vlastně dal v pětasedmdesátém v rozhodujícím zápase sezony homerun nebo touchdown. Tahle vysoká sportovní zákulisní politika ale i tak nenudí, Draft Day příjemně plyne, nevnímáme potřebu nějaké syrovosti nebo zásadních veletočů, stačí výborní herci (Garner, Costner, Langella, Burstyn) a vybroušené dialogy. Reitman chytá druhý dech. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Kevin se nám pomalinku polehounku zase vrací tam kam by měl a mohl patřit. Příjemné sportovní drama o tom jak se to všechno dá během jednoho dne zvrtat a zachránit.... asi to není určeno pro všechny diváky. Nevím zda fanoušci tohoto sportu spíše pískají nebo jásají radostí. Je to takové to mumlání o tom proč jo a proč ne... něco jako Moneyball... sice tak nějak úplně nevíte o čem to tam kecají, ale ve finále jste stejně tak nějak napjatí a držíte palce.. a ačkoli to ve finiši nějak dopadne a někdo někoho má, nebo nemá, tak je to konec dobrý a veselý. Je to takové dosti žánrové. Nevím zda to budu koukat znova, asi ne.... ale špatné to tedy není. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Nenosím hodinky, protože vždy vím, že je teď a teď je tehdy, kdy bych to měl udělat.“ (Steve Mariucci, bývalý kouč NFL) Následující komentář obsahuje steroidy…, pardon, spoilery. Dokud jsem pohlížel za oponu soutěže v násilí přerušovaném schůzemi a generální manažer Kev se zuby nehty bránil semletí mlýnskými kameny ostatních generálních manažerů, hráčů, jejich agentů, majitelů, trenérů, fanouškovské obce a ducha otce, byl jsem nadšen. Po schůzkách s partnerkou v papíráku centrály Cleveland Browns a mamince s urnou v podpaží to nadšení začalo pozvolna vyprchávat. A pak přišel Velký draft a zlom v mém náhledu. Kev všechny převezl jak Andy Dufresne ředitele shawshankského nápravného zařízení a zakládajíc si na morálním kreditu vybíraných hráčů sáhne po tom, co mu sám volá, že potřebuje peníze pro tělesný vývoj svých synovců sirotků a přitom má mobil a hodinky, které by jim zaplatily hodiny gymnastiky až do jejich plnoletosti. Pak se majitel vrátí z newyorkského draftu zpět do Clevelandu teleportačním zařízením ze Star Treku, všichni si zařvou nadšením jak na konci filmů Rona Howarda, poobjímají se, řeknou si, co jsme si, to jsme si a GM ještě doladí partnersko-rodinné vztahy. Chápu pojem Americký sen, ale taky jsem realista s jistou představou o vztazích v tomhle prostředí a tohle Reitman mírně přepísk. Jo, kdyby majitel Kevina z principu vylil a matka až do rána čekala na tréninkovém hřišti na skotskou poemu dle poslední vůle, byl bych shovívavější.. Zase na druhou stranu, mohlo to vyvrcholit i tak, že při únorovém Superbowlu by se zranil Clevelandu quarterback, Kevin by to za něj vzal, po druhé čtvrtině odrodil v šatně vlastního syna a v poslední minutě zařídil čtyřicetiyardovým hodem vítězný touchdown. Na to už Reitman asi neměl koule.. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jako fanousek NHL, kazdy rok intenzivne prozivam deni kolem draftu a pokud jen trochu muzu, prosedim noc na netu a samotny vyber sleduji. Ten z NFL asi bude temer totozny a tak jsem nemel problem se ve filmu hned zorientovat. Pro evropskeho divaka, ktery neholduje zadnemu americkemu profesionalnimu sportu muze film cinit problem. I kdyz jsem tusil koho si Cleveland vybere, tak me to bavilo. Je ovsem pravda, ze moc nechapu, proc se Seattle zbavoval prvni pozice..? Zajimavy je i fakt, ze je na CSFD film lepe ohodnoceny nez na IMDB, kde logicky hodnoti spousta divaku ze zamori, kterym je NFL daleko blizsi... Mozna maji zasadni otazku jako ja:-)! Film je natoceny dobre, Costner je dobry herec, jen hraje ve spatnych filmech, coz ovsem neplati pro Draft day. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Americký fotbal považuji za mutanta mezi ragby a UPC, ale respektuji, že je to americký národní sport. Tento film stejně není až tak o sportu samotném, jako spíš o jeho zákulisí. Manažer Sonny bojuje v nejkrizovější části roku-době draftu-"výběru" nových hráčů z univerzitních týmů do první ligy, se svými ambicemi, svou matkou, přítelkyní, trenérem, majitelem týmu... . Reitman ukazuje práci klubového manažera tak, že máte sto chutí si nějaký ten tým koupit a jít do toho taky. Poslední půlhodina filmu je velmi dynamická a zajímavá a nenaruší ji ani ty občasné klišoidní zvratky, které tam scénárista propašoval. Costner hrál úsporně, nic na Oscara, ale svoje si odvedl, takže jaký je důvod proč neplácnout 4*? Protože jakkoliv je to dobře natočené, tak je to po obsahové stránce další nablýskaná, ale dutá američárna. A dutým filmům dávám vyšší hodnocení velmi výjimečně. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu se objeví hned několik skutečných hráčů NFL, a to linebacker New York Jets Demario Davis, offensive tackle New York Giants James Brewer, wide receiver New York Giants Ramses Barden, punter Cincinnati Bengals Zoltan Mesko, running back Houstonu Texans Arian Foster a wide receiver New York Jets Stephen Hill. Kromě hráčů se ve filmu objeví i další osobnosti NFL, například bývalý trenér Oakland Raiders a současný analitik stanice ESPN Joe Gruden nebo bývalý hráč New York Giants a současný analitik stanice NFL Network Mike Mayock. (Punisher)
  • Filmování probíhalo na Manhattanu v New Yorku a v aquaparku Wildwater Kingdom v ohioském městě Aurora. (reich)
  • Vedľa mnohých v tom čase ešte hrajúcich hráčov sa vo filme objavili aj tri veľké legendy amerického futbalu – člen Siene slávy runningback / fullback Jim Brown (víťaz NFL 1964 s Cleveland Browns, podľa ankety časopisu Sporting News nejlepší hráč v histórii tohoto športu a podľa ankety serveru ESPN druhý najlepší americký športovec 20. st.) + avizovaní budúci členovia Siene slávy cornerback Deion Sanders (víťaz SuperBowlu 1994 so San Francisco 49´ers a 1995 s Dallas Cowboys) a linebacker Ray Lewis (víťaz SuperBowlu 2000 a 2012 s Baltimore Ravens). (marlon)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno