Reklama

Reklama

John Oliver: Co týden dal a vzal

(pořad)
  • USA Last Week Tonight with John Oliver
Trailer 3
Komedie / Talk-show
USA, (2014–2024), 162 h 54 min (Minutáž: 22–45 min)

Tvůrci:

John Oliver

Kamera:

Russell Swanson

Hudba:

Bob Golden

Účinkují:

John Oliver (moderátor), David Kaye, Chen Drachman, Stephen Hawking, George R.R. Martin, Steve Buscemi, Ashley Blankenship, Patrick Stewart (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(310)

Obsahy(1)

Jedna z nejzábavnějších a nejpříjemnějších osobností americké televizní scény za poslední roky - muž, jehož působení v The Daily Show s Jonem Stewartem v roce 2013 získalo chválu kritiků, diváků i Stewarta samotného - John Oliver přichází na HBO se zcela novou talk show. Aktuální pohled na týden v novinkách, politice a aktuálních událostech - v tomto půlhodinovém pořadu bude mít John Oliver unikátní platformu, aby nabídl své osobité stanovisko a výrazný hlas k jakékoliv sociální, politické či existenciální záležitosti, které čelí Amerika a celý svět. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (117)

Inferio 

všechny recenze uživatele

100 % - být Američan, tak dám 110 %, občas se holt najdou témata, která nejsou pro Evropany úplně nejzajímavější. Nicméně to nic nemění na tom, že John Oliver je podle mě absolutně to nejlepší, co se dá v televizi kdekoli na světě najít. Nejde jen o to, že se u toho směju víc, než u jakéhokoliv komediálního seriálu. Tvůrci pořadu se snaží zvedat ta nejpalčivější témata a HBO jim povoluje i ta, která by na většině ostatních televizí asi neprošla. Prostě naprosto ideální forma k distribuci důležitých problémů do povědomí širší veřejnosti. Týden začínající pondělím bez Olivera si zkrátka už moc nedokážu představit. ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Jednoduše skvělé, a chytré. Show, která se nebojí se věnovat pozornost opravdu vážným tématům s nadhledem, jak je to jen možné. Můj obdiv za dramaturgii, díky které je každé téma opravdu velmi vhodně i na malém prostoru představeno a vyargumentováno, i provedení, Oliverovo frázování jsem si po prvním díle zamiloval. Jen tak dále! ()

Reklama

papilon395 

všechny recenze uživatele

Nevím o jiném pořadu tohoto typu z produkce zahraniční televize, který by se nabízel s českými titulky tuzemského divákovi. Není to klasická talk show, spíš stand up, který má několik rovin. Na vážno John Oliver rozebírá některé z ožehavých témat americké současnosti. Vtipně glosuje události uplynulých dní v USA i ve světě. A mezi bloky baví vybranými ukázkami jiných televizních komentátorů. Hodně výživné a zábavné zpravodajství s vlastním názorem. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Brit John Oliver a jeho tým "nastavují zrcadla" (nejen) Americe. Neděli co neděli se ve své půlhodince (jedno velké téma na cca 15-20 minut, k tomu přehled událostí ze světa a nějaké to menší téma) nezastaví před ničím/nikým a tepou horem spodem do témat, kterým se ostatní (sice nejen v zámoří, ale především v zámoří) vyhýbají jako čert kříži či když již o nich informují, tak z poněkud jiného úhlu pohledu. A nikdy ani náznakem tak trefně, vyargumentovaně a vtipně. Ano, bez HBO (či možná ještě Comedy Central) v zádech by takováto investigativní (ehm, ehm) žurnalistika (ano, šašek je tu novinářem a svou prací dělá z novinářů šašky) vzniknout snad ani nemohla. Tvůrci tohoto pořadu totiž umí vysvětlit kontroverzní témata blbuvzdorným (ale nikdy blbým či diváka podceňujícím) způsobem, který funguje jako osvěta a přitom nepůsobí jako mentorování. A jakoby toto samo o sobě nestačilo, tak jim navíc nikdy není nic svaté a neodpustí si tedy větší než malou dávku inteligentní satiry, černého nekorektního humoru a neustálého „zlehčování“ ožehavých témat (aniž by se však ztrácela informační hodnota). Prostě učebnicová ukázka infotainmentu. Samozřejmě to celé stojí čistě na Oliverovi, který kdyby byl jen o pomyslný chlup méně sympatický či vtipný, tak se to rázem rozsype jak domeček z karet. Jenže Oliver je VELMI vtipný sympaťák (tedy až na ty jeho pavoučí prsty) a výsledkem tak je ta vůbec nejvyšší dívčí publicistické opinion show (vše stojí a padá na názorech Oliverova týmu, které bez výjimky stojí za vyslechnutí, ať již s nimi souhlasíte či ne); nic více a nic méně. ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Já... já to nechápu. Nestává se mi to tak často, proto se divím. Jakto, sakra?! (ouvej, zapomněl jsem se podívat do POMOva slovníčku naučného, zda to není moc ošklivý termit) ... Především díky počáteční zvědavosti se mi podařilo dokoukat několik epizod téhle zoufale nevtipné šaškárny, a z každé jsem se cítil jen o fous míň vyčerpán, než z rozdováděného Mareše obmotaného stylovým kašmírem, co se na Primě urputně snaží parodovat Jimmyho Fallona. John Oliver mi přijde zhruba stejně zábavný, jako jeho gastro-jmenovec při míchání Casear salátu, a i přes veškerou minimální snahu se mi nedaří přijít na to, proč ostatním ne. Chápu, že s nerdovskými brýlemi je ten obšlehlý model "satirických" TV zpráv, co už asi 150 let běží pravidelně v SNL, o něco schůdnější i pro středoproudé masy, které do sebe s radostí nechají násilně natlačit veškerý zaručeně "osvětový" blaf, pokud se při tom zvyšuje hlas, mává rukama a bujaře pleská do kolen z publika, ale tohle prostě není vtipný, zatraceně (ha, snad nekonfliktní ekvivalent). Ne a ne a NE! 2* ()

Galerie (139)

Zajímavosti (2)

  • John Oliver podle většiny fanoušků pořadu vypadá jako papoušek. V jednom díle na to dokonce naráží v reakci na komentáře diváků a sám jej posléze napodobuje. Po této epizodě začali fanoušci moderátora také přezdívat "papoušek". (P. J. D.)
  • Úvodní znělka pořadu je začátkem písně "Go" americké powerpopové skupiny Valley Lodge. (mikiqex)

Související novinky

Emmy 2022 opět v režii HBO

Emmy 2022 opět v režii HBO

13.09.2022

Zatímco v loňském roce ceny Emmy ovládl zcela Netflix, letošní 74. ročník kabelovka HBO mocně vrátila úder. Díky jasným vítězstvím seriálů Boj o moc a Bílý lotos toho zkrátka na streamovacího giganta… (více)

Netflix ovládl seriálové Emmy 2021

Netflix ovládl seriálové Emmy 2021

20.09.2021

Netflix všude, kam se jen rozhlédneš. Tak zhruba tak nějak to letos vypadalo na předávání slavnostních cen Emmy 2021. Oproti loňskému komornímu přenosu bez živé účasti publika se letošní ročník… (více)

Reklama

Reklama