Reklama

Reklama

John Oliver: Co týden dal a vzal

(pořad)
  • USA Last Week Tonight with John Oliver
Trailer 2
Komedie / Talk-show
USA, (2014–2024), 162 h 54 min (Minutáž: 22–45 min)

Tvůrci:

John Oliver

Kamera:

Russell Swanson

Hudba:

Bob Golden

Účinkují:

John Oliver (moderátor), David Kaye, Chen Drachman, Stephen Hawking, George R.R. Martin, Steve Buscemi, Ashley Blankenship, Patrick Stewart (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(310)

Obsahy(1)

Jedna z nejzábavnějších a nejpříjemnějších osobností americké televizní scény za poslední roky - muž, jehož působení v The Daily Show s Jonem Stewartem v roce 2013 získalo chválu kritiků, diváků i Stewarta samotného - John Oliver přichází na HBO se zcela novou talk show. Aktuální pohled na týden v novinkách, politice a aktuálních událostech - v tomto půlhodinovém pořadu bude mít John Oliver unikátní platformu, aby nabídl své osobité stanovisko a výrazný hlas k jakékoliv sociální, politické či existenciální záležitosti, které čelí Amerika a celý svět. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (117)

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Nejen při výběru výběr témat prokazuje John Oliver velký cit a často vrhá světlo na různé problémy, jimž se jinak moc publicity nedostává, protože se třeba první pohled nezdají tolik palčivé. Tedy dokud netýkají vás konkrétně, pak totiž pocítíte brutální sílu mnoha amerických absurdit na vlastní kůži (nedělám si iluze, že jinde by se toho nedalo taky hodně najít). Tím spíš, že Last Week Tonight hodnotím hodně vysoko, nechci opomíjet jeho nedostatky. Ne vždycky Oliverovy vtipy zasáhnou cíl, osobně mi třeba running joke se vzpurností vůči mateřské společnosti AT&T připadal vtipný jen napoprvé, pak už spíš trapný, a některá jeho gesta jsou jen okázalá, ale už ne vtipná, třeba když se nechal zasypat rozinkami v rámci metafory s Trumpem a Hillary Clinton. Horší bývají případy, jako když se Oliver navážel do Chasing Amy od Kevina Smithe za něco, proti čemu se ten film ve skutečnosti vymezuje. Což znamená, že ani Oliver ani scenárista zodpovědný za tento vtip Chasing Amy buď neviděli nebo nepochopili. A pokud je Oliver takhle mimo tady, vrhá to nepříjemný stín pochybnosti na jeho výroky o věcech, ve kterých nemám až takový přehled… Ve valné většině případů ale John Oliver a jeho tým v jejich noční show odvádí výbornou práci, jak při výběru témat, tak při pořádné porci poctivé novinařiny, jež jejich zpracování obnáší. A úctu si zaslouží i za zarputilost, s níž neuhnou ani v segmentech, u nichž předem vědí, že naštvou někoho mocného a budou znamenat nemalé výdaje za právníky. Last Week Tonight pod rouškou prvoplánového i důmyslného humoru rozebírá důležité otázky a u toho stíhá na diváka soustavně dělat dojem nečekanými kousky, jako když vydá vlastní knihu, na vlastním absurdním příkladu prakticky ilustruje zneužitelné mezery v legislativě nebo si střihne velkolepé muzikálové číslo. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Nulova originalita a John Oliver ma zhruba 1% komedialniho talentu Jona Stewarta (nevypipana sprosta slova humor sama o sobe nedelaji), ale ano, urcity investigativni prinos se tomu uprit neda. Pro me ale Oliver i tak navzdy zustane ve stinu sveho mentora, nejgenialnejsiho politickeho satirika moderni doby. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Vážná témata s vtipem a sarkasmem. Překvapivě zábavná sit-down comedy probírající Ameriku zase z trochu jiného úhlu, se štiplavou sebereflexí a přitom laskavě. John Oliver kombinuje přístup evropského liberála a americkou šou a ono to kupodivu k sobě sedne. Jen někdy je toho řevu a přehánění až moc. Edit. Po sérii dílů věnovaných kopání do Trumpa jsem to vzdal. Kritika politiků je nutná, ale čím dál křečovitější a čím dál méně vtipnou křížovou výpravu sledovat nehodlám. ()

Inferio 

všechny recenze uživatele

100 % - být Američan, tak dám 110 %, občas se holt najdou témata, která nejsou pro Evropany úplně nejzajímavější. Nicméně to nic nemění na tom, že John Oliver je podle mě absolutně to nejlepší, co se dá v televizi kdekoli na světě najít. Nejde jen o to, že se u toho směju víc, než u jakéhokoliv komediálního seriálu. Tvůrci pořadu se snaží zvedat ta nejpalčivější témata a HBO jim povoluje i ta, která by na většině ostatních televizí asi neprošla. Prostě naprosto ideální forma k distribuci důležitých problémů do povědomí širší veřejnosti. Týden začínající pondělím bez Olivera si zkrátka už moc nedokážu představit. ()

Toyotomi 

všechny recenze uživatele

Tohle je u mě numero uno na seznamu oblíbených pořadů. Jedna z nejlepších věcí tady je, že John a jeho scenáristický tým umí vysvětlit nějaký problém, který se například týká čistě jen USA a o kterém našinec v životě neslyšel a to takovým způsobem, že mu porozumím a dokážu se zasmát vtipům k tématu. Samozřejmě, geniální herecké schopnosti a entuziasmus průvodce pořadem Johna Olivera jsou divácky velmi přitažlivé a díky nim má celá show neuvěřitelnou energii. Já osobně Last Week Tonight with John Oliver za nejlepší žurnalistický pořad, což je trošku paradoxní, protože sám John několikrát řekl, že je to koncipované jako entertainment. Tak to berme jako "žurnalistický entertainment pořad" - člověk se zasměje a poučí - což je super. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (2)

  • John Oliver podle většiny fanoušků pořadu vypadá jako papoušek. V jednom díle na to dokonce naráží v reakci na komentáře diváků a sám jej posléze napodobuje. Po této epizodě začali fanoušci moderátora také přezdívat "papoušek". (P. J. D.)
  • Úvodní znělka pořadu je začátkem písně "Go" americké powerpopové skupiny Valley Lodge. (mikiqex)

Související novinky

Emmy 2022 opět v režii HBO

Emmy 2022 opět v režii HBO

13.09.2022

Zatímco v loňském roce ceny Emmy ovládl zcela Netflix, letošní 74. ročník kabelovka HBO mocně vrátila úder. Díky jasným vítězstvím seriálů Boj o moc a Bílý lotos toho zkrátka na streamovacího giganta… (více)

Netflix ovládl seriálové Emmy 2021

Netflix ovládl seriálové Emmy 2021

20.09.2021

Netflix všude, kam se jen rozhlédneš. Tak zhruba tak nějak to letos vypadalo na předávání slavnostních cen Emmy 2021. Oproti loňskému komornímu přenosu bez živé účasti publika se letošní ročník… (více)

Reklama

Reklama