Reklama

Reklama

Lovci stínů: Nástroje smrti

(seriál)
  • USA Shadowhunters: The Mortal Instruments (více)
Trailer 4
USA, (2016–2019), 38 h 34 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

Ed Decter

Předloha:

Cassandra Clare (kniha)

Hrají:

Katherine McNamara, Dominic Sherwood, Emeraude Toubia, Harry Shum Jr., Alan Van Sprang, Curtis Morgan, David Castro, Jon Cor, Kaitlyn Leeb, Vanessa Matsui (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(55)

Život typické náctileté holky Clary Fray se převrátí naruby, když zjistí, že je součástí rasy lovců démonů s andělskou krví. (Netflix)

Videa (13)

Trailer 4

Recenze (91)

TeraBum 

všechny recenze uživatele

1. řada je opravdu hodně béčková, co si budeme povídat, ale už kolem 4. dílu se seriál začíná nacházet. Když jsem si právě ten 4. díl pouštěla kvůli jednomu gifu co jsem viděla na tumblr, neměla jsem tušení, že si tenhle seriál tak zamiluju. A jelikož na druhou řadu vyměnili trikovou společnost a herci si ujasnili, co mají hrát, Shadowhunters se velmi rychle přesunulo z kolonky "guilty pleasure" do kolonky "pleasure". Všech 6 (!) hlavních postav je zajímavých, probíraná témata úspěšně vytvářejí paralelu s reálným světem a jsou zvládnutá téměř bezchybně, navíc potenciál tohohle fantasy světa je veliký. A mohutná odezva fanoušků po náhlém zrušení je něco, co jsem v životě nezažila. Tenhle seriál na to opravdu nevypadá, ale zaslouží si mnohem víc - jak lepší hodnocení, tak alespoň 4. řadu na důstojné ukončení. Fuck Freeform, bro. ()

Falconica odpad!

všechny recenze uživatele

Heleďte, ty knížky nebyly dokonalý. Hlavní hrdinka typická Mary Sue, objekt její vášně tak trochu kokot, každou chvíli nějakej ten nesmysl ve stylu "ochránim tě tim, že ti budu 10 let lhát" a podobně. Bylo to pro pubertální holky, ale svým způsobem to bylo zábavný. Ale tenhle seriál? Tak to je fakt třešinka. S knížkama to má minimum společnýho, spisovatelce neumožnili jakejkoliv vliv na seriál a použili to jako politicky korektní propagandu míru a tolerance ke všem rasám a sexuálním orientacím. (Podotýkám, že v předloze je daný universum plný předsudků, v seriálu se najednou dozvídám, že každej každýho respektuje, prostě na zvracení). Herecký výkony jsou tak mizerný, že i u nás na larpech najdete lepší herce, dialogy uplná katastrofa, příběh změněnej tak brutálně, že si pod sebou vykopali obří jámu plnou plot holes. Prostě příšerný. Z docela roztomilejch knížek pro pubertální holky je hrozně stupidní nástroj onanie pro progresivní feministky a extremní jedince z řad LGBT, který se rozplývaj nad tim, jak tam nechybí zastoupení žádné sexuální orientace. Ani nevim, jak jsem mohla vydržet tolik dílů, asi zase proto, že si to pouštim jako podklad při mechanický práci.... ()

Reklama

katka74 

všechny recenze uživatele

Na první 3 díly jsem jen nevěřícně koukala a kroutila hlavou. Asi jsem nikdy a nikde neviděla horší herečku, než představitelku hlavní hrdinky v tomto seriálu. Jace jako postava není šťastně napsaný, v podstatě jen tajně miluje a souží se láskou ke Clary (nechápu, proč??). Nejlepší postava Magnus, jejich lovestory s Alecem byla jediným důvodem ke sledování dalšího dílu. Simon asi nejlepší výkon ze všech mladých a krásných, ze starší generace byl hodně fajn Luke. Dokoukala jsem z povinnosti, když už jsem se do toho dala, přeci to nevzdám. ()

cheonsacz 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha patří k jedněm z mých oblíbených děl. Je originální a od ostatních se hodně liší a musím říct, že film se mi fakt líbil takže jsem byla zklamaná, že měl tak malý úspěch a dalších dílů už jsme se nedočkali. Proto jsem byla i dost nesvá z chystaného seriálu. Opravdu nerada hodnotím po pilotním díle, zvlášť u seriálu se s každou novou epizodou může moje hodnocení úplně změnit. První díl se mi ale zatím docela líbil, přesto si celkové hodnocení ještě rozmyslím po odvysílání první sezóny. Osobně mi víc byly sympatické postavy z filmu, ale je to asi spíš o zvyku, protože jsem film viděla dřív než seriál. Jediná Clary je mi taková nejvíc sympatická a musím uznat, že Simon se snad povedl ještě víc než ve filmu :D Ostatním co seriál ještě neviděli nebo nečetli knížky (knížky doporučuji víc) nenechte se odradit slabým hodnocením a komentáři - proboha však dnes je 9.2.16 a seriál zatím odvysílal pouze první čtyři díly (dnes shodou okolností vysílají pátý) a lidi už to tu hodnotí jako odpad a odsuzují. Seriál není pro každého - proto taky nechápu proč na seriál koukají lidé pro které ten seriál očividně určený není jenom aby si poté nahonili svá ega hnusnými komentáři a špatným hodnocením aniž by seriálu dali šanci... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tuctový ničím výnimočný teen emo/homo seriál, ktorý naväzuje na kinoprepadák Mortal Instruments. Radšej by som si bol dal ďalšiu časť či dve z pôvodného filmu, ako tento seroš. Dopozerané len kvôli záujmu o príbeh ako taký, inak nič moc ála Magicians, ktorý tiež lákali na ďaleko lepší seriálový zárez, akým sa nakoniec stali. ()

Galerie (1 091)

Zajímavosti (9)

  • Nephilim jsou bytosti poprvé popsané v hebrejské (židovské) Bibli, kde se o nich mluví především v knihách „Genesis“ a „Numeri“. Oproti lidem se vyznačují velkou výškou a fyzickou silou. Obvykle jsou považováni za potomky padlých andělů a lidských žen. Samotné slovo nephilim lze přeložit jako „obři“. (vojtaruzek)
  • Divák si může všimnout rozdílné barvy očí Jace Waylanda (Dominic Sherwood), hercovy oči mají rozdílnou barvu i ve skutečnosti, tento efekt se nazývá heterochromie. (Clowers)
  • Při schůzce Jace (Dominic Sherwood), Clary (Katherine McNamara) a Jonathana (Luke Baines) je v pozadí několikrát vidět česká vlajka. Epizoda se navíc zčásti odehrává v Praze v podsvěťanském klubu Kostěný lustr (originálně chybně „Kostí lustr“), do kterého Clary, Jonathan a Jace zavítali i v knize „Město ztracených duší“. V samotné Praze se nicméně nenatáčelo, jako kulisa zde posloužila Paříž a počítačové projekce. (veverrka11)

Reklama

Reklama