Reklama

Reklama

Proč? 13x proto

(seriál)
  • USA 13 Reasons Why
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2020), 47 h 32 min (Minutáž: 49–99 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro, Alisha Boe, Brandon Flynn, Justin Prentice, Miles Heizer, Ross Butler, Devin Druid, Amy Hargreaves (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(49)

Tajemství. Lži. Pomsta. Na Liberty High mají všichni co skrývat… A pravda už má brzo vyjít na světlo. (Netflix)

Recenze uživatele honajz2 k tomuto seriálu (5)

Série 1 (2017) (S01) 

Dal jsem první čtyři díly celé, zbytek tak nějak přeskákal a pak jenom závěrečnou epizodu si pustil celou. Nutno uznat, že cílovku to zaujmout evidentně dokázalo a to byl účel. Trochu to zaujalo i mě, jelikož i teď si pořád pamatuji jména některých postav, ale žádná mě nezaujala tak, abych kvůli ní koukal na celý seriál. Každopádně ten konec je po filmařské stránce udělaný dobře a silně. Jenže to celé má nablblý děj s přehnaným a někdy i debilním chováním postav, třeba drtivá většina důvodů, kvůli kterým se Hannah zabila (a konečně už vím i jak, emaři se u toho asi budou řezat blahem), je naprosto stupidní a normální člověk by se kvůli nim nezabil ani náhodou. Navíc mi z toho seriálu vychází jako kráva, když jedním z důvodů bylo SPOILER "trošku jsem blbla s kamarádkou Courtney, ukázalo se, že je lesba, líbaly jsme se a protože to její stalker vyfotil a ta fotka unikla, už se mnou nechce mluvit - hm, je to tvoje vina, Courtney, kvůli tobě jsem se taky zabila KONEC SPOILERU... Sorry, ale ta holka byla dement, ať si tvrdí kdo chce co chce. Ona to ve finále je jenom moralitka o tom, abychom na sebe všichni byli hodní, naslouchali si navzájem, všichni se všema se kamarádili... Prostě myšlenka úplně mimo realitu, ale tak jestli puberťákům něco dá a budou se jí aspoň částečně řídit, tak chvála Bohu. Zajímavý je, že ačkoli jsem cílovka, i tak mě to bůhvíjak zaujmout nedokázalo. A už vůbec nechápu, proč to má další série, když by to bohatě vystačilo na jednu. Takhle bude další série jenom o tom, jestli zavřou školu, jestli hlavního viníka nějak potrestají a jestli jedna nejmenovaná postava zdechne. A pro mě osobně to byla jediná aspoň trochu charismatická, takže jestli zkape, neměl bych už vůbec žádný důvod to sledovat. Navíc to jediné, co mě zajímalo, už vím, takže u té 1.série nadobro skončím tak jako tak. 3* ()

První kazeta, první strana (2017) (S01E01) 

Tak pilot u mě dopadl průměrně, třeba se to časem zvedne, odsuzovat to zatím nebudu. Jsou to povedené scény, ale pak jsou tu taky tu nudné a celkově mě zajímá kam se to vyvine, ale trochu se obávám, že o nic zajímavého nepůjde - a děsím se toho právě kvůli počtu sérií. Je to takové hodně pro teenagery, asi proto to má takový úspěch, ale třeba si to nakonec zamiluji. Uvidím v dalším díle. 3* ()

První kazeta, druhá strana (2017) (S01E02) 

Byly chvíle, kdy mi to přišlo lepší než pilot, ale celkový dojem mám z téhle epizody úplně stejný. Asi se musím smířit s tím, že 13 Reasons Why je vlastně taková detektivka pro teenagery, kde se skoro nic nevyšetřuje a místo toho se řeší středoškolské vztahy. A sem tam je tam nějaký lehce trapný teen humor. V tomhle případě to svůj účel plní asi dobře, jenže já blbec od toho čekal víc, toho se mi nedostává a asi ani nedostane. Takže teď je otázka, jak dlouho mě takhle ten seriál bude bavit, ale vzhledem k tomu, že mi většina postav leze na nervy a začíná mi být fuk, proč se ta holka zabila (a navíc jsem se zatím ani nedozvěděl jak), obávám se, že víc jak 5 epizod nedám. Ale třeba se ještě stane zázrak, uvidím. 3* ()

Druhá kazeta, první strana (2017) (S01E03) 

Pro mě zatím asi nejlepší epizoda, protože už mě ty postavy začínají konečně aspoň trochu zajímat a jedna má i nějaké charisma. A konečně to má i nějakou atmosféru. Každopádně to taky vypadá dost hloupě, protože jestli se holka zhroutila kvůli takové chujovině, tak je to celé na smích. Sice mě kupodivu pořád zajímá, co z toho vypadne, ale asi to bude blbost. Nebo taky ne, uvidím, třeba už příští díl mě dostatečně odradí od toho sledovat dál... 3* ()

Druhá kazeta, druhá strana (2017) (S01E04) 

Na jednu stranu mě furt zajímá, co z toho vypadne a kam to vyvrcholí. Jenže na tu druhou je to stále blbější, Hannah je mi stále víc nesympatická a navíc se to tak strašně naivně snaží předat velké myšlenky o tom, jak můžeme jen slovy někomu dost ublížit a jak se máme všichni mít rádi, protože jinak to povede ke katastrofě atd... Já nevím, asi rovnou kouknu na poslední díl 1.série a podle toho si pak udělám nějaký obrázek, protože i když se mi minulá epizoda dokonce trochu líbila, tahle je poměrně nudná a nezajímavá. Ale svůj účel ten seriál pořád plní celkem obstojně a to je asi hlavní... Slabé 3* ()

Související novinky

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama