Reklama

Reklama

Proč? 13x proto

(seriál)
  • USA 13 Reasons Why
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2020), 47 h 32 min (Minutáž: 49–99 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro, Alisha Boe, Brandon Flynn, Justin Prentice, Miles Heizer, Ross Butler, Devin Druid, Amy Hargreaves (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(49)

Tajemství. Lži. Pomsta. Na Liberty High mají všichni co skrývat… A pravda už má brzo vyjít na světlo. (Netflix)

Recenze uživatele Aragorn k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2017) (S01) 

Opravdu silný a velice smutný příběh, který považuji za to nejlepší, co kdy bylo v seriálové tvorbě natočeno. Excelentní herecké výkony a skvěle napsané postavy Claye a Hanny. Clay je prostě nerdský a lehce asociální auťák ( něco jako já ) - scény kdy vede trapné rozhovory, zadrhává se nebo neví co říct jsou mi tak známé. Hannah mi bylo po celou dobu seriálu hrozně líto a vždycky se při písni "The night we met" rozesmutním. Blahopřeji tvůrcům z dílny Netflixu, neboť se jim posařilo vytvořit seriál, který mě velice rozesmutněl a po celou dobu sledování 1. Série jsem na seriál, ale zvláštně na postavu Hanny, nepřetržitě myslel. Toto je ten nejlepší seriál všech dob. ()

Šestá kazeta, první strana (2017) (S01E11) 

Tak tenhle díl je fakt super. Clay se konečně dozvídá svou část viny. Je to skvěle realisticky natočené, každý kluk by se na Clayovo místě zachoval stejně, zároveň ale Clayův argument na jeho vinu dává smysl, protože kdyby zůstal v pokoji o chvilku déle, stát se to nemuselo. ()

Série 2 (2018) (S02) 

Sice to už není tak dobré jako první série, která mě na několik dní rozesmutněla, ale je to docela příjemné doplnění Hannina příběhu. Samozřejmě bylo tu několik věcí, které mi hodně vadily - poměr Hanny a Zaca, který do příběhu nezapadal a nedával smysl, ale za to se mi hodně líbila dějová linka Tylera a jeho přátel, prohloubení Tonyho charakteru, seznam důvodů proč NE, připomenutí mé oblíbené písně The night we met, soudní procesy a podlé intriky té nesympatické právničky, nespravedlnost soudních procesů, Clayovy halucinace a jeho city k Hanně, Porterova lítost a pocit, že mohl udělat víc, Alexův příběh, myšlenka pastora, že Bůh má i pro sebevrahy pochopení - naprosto s ním souhlasím, a taky fakt, že Hannah Bryce odmítla a brala ho jen jako přítele, díky tomu divák snadno pochopí, že si ji Bryce chtěl prostě urvat pro sebe. Je zde tedy naprostý závěr Hannina příběhu, který považuji za to nejlepší seriálové dílo. Bohužel jsem slyšel o čem jsou 3. a 4. série, a proto jsem se rozhodl se na ně nepodívat. Nebudu podporovat ubohou vykrádačku geniálního díla. Vykrádačku, která navíc už není o Hanně. Pro mě tedy série skončila se závěrem Hannina příběhu. Jsem rád, že jsem toto dílo přinášející mnoho zajímavých myšlenek a emocí mohl sledovat. ()

Související novinky

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama