Reklama

Reklama

Psychiatr

(seriál)
  • USA The Alienist (více)
Trailer 1
USA, (2018–2020), 14 h 28 min (Minutáž: 42–56 min)

Předloha:

Caleb Carr (kniha)

Hrají:

Daniel Brühl, Luke Evans, Dakota Fanning, David Wilmot, Eugenia Caruso, Ted Levine, Matt Lintz, Douglas Smith, Dan Bradford, Clare Calbraith, Brian Geraghty (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

New York, 1896: policejní komisař Theodore Roosevelt si k sobě povolá psychologa Laszlo Kreizlera, aby mu pomohl chytit zabijáka, který vyhledává chlapce bez domova. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (105)

novoten 

všechny recenze uživatele

Žánrově tak čistá a poctivá dobová detektivka, že jsem víc dostat ani nemohl - a přesto zůstávám nepatrně zklamaný. Vynikající herecká sestava a pověst černého koně sezóny vyšponovaly moje očekávání tak vysoko, že jsem zbytečně dlouho doufal, že se z Alienisty (i kvůli nesourodému trojlístku hlavních hrdinů) vyklube nová Ripper Street. Atmosféra špinavého New Yorku s tolika nekalými živly, na které si jen divák vzpomene, dělá samozřejmě svoje, ale pocit, že všechny charakterové linky dospěly dost přesně tam, kde jsem je očekával, se mě ne a ne pustit. K větší spokojenosti by musela být vyškrtnuta postava zavilého příslušníka místních jednotek, který hrdinům kazí tak moc věcí a má v důsledku na svědomí tolik špatného, že mě časem iritoval až příliš a odtrhával tak pozornost od přesného vizuálu nebo v životní formě excelujícího Evanse. Paradoxně v těch epizodách, kde to poslední, na co si vzpomenu, je dumání nad identitou vraha, zůstává seriál nejsilnější. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Uspokojující americké drama, které vám nabídne nahlédnutí nejen do smetánky 19. století, tak i na jeho underground. Lehce si hraju s myšlenkou přirovnání k Sherlockovi namíchanému se Sběratelům kostí a Hannibalovi. Herci zde nemají chybu, do Luka Evanse jsem se okamžitě zamilovala a přestože ženské postavy nemám ráda, pro Dakotu vytvářím výjimku. Bohužel finále maličko zklamalo, čekala jsem daleko charismatičtějšího záporáka, který za mě zanechá větší dojem. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších mysteriózních seriálů o sériovém vrahovi, co jsem kdy viděla. Napínavé, správné hnusné, nepříjemné (motiv dětských prostitutů). Perfektní herecké výkony v čele s přesným Brühlem a ještě o kousek lepším Evansem. Jen Dakota Fanning vypadá v mých očích pořád na 12 let, a když kouřila cigaretu, říkala jsem si "to dítě přece ještě nesmí kouřit!". Takže chválím všechno kromě SPOILER trochu odfláklého vrahouna, o jehož motivu jsme se nedozvěděli skoro nic. KONEC SPOILERU. Příznivci ponurosti, detektivní zápletky, hnusných mordů a dobové zaplivané atmosféry - tady nešlápnete vedle. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Prvé dve časti som mala rozpačíté pocity, ale niečo ma neustále nútilo ísť ďalej, potom som sa do toho zažrala, ale moje nadšenie v závere dosť výrazne schladila 8 časť, kedy som už mala na mále a takmer to zabalila. No, ale keďže zostávali len dve časti tak som ich nakoniec silou vôle dala. Nič to však nemení na tom, že skvelá výprava a ani sympatické herecké obsadenie nedokázali vykompenzovať zbytočne naťahovaný dej. Na druhej strane by som však druhou sériou určite nepohrdla, pretože táto by skutočne mohla fungovať ako dobrý odrazový mostík. Predpoklady tam rozhodne sú. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

doprdele tak skvelej serial..naprosta bomba..chcal sem blahem jak tenkrat u true detective..naprosto bozi atmosfera,hudba,prostredi,vrazdy..vsechno slape jako krava a stupnuje to az do finale - bohuzel to je nejslabsi cast serialu, gradace jak krava a clovek ceka neco kulervouciho ale nedocka se..ten konec je takovej slabsi vystrik do prazdna..serial naprosto paradne graduje a kdyz ma prijit ten spravnej orgasmus tak se ho nedocka..jinak fakt luxus..herci bruhl zivotni role,luke taky byl skvelej..ty dva magori vpohode, ta hnusna sekretarka taky (mela tvaricky jak kolacky) vsichni byly fajn..skoda konce, kterej neni spatnej ale cekal sem neco vic..je to na silny 4* ale za tu radost co mi serial udelal davam plnou palbu! ()

Galerie (684)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Budapešti a ve studiích Korda v Etyeku. (SONY_)
  • Sériový vrah v seriálu je založen na známém sériovém vrahovi Albertu Fishovi, známém také jako „Šedý muž“ – proto odkaz na stříbrný úsměv. Unesl, zavraždil a jedl desetiletou Grace Buddovou, a pak poslal dopis rodičům, který podrobně popisoval, jak ji jedl, ale nezneužil. Totéž se děje v této sérii. (em.redrum)

Reklama

Reklama