Reklama

Reklama

Psychiatr

(seriál)
  • USA The Alienist (více)
Trailer 1
USA, (2018–2020), 14 h 28 min (Minutáž: 42–56 min)

Předloha:

Caleb Carr (kniha)

Hrají:

Daniel Brühl, Luke Evans, Dakota Fanning, David Wilmot, Eugenia Caruso, Ted Levine, Matt Lintz, Douglas Smith, Dan Bradford, Clare Calbraith, Brian Geraghty (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

New York, 1896: policejní komisař Theodore Roosevelt si k sobě povolá psychologa Laszlo Kreizlera, aby mu pomohl chytit zabijáka, který vyhledává chlapce bez domova. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (104)

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál o pátraní po vrahovi, ktorý traumatizoval celé mesto (veľmi dobre vykreslené) v podobe nezvyčajne brutálneho zabíjania mladých chlapcov (prostitútov). Je pravda, že nie každý diel ma zaujal rovnako, pričom od finálneho rozuzlenia som čakal trošku viac, no to samotné krimi pátranie a skladanie jednotlivých dielikov do výslednej skladačky bolo mimoriadne zaujímavé a bavilo ma po celý čas. A hlavne si dali autori záležať na výprave, ktorá sa odrazila na výbornej atmosfére, rovnako vydarenej a možno i ešte o čosi temnejšej ako bola napríklad v seriály Knick (2014), ktorý sa tiež odohráva v rovnakej dobe a v rovnakom meste (NY). Slušný nadpriemer. 80/100 ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

The Alienist rozhodně předčil mé očekávání. Precizně natočený seriál, kde všechno vypadalo dobře promyšleně. Až si říkám, jestli jsem vůbec schopen něco tvůrcům vytknout. Herecké obsazení rozhodně na vysoké úrovni, dokonale to vše do sebe zapadalo. Příběhově to bylo taky super, temná atmosféra New Yorku ke konci 19. století rozhodně nebyla na škodu. Začátek hned vtáhl do děje a po mírně hluchém místě v první polovině linie už jen dějově gradoval. Rozhodně stojí za to dát této partě vyšetřovatelů šanci. 80%. ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Choromyslaři:). Místy to sice bylo maximálně odporné, ale ta svérázná "partička" - jak jen to říct - vyšetřovatelů - byla vlastně strašně zajímavá až občerstvující. Osobně mě potěšila přítomnost hlavně Luka Evanse (kterému jsem už dávno i odpustila, že ho ženský zrovna moc nezajímají - i když mě samozřejmě v této souvislosti nemohlo škodolibě nenapadnout, jestli po účasti v něčem tak skličujícím nepřejde zase raději na druhý břeh; asi ne:)). Hodně kritiky se sneslo k závěru, mně ale připadal logický. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelně silnej seriál od samýho začátku. Od prvního dílu je atmosféra tak dobrá, že divák nemá problém se ponořit do pátrání po člověku, který v New Yorku na konci 19.století sériově vraždí chlapecké prostitutky. To je samozřejmě pro fajnšmekry jako já dost zajímavý samo o sobě, ale stejně tak důležitý jsou tři hlavní vyšetřující postavy v čele s působivým Danielem Brühlem. A v neposlední řadě dodávám a oceňuji, že to šlo bez všeho nadpřirozenýho. Křišt'álově čistějch pět. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

doprdele tak skvelej serial..naprosta bomba..chcal sem blahem jak tenkrat u true detective..naprosto bozi atmosfera,hudba,prostredi,vrazdy..vsechno slape jako krava a stupnuje to az do finale - bohuzel to je nejslabsi cast serialu, gradace jak krava a clovek ceka neco kulervouciho ale nedocka se..ten konec je takovej slabsi vystrik do prazdna..serial naprosto paradne graduje a kdyz ma prijit ten spravnej orgasmus tak se ho nedocka..jinak fakt luxus..herci bruhl zivotni role,luke taky byl skvelej..ty dva magori vpohode, ta hnusna sekretarka taky (mela tvaricky jak kolacky) vsichni byly fajn..skoda konce, kterej neni spatnej ale cekal sem neco vic..je to na silny 4* ale za tu radost co mi serial udelal davam plnou palbu! ()

Galerie (684)

Zajímavosti (4)

  • V původním románu je postavička John Moore (Luke Evans) zpravodajem zločinu. V televizním seriálu je ilustrátor. V jedné epizodě Moore koupí psací stroj a řekne Sarah Howard (Dakota Fanning), že má zájem stát se spisovatelem. (em.redrum)
  • Sériový vrah v seriálu je založen na známém sériovém vrahovi Albertu Fishovi, známém také jako „Šedý muž“ – proto odkaz na stříbrný úsměv. Unesl, zavraždil a jedl desetiletou Grace Buddovou, a pak poslal dopis rodičům, který podrobně popisoval, jak ji jedl, ale nezneužil. Totéž se děje v této sérii. (em.redrum)
  • Natáčení probíhalo v Budapešti a ve studiích Korda v Etyeku. (SONY_)

Reklama

Reklama