Reklama

Reklama

Psychiatr

(seriál)
  • USA The Alienist (více)
Trailer 2
USA, (2018–2020), 14 h 28 min (Minutáž: 42–56 min)

Předloha:

Caleb Carr (kniha)

Hrají:

Daniel Brühl, Luke Evans, Dakota Fanning, David Wilmot, Eugenia Caruso, Ted Levine, Matt Lintz, Douglas Smith, Dan Bradford, Clare Calbraith, Brian Geraghty (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

New York, 1896: policejní komisař Theodore Roosevelt si k sobě povolá psychologa Laszlo Kreizlera, aby mu pomohl chytit zabijáka, který vyhledává chlapce bez domova. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (104)

zbyshek 

všechny recenze uživatele

The Alienist rozhodně předčil mé očekávání. Precizně natočený seriál, kde všechno vypadalo dobře promyšleně. Až si říkám, jestli jsem vůbec schopen něco tvůrcům vytknout. Herecké obsazení rozhodně na vysoké úrovni, dokonale to vše do sebe zapadalo. Příběhově to bylo taky super, temná atmosféra New Yorku ke konci 19. století rozhodně nebyla na škodu. Začátek hned vtáhl do děje a po mírně hluchém místě v první polovině linie už jen dějově gradoval. Rozhodně stojí za to dát této partě vyšetřovatelů šanci. 80%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z najnudnejších seriálov, ktoré som za posledný rok videl, pritom veľmi dobrí herci, ale dej točiaci sa okolo chlapčekov šatičkách ma vôbec nebavil. Navyše je tu veľa scén, ktoré nekorešpondujú s duchom doby na konci 19. storočia - feminizmus, rasová otázka. Videná len prvá séria, možno druhá je lepšia, ale do tej druhej sa už nepustím. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelně silnej seriál od samýho začátku. Od prvního dílu je atmosféra tak dobrá, že divák nemá problém se ponořit do pátrání po člověku, který v New Yorku na konci 19.století sériově vraždí chlapecké prostitutky. To je samozřejmě pro fajnšmekry jako já dost zajímavý samo o sobě, ale stejně tak důležitý jsou tři hlavní vyšetřující postavy v čele s působivým Danielem Brühlem. A v neposlední řadě dodávám a oceňuji, že to šlo bez všeho nadpřirozenýho. Křišt'álově čistějch pět. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Temný krimi seriál z konce 19. století. Hodně povedený, celým vizuálem, příběhem a i hereckým obsazením. Noční život v té době celkem ožíval. Jednotlivé postavy jsou zajímavé, napětí i příběh nepokulhávají,ale naopak v divákovi probouzí vělikou zvědavost. Celkově na mě hodně dýchl duch minulosti a mělo to sílu, jen jsem byla zklamaná z konce. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příšernej pilot, nefunkční hororovost a standardně blbě obsazenej Luke Evans. The Alienist ale s dalšími díly roste a potěší i tím, že jde o uzavřenou kriminálku bez povinnýho náběhu na druhou řadu. Tajně jsem doufal v silnější scénář. Namísto něj vás tu okouzlí famózní výprava a Dakota Fanning. ❤ ()

Galerie (684)

Zajímavosti (4)

  • Sériový vrah v seriálu je založen na známém sériovém vrahovi Albertu Fishovi, známém také jako „Šedý muž“ – proto odkaz na stříbrný úsměv. Unesl, zavraždil a jedl desetiletou Grace Buddovou, a pak poslal dopis rodičům, který podrobně popisoval, jak ji jedl, ale nezneužil. Totéž se děje v této sérii. (em.redrum)
  • V původním románu je postavička John Moore (Luke Evans) zpravodajem zločinu. V televizním seriálu je ilustrátor. V jedné epizodě Moore koupí psací stroj a řekne Sarah Howard (Dakota Fanning), že má zájem stát se spisovatelem. (em.redrum)

Reklama

Reklama