Reklama

Reklama

Psychiatr

(seriál)
  • USA The Alienist (více)
Trailer 2
USA, (2018–2020), 14 h 28 min (Minutáž: 42–56 min)

Předloha:

Caleb Carr (kniha)

Hrají:

Daniel Brühl, Luke Evans, Dakota Fanning, David Wilmot, Eugenia Caruso, Ted Levine, Matt Lintz, Douglas Smith, Dan Bradford, Clare Calbraith, Brian Geraghty (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

New York, 1896: policejní komisař Theodore Roosevelt si k sobě povolá psychologa Laszlo Kreizlera, aby mu pomohl chytit zabijáka, který vyhledává chlapce bez domova. (Netflix)

Recenze uživatele regentor k tomuto seriálu (1)

A Fruitful Partnership (2018) (S01E02) 

Po shlédnutí dvou epizod zatím převládají rozporuplné dojmy. Velmi kvalitně vystavěná atmosféra New Yorku konce 19. století a to nejen kulisami nebo CGI efekty ale i svou syrovostí v podání jednotlivých postav, které toto zvládají na vysoké úrovni a nechovají se uměle nebo strojeně.Na druhou stranu příběh zatím pokulhává ve vyprávění , tedy v krimi rovině. Samolibý a celkem ambiciozní doktor psycholog (choromyslař) dává dohromady vyšetřovací partu a ta supluje , nebo spíš doplňuje práci (zkorumpované) Policiie jak jinak, že ..Na můj vkus až příliš různých zjevných nebo skrytých odkazů na emancipaci žen, zapojení černošského obyvatelstva do společnosti,židovská otázka atd. Na úkor svižnosti i dramatičnosti děje.Strávit třetinu dílu v divadle je fajn ale i pro fajšmekry kumštu to může být docela fádní.Zatím tomu dávám tři hvězdy a budu (skrytě) doufat, že se to rozjede podstatně víc. ()

Reklama

Reklama