Reklama

Reklama

Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje se životem i sám se sebou. Snaží se ze všech sil, aby se věnoval svým nejbližším a zároveň nezanedbával přípravu na důležitý souboj v ringu. Čeká ho silný soupeř, jehož jméno se navíc spojuje s dávným neštěstím v jeho rodině, a blížící se zápas bude proto nejen náročný, ale i velmi osobní. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svém boku se Adonis pokusí naplnit dávný odkaz a získat odpověď na otázku, za co se vyplatí bojovat. Creed II je filmem o návratu, který oživí vzpomínky a znovu připomene, co dělá šampióna šampiónem. Poselství zní jasně - nezáleží na tom, jak daleko ve svém životě dojdeš, tvá minulost a tvá rodina bude vždy s tebou. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (474)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Sylvester Stallone už má na senilitu věk a nemůže ho za to nikdo soudit. Každopádně by měl sesbírat poslední špetky soudnosti a na podobná pokračování slavných titulů, které by už pokračování mít neměly, by se měl nadobro vysrat. Tento omyl, kde si cvičí svoji bojovou opičku neměl nikdy spatřit světlo světa. Odpudivá sračka, kde jsou jedinými koukatelnými momenty souboje v ringu, dle tradice, na míle vzdálené reálnému průběhu. Film má nesnesitelně přepálenou stopáž, a tak se bohužel diváctvo nevyhne naprosto pičoidně debilním dialogům, které vede hlavní opice se svojí opičí nastávající manželkou. Člověka začnou po chvíli intenzivně bolet uši, když musí poslouchat taková hovna. Opravdu nehorázná stereotypní píčovina. Nesnáším čuráka Jordana, který si s hereckým talentem zrovna netyká. Potěšila mě snad jen účast starých známých. Odpadu se ovšem nevyhnu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dokolečka dokola a tentokrát pokus vytěžit něco z nejslavnějšího fláku celé série.  Je  fajn, že Sly si pořád dokáže připomenout, kdo že to ten jeho Balboa je a tak pořád stejně sympaticky plká o blbostech a pohupuje se přitom v kolenou jako nesmělej nemotora. Na to přemoudřelý blábolení o všelisjakých životních hodnotách jsem si koneckonců v rámci téhle boxerské ságy zvyknul, na rozdíl od ženských rolí, který počínaje Adrianou a konče Biancou považuju za největší podpásovku.  Při návratu Ivana Draga jsem pak pochopitelně jako všichni pamětníci zamáčkl nostalgickou slzu a byť synek nedosahuje naolejovaných kvalit Lundgrenova monstra, tak zase ostudu mu neudělal.  Mladý Creed byl už v jedničce překvapivě snesitelnou postavou, byť  mu pohled tygra teda  zase moc nešel a při zápasech měl člověk o něj až strach. Limonáda tedy ještě úplně nevyšuměla. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"My son will break your boy..." Zatímco jednička mě svým vznikem a následně i filmem urážela, tak dvojka měla skvěle zametenou cestičku. Příběh je nyní vystavěn na kvalitním základu Rockyho IV (1985). Takže když film začíná Dragovic rodinou, tak jsem velmi potěšen. Tohle je zápletka, na které se dá postavit celý a hlavně kvalitní film. Podařilo se? Ani ne, protože režisér ač má skvělou látku, tak jí háže do koše a raději natočí film, který tu byl mnohokrát předtím a který už nemůže v roce 2018 uspět. Začínat, že hlavní postava vyhraje titul a je šampión? Jasně. Naštve se, když mu minulost zaklepe na dveře? Ovšem. Vezme zápas, i když je manželka proti? Samo sebou. Dostane ultra nakládačku, aby se mohl dalších půl hodiny litovat...? No ano. A bude následovat scéna, jak trénuje tak tvrdě, že v dalším zápase z něj bude úplně jiný boxer? Hm, tohle tam je taky. Ten mustr, podle kterého pan režisér jede, je ohraný víc, že gramofonová deska Queen. Navíc příběhově film velmi ubral na sportu a přidal rodinné a manželské scény tam kde mohl. Dialogový Creed má sto třicet minut právě kvůli tomuhle. Mě těší, že vidím Slye a Lundgrena, tedy Rockyho a Ivana po skoro třiceti pěti letech naproti sobě. Hned si vybavím mladičkého Stallona jak buší do masité hory v Rusku, která odpovídá "Musím Tě zlomit!". Hudba a někdy samotný kontext, plus finální titulky mi dávají za pravdu, že se to snaží sequelovat film z roku 1985, co to jde. Snaží se zavděčit fanouškům, co to jde. Stačí mi to ke štěstí? Asi ne. Sly už je vyčerpaný a jediné, co dělá úsměv na tváři je Dragovic famílie, které jsem tentokrát opravdu přál, aby vyhrála. Další už prosím netočte. (50 %) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Poslat proti sobě syna Appola proti synovi Draga má pořád sílu. Bohužel se to nepodařilo využít na plný koule. Přišlo mi, že to tak nějak rutinně odesjpá k finální bitce. Nástupy obou a následný dunivý rány byly super, ale výstavba mohla být o tolik lepší. Viktor Drago řekne za celej film asi dvě slova a je prostě nevyužitej. Z celýho ansáblu mě vlastně asi nejvíc zaujala neuvěřitelně elegantní Tessa Thompson. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Boxerský šampion může být jen jeden. A Sylvester Stallone moc dobře zná recept, jak ho během více jak dvou hodin, co film trvá, stvořit. Pokolikáté už v jeho kariéře, že. Divák bude opět svědkem souboje Davida s Goliášem, kdy opticky subtilnější boxer dává "do budky" svému mohutnějšímu a agresivnějšímu protivníkovi. A on ten stále stejný a v podstatě neměnný syžet stále osvědčeně funguje. Pravda, je nutno přestát nudné pasáže ze soukromého rodinného života hlavní boxerské hvězdy, načež je odměnou avizovaný výživný pěstní  finální souboj, jehož výsledek je dopředu neomylně znám, ale každý se na něj těší. Vždyť je docela fajn vidět tetelícího se boxerského důchodce jménem Rocky Balboa, jak za vítězných fanfár a ovací uzří vítězit svého svěřence. A povedlo se nějakým způsobem zajímavě navázat na dávný až legendární díl Rocky 4, kdy svého času obávaná ruská mlátička jménem Ivan Drago trenérsky cepuje svého syna Viktora a baží po sportovní odplatě. Je docela možné, že se přistihnete jak fandíte Dolphu Lundgrenovi a Florianu Munteanu, protože jim to jako správně záporné a sebevědomé dvojici příslušně sedlo.  Michael B. Jordan a Sylvester Stallone rozhodně také nejsou k zahození, sice ničím charakterově nevybočí ze správňácké škatulky, ovšem to už je úděl kladných hrdinů. Steven Caple to celé zrežíroval zkušeně i vizuálně vytříbeně. Creed II je další boxerská pohádka, co má poměrně silný nostalgický náboj, přičemž obehraná formulka očekávaných šampionů už pomalu ale jistě ztrácí své kouzlo atraktivity. 7/10 ()

Galerie (105)

Zajímavosti (27)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. listopadu 2018 v Lincoln Centru v New Yorku. (Varan)
  • Creed (Michael B. Jordan) je vo filme držiteľom pásu WBC (The World Boxing Council), ktorý je len jedným zo 4 najdôležitejších opaskov, ktoré profesionálni boxeri môžu získať. Zvyšné najdôležitejšie opasky v profesionálnom boxe sú WBA, IBF a WBO. To znamená, že súčasne môžu byť až 4 "profesionálni majstri sveta" súčasne. V prípade unifikácie titulov drží boxer všetky opasky a stáva sa nespochybniteľným šampiónom. Možnosť označovania boxerov pomenovaním šampión si tiež prisudzuje magazín The Ring a web boxrec.com na základe početných subjektívnych a zložitých kritérií. (swn)
  • Část písničky „Gonna Fly Now“ zazní v 1:53:22, a to nikoli při tréninku, jak tomu bylo ve filmech s Rockym (Sylvester Stallone) coby hlavní postavou, ale při Creedově (Michael B. Jordan) vítězství v zápase. (asdfasdf)

Související novinky

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

08.07.2019

Sylvester Stallone (Rambo V: Last Blood) má momentálně plné ruce práce s posledním Rambem, předtím zase dokončoval práce na dvojce Creeda, a do toho má oznámených ještě několik dalších projektů.… (více)

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama