Reklama

Reklama

Yellowstone

(seriál)
Trailer 1
USA, (2018–2023), 45 h 19 min (Minutáž: 37–93 min)

Hrají:

Kevin Costner, Kelly Reilly, Dave Annable, Kelsey Asbille, Wes Bentley, Gil Birmingham, Ian Bohen, Luke Grimes, Cole Hauser, Jill Hennessy, Danny Huston (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(53)

Původní dramatický seriál zachycuje rodinu Duttonových v čele s Johnem Duttonem (Kevin Costner), která ovládá největší dobytčí ranč ve Spojených státech. Uprostřed měnících se aliancí, nevyřešených vražd, starých ran a těžce získávaného respektu je ranč v neustálém konfliktu se svými sousedy – rozrůstajícím se městem, indiánskou rezervací a prvním americkým národním parkem. (Paramount Network)

(více)

Recenze uživatele swinevenca k tomuto seriálu (5)

Season 1 (2018) (S01) 

Po delší době projíždím ČSFD, nepěkně rozšiřuju kolonku "chci vidět" a najednou na mě na úvodní obrazovce bafne Kevin Costner, nahoře nápis Yellowstone - 4.série. Kevina jsem vlastně dlouhou dobu neviděl, o čem to musí bejt, že u toho takovej herec vydrží čtyři roky? Kevin v amerických prériích - klasika, akorát o století a půl pozdějc než obvykle. Tak co si našetřit trochu bdělosti na dvouhodinovej pilot a měsíc odkládaný filmy odsunout ještě trochu? Oh, shit, tak to vůbec nebude trochu. Totálně mě to přikovalo. Denní momentky ze starosti o zvířata a ranč, denní boj o udržení ranče, divoká krajina, starej John, Kayceho rodina na vlásku, Rip rozdávající na potkání R.I.P. i grizzlymu. Občas úplně nedávám ty byznys řeči, stačila by pointa. Občas úplně nedávám Bethinu drsnost, stačila by půlka. A občas úplně nedávám, když si večer vyžádá jiný program než sledování dalšího dílu. ()

Season 2 (2019) (S02) 

Víc času věnovaného osazenstvu "baráku" je pro moje vnímání Yellowstonu určitě lepší než si ve válce téhle série hrát s osudem těch nejdobřejších lidí tak napínavě, že mi od toho málem utekla žena a mě samotnému samým stahováním málem implodovala řiť. Od Temného případu nemám problém s narůstajícím počtem násilných činů a krátké ruky zákona na amerických lánech a od téhle série nemám problém postavit Ripa na piedestal. Naopak mám od téhle série problém s narůstající Bethinou averzí vůči Jamiemu a s nemožností vyjádřit hvězdičkově něco jako abnormální spokojenost. ()

Season 3 (2020) (S03) 

Po až příliš velkým počtu dílů jsem zjistil, že se v něm vlastně nic zásadního nestalo - chlastání, píchání, flashbacky. Dá se říct, že mi tuhle sérii kazili lidi a jejich chování, všechno ostatní je pořád tak high-level a i Paramount vzhledem k finále počítal s tím, že swině neopustí staré známé pro nové a tu jednu slabší nějak kousne. ()

Zpátky do Kalifornie (2020) (S03E04) 

Ripův nálet na motorkáře je přesně ta scéna, která swini i v obýváku nadzvedne k hlasitýmu aplasu a pokřiku nasranýho Babuly: "Tááák póóóď!!!" ()

Season 4 (2021) (S04) 

Eastwoodovu dolarovou trilogii a Costnerovu už čtyřicetidílnou ságu dělí půl století, ale během nakonec nečekaně neakční 4.série jsem zjistil, že minimálně jedna společná věc se jim odpárat nedá - používání kuřby jako hlavního prvku mimiky. Starej dobrej Clint pořád žvatlá viržínko, zatímco starej dobrej Kevin neustále prohánějící jazyk po vnitřní straně tváří vypadá, jako by žvatlal starýho dobrýho Clinta. Každopádně smekám za dodržení vysoký laťky, ať se střílí, kovbojuje, chlapákuje, medituje, romantí nebo panoramatuje, mezi 30. a 39. dílem jsem našel asi jen 4 momenty, co mi přišly od postav vůči ději trochu nefér nebo navíc. Jestli se tenhle standard podaří dotáhnout do konce a nezvrtne se to v montanskou hru o trůny, bude se ta západozemská Hra, nebo Jack Bauer, pakovat z mý TOPky. ()

Související novinky

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

20.09.2023

Ještě začátkem roku platil Yellowstone za jeden z nejsledovanějších a díky péči scenáristy Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) taky nejstabilnějších seriálů v Americe. Jenže s tím, jak… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Reklama

Reklama